Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Marşul luminilor” la Alba Iulia. Continuă protestele de stradă. A şaptea seară de manifestaţii

Publicat

46-untitledIMG_0348 A şaptea seară de protest la Alba Iulia. Este anunţată o nouă manifestaţie, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în apropierea Cetăţii Alba Carolina. Evenimentul, numit pe reţeaua de socializare „Marşul luminilor”, este programat de la ora 18.00. De altfel, proteste sunt anunţate toată săptămâna, fiind autorizate de primărie.

Vezi FOTO-VIDEO: A şaptea seară de PROTEST la Alba Iulia. Ce vor cei care ies în continuare în stradă. „Lucrurile astea să nu se mai întâmple”

„Vom ieși în stradă atât cât e nevoie! Și vom ieși cu lumină! Vom face Marşul luminilor pentru că albaiulienii sunt luminoşi. Democrația are nevoie de lumină în România, astăzi, mai mult ca oricând. Se apropie Centenarul Marii Uniri. Oare cum ne va găsi? De noi depinde, începând de aici, din Alba Iulia, capitala speranței.

Alba Iulia #rezistă! Traseul va fi acesta: Casa de Cultură – Bulevardul Horea (până la sensul giratoriu) – Calea Moţilor (până la Stadion) – Bulevardul Revoluţiei – str. Cloşca -Bulevardul Horea – str. Vasile Goldiş – Bulevardul Revoluţiei – Bulevardul Transilvaniei – Casa de Cultură”, scrie în anunţul de pe Facebook.

Oamenii sunt îndemnaţi să vină cu lanterne, lasere, telefoane bine încărcate sau alte instrumente de iluminat, pentru a marca ideea evenimentului numit „Marşul luminilor”.

Luni, aproape 600 de protestatari au mers pe acest traseu, purtând pancarte şi strigând mesaje ca: “Jos guvernul!”, “Bucureşti, nu uita, Alba e de partea ta!”, “Dragnea, nu uita, ai şi tu celula ta!”, “România, trezeşte-te!”, “Demisia!”, “Ruşine să vă fie!”, “Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură!”, “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”. Pe pancarte, aveau scris: „Încetaţi să tot minţiţi! Ardelenii nu-s tâmpiţi”, ”Morţii voştri pot vota, dar nu şi protesta”, ”În loc de dezbatere, vreau stop defrişare” sau ”Vă rugăm să ne scuzaţi că nu producem cât furaţi”.

Săptămâna trecută, câteva mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Alba Iulia. S-a scandat în fiecare zi: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Vrem anticipate”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia nu cedează. ABROGAREA ORDONANȚEI 13 nu i-a ținut în casă pe cetățeni. „Miza este DEMISIA Guvernului”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax