Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MApN: Aeronavele implicate în incidentele din 2 martie nu au fost doborâte de rachete sol-aer

Publicat

Aeronavele implicate în incidentele din 2 martie nu au fost doborâte de rachete sol-aer, anunță MApN care dezmite o informație promovată de presa din Rusia.

„Cu privire la informațiile vehiculate în presă, prin care se acreditează ideea că aeronavele prăbușite în cele două evenimente aviatice din data de 02.03.2022 „ar fi fost doborâte de o baterie de rachete sol-aer S-300”, facem următoarele precizări: Afirmația este în totalitate #FALSĂ. – „Informația” la care se face referire nu reprezintă altceva decât o dezinformare provenită din mass-media online rusă și nu are nicio legătură cu fapte sau evenimente reale”, a anunțat MApN.

Reprezentanții ministerului mai spun că activitățile desfășurate până în prezent în cadrul anchetei oficiale nu oferă niciun indiciu privitor la un atac cu rachete asupra aeronavelor.

„Ministerul Apărării Naţionale a comunicat cu maximă transparență informațiile referitoare la cele două accidente. Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigare tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestor accidente aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu aceste tipuri de aeronave, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Precizăm că în urma verificărilor efectuate până în acest moment de către comisia de investigare competentă, nu au fost constatate elemente care să indice un posibil impact cu un proiectil sau rachetă”, precizează cei de la MApN.

Reamintim că un MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar, iar elicopterul plecat în misiunea de salvare s-a prăbuşit, în 2 martie, în județul Constanța. Pilotul avionului a murit, iar în accidentul aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma şi-au pierdut viaţa șapte militari.

sursă: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax