Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marcel Ciolacu, reacție după incidentul grav, filmat într-o școală din Prahova, în care o profesoară era umilită de 2 elevi

Publicat

Se adună tot mai multe reacții în urma incidentului grav petrecut într-o școală din Prahova. Doi elevi au batjocorit o profesoară, iar rezultatul a fost că s-au ales cu nota scăzută la purtare și au primit mustrare scrisă. 

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a afirmat că PSD va insista în Parlament, la dezbaterile privind legile Educaţiei, ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor, făcând referire la profesoara din Prahova care a fost umilită de elevi sau cea din Capitală care a fost înjunghiată cu un cuţit.

„Cazurile recente ale elevului care a înjunghiat premeditat o profesoară sau al celor din Prahova, care au umilit şi batjocorit un cadru didactic sunt cutremurătoare. Şi este cu atât mai grav cu cât astfel de lucruri se petrec într-o sală de clasă!

Aceste cazuri pun în discuţie autoritatea profesorilor. S-a mers prea departe cu această libertate prost înţeleasă.

Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligaţie.

Lucrurile nu pot continua aşa! Înainte dascălul era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate.

S-a pierdut acest respect şi este foarte grav! Nu poţi avea educaţie de calitate dacă profesorii nu sunt respectaţi!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Incident grav, filmat într-o școală din Prahova. O profesoară, batjocorită de doi elevi de 13 ani. Reacția Ministerului Educației

În acest context, Ciolacu spune că PSD va insista în Parlament ca noile reglementări din legile Educaţiei să restabilească autoritatea profesorilor.

„Iar, când vorbim de educaţie, vorbim de viitorul României. De aceea, trebuie intervenit urgent! Avem legile Educaţiei în Parlament.

PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor şi respectul pentru cei care ne învaţă carte!”, a adăugat preşedintele PSD.

O reacție a veinit și de la președintele Federației Naționale a Părinților (FNP), Iulian Cristache.

Acesta a spus că centrele de reeducare pentru elevi sunt o soluție la cazurile de agresiune la adresa profesorilor.

„Dacă vorbim de ce vedem în ultimele zile, fără discuție sunt de acord că acești copii trebuie duși în niște centre de reeducare cu o pregătire specială, țintită”, a afirmat acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 08.04.2023 at 17:01

    Măi Ciolacule, trebuie să vă faceţi în primul rând mea culpa, că voi aţi adus învăţământul în starea asta, prin habarniştii puşi de voi să facă educaţie în ţara asta. Oricum voi nu aveţi nici o treabă cu guvernarea României, pe care aţi pus laba cu ajutorul păpuşarului din spatele vostru. Ca dovadă, toate legile pitrocite în ultima perioadă şi care nu fac decât mai rău decât a fost până acum. Nu aveţi nimic bun în ceea ce faceţi. Ruşinos !

  2. Valentin

    duminică, 09.04.2023 at 11:11

    Până și vedeta de la starea nației a agresat profesorii pentru că i-a pus la punct odorul,ce să mai spunem de restul ?…o nație care nu respectă profesorii nu e în stare să -si respecte nici părinții,nu sunt de vină politicienii ci toți cei care aleg prost… adică:aleg prost sau aleg să stea prost… restul nu mai contează… avem rezultatul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax