Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Marius Horea Truţă, condamnat la doi ani de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE. Sentinţă definitivă în dosarul incendierii de la „Taverna”

Publicat


inculpat tentativa de omor 1 marius horea trutaPrin decizie la Curtea de Apel Alba Iulia, Marius Horea Truţă, bărbatul care a fost judecat pentru că a incendiat localul „Taverna” din Alba Iulia şi a provocat rănirea gravă a doi tineri, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Instanţa a anulat decizia Judecătoriei de suspendare a acestei pedepse, astfel că bărbatul ajunge după gratii. Decizia este definitivă.

UPDATE: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba a transmis că bărbatul de 35 de ani a fost transportat joi la Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Bărbatul a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Marius Truță a incendiat, în martie 2014, localul „Taverna” de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, provocând arsuri grave asupra a două persoane.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 15/16 martie, „suspectul, pe fondul consumului de alcool, în timp ce participa la o petrecere organizată într-un bar, s-a înarmat cu o o macetă (sabie) cu lungimea de 50 cm şi cu o sticlă din plastic de 2,5 l, plină cu benzină, cu care a stropit pardoseala din bar şi clienţii aflaţi în interior, apoi a aprins acest combustibil cu ajutorul unei brichete, incendiind interiorul localului şi persoanele vătămate L. C. şi C. A., care au suferit leziuni la nivelul membrelor inferioare şi la nivelul feţei, punându-le viaţa în pericol”.

Reamintim că Judecătoria Alba Iulia, a admis schimbarea încadrării juridice a faptei, în lovire şi alte violenţe şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi l-a condamnat pe inculpat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendarea executării. Instanţa a stabilit că inculpatul nu este vinovat de tentativă de omor, cea mai gravă infracţiune pentru care a fost trimis în judecată, care nu permitea aplicarea unei pedepse cu suspendare.

Parchetul a formulat apel, iar prin sentinţa definitivă pronunţată joi, 19 februarie, Curtea de Apel a anulat suspendarea executării pedepsei şi a dispus ca inculpatul să meargă la închisoare pentru 2 ani şi 6 luni. Din această pedeapsă se va scădea perioada de aproximativ 7 luni cât a fost în arest preventiv.

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba împotriva sentintei penale nr. 596/2014 pronuntată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 2227/107/2014. Desfiinţează sentinţa penală atacată, sub aspectul laturii penale, privind individualizarea judiciară a pedepsei si, procedând la o nouă judecată, în aceste limite:

Înlătură dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere potrivit art. 91 Cod penal, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în detenţie.

Menţine celelalte dispoziţii din sentinţa penală atacată”, se arată în decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Investiție în infrastructura educațională rurală, în Munții Apuseni. Şcoala generală din Bistra va fi modernizată și extinsă

Publicat

Şcoala generală cu clasele I-IV din comuna Bistra va fi reabilitată, modernizată și extinsă, pentru a asigura copiilor condițiile optime pentru învățământ. Investiția se ridică la suma de aproape 490.000 de lei. Primăria Bistra a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reabilitare, modernizare și extindere la Școala […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pompieri francezi și polonezi, la ISU Alba, în cadrul proiectului european Erasmus Plus – Tehnologii pentru Pompieri

Publicat

Pompieri francezi și polonezi se află în această perioadă în județul Alba, unde vor participa la o serie de activități de pregătire, în cadrul unui proiect european. În perioada 26 februarie – 3 martie pompierii francezi și polonezi se află în județul Alba și vor participa la o serie de activități de pregătire în cadrul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

„Marea asfaltare”, la Cistei: 17 străzi din localitate vor fi reabilitate, printr-o investiție de peste 2,3 milioane de lei

Publicat

Aproape 4 kilometri de străzi din localitatea Cistei, comuna Mihalț, vor fi asfaltate și reabilitate, printr-o investiție de peste 2,3 milioane de lei. Primăria comunei Mihalț a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare străzi în localitatea Cistei. Valoarea totală estimată este de 2.335.099,21 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Amendamentul Florin Roman produce efecte: Numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut cu peste 21.000

Publicat

roman

În cursul anului trecut, deputatul PNL de Alba, Florin Roman a depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de Parlament, prin care a propus ca cei care sunt apți de muncă și refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate