Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marcel Ciolacu apără pensiile speciale: Riscăm să depopulăm MApN, Ministerul de Interne, Justiția, serviciile secrete

Publicat

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, apără încă o dată pensiile speciale ale angajaților din structurile de forță ale statului. 

Acesta a declarat miercuri, la Europa FM, că dacă se va respecta „ad-litteram” ce scrie în PNRR atunci se vor „depopula” instituțiile de siguranță și ordine publică, precum și serviciile de informații.

Este încă o declarație care duce cu gândul la faptul că Guvernul pare a fi dispus să facă orice pentru a menține pensiile speciale ale angajaților din structurile de forță ale statului.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a sugerat miercuri, într-o conferință de presă că România ar putea renunța la reforma pensiilor speciale și implicit la o parte din banii din PNRR. Detalii aici.

Ciolacu: Depopulăm structurile

Marcel Ciolacu induce ideea că oamenii care lucrează în structurile de forță vor pleca, dacă vor rămâne fără pensiile speciale. Unde vor pleca? Nu a explicat.

„Din punctul meu de vedere, avem o lege trecută prin Parlament, prin avizele tuturor ministerelor. (…) Căutăm soluțiile cele mai bune.

Este o discrepanță mare între practica din Uniunea Europeană, mă refer la pensiile magistraților, la pensia din Apărare și ce ne-am asumat noi în PNRR. Decizia și discuțiile cu Comisia trebuie să fie foarte echilibrate.

Dacă în acest moment luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiția, toate serviciile.

Dacă ne dorim acest lucru, eu nu îmi doresc acest lucru, mergem ad-litteram”, a declarat Ciolacu.

„Nu e o decizie politică ușoară, pentru că în spațiul public este o ură împotriva pensiilor speciale. Îndreptățită.

De ce? Pentru că anumite categorii au găsit oportun să facă niște excese. Dau niște exemple – faptul că la pensie ai mai mult decât aveai în activitate, faptul că își faci calculele pe ultima lună de zile…

Tot felul de modificări legislative în funcție de cum a convenit cuiva a creat un val masiv de ură împotriva acestor pensii.

Armata nu poate să aibă pensie specială, ci pensie de serviciu. Franța, Belgia, germania au lege specială în ceea ce privește Armata.

Mai mult, exagerarea unde a mai fost… Nu poți să ieși la pensie la 45 de ani, exact când ești la maturitatea profesională”, adaugă liderul PSD, citat de Mediafax.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 22.03.2023 at 20:39

    Omule, dar ai o gândire primitivă de-ţi stă mintea. Cu mintea asta vrei să ne devi preşedinte ? Ferească sfântul ! Acuma serios, câte clase ai făcut pe bune ? Cu ce au greşit românii să se procopsescă cu asemenea conducători. Nimic ne ne mai salvează.

  2. Janvelopa Zam

    miercuri, 22.03.2023 at 21:31

    pai da …. și nu mai aveți slugoi fără creier care sa va apere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax