Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI ar urma să fie constituită comisia parlamentară specială pentru proiectul Roşia Montană, condusă de Iulian Iancu, deputat PSD

Publicat

Comisia parlamentară specială pentru proiectul privind Roşia Montană ar urma să fie constituită marţi, prin votul plenului Parlamentului şi să fie condusă de către deputatul PSD de Bacău, Iulian Iancu. Acesta este preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, fost secretar de stat în Ministerul Economiei.

Reamintim că duminică seara cei 33 de mineri care se blocaseră în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieşit din mină, după aproape o oră de discuţii cu premierul Victor Ponta care s-a deplasat la Roşia Montană. Acesta a ieşit din subteran alături de mineri.

„Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici”, a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.

Totodată, primul-ministru a declarat că nimeni nu se poate antepronunţa în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că „nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia”.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, după întâlnirea cu Victor Ponta, că PSD a convenit să se revină la constituirea unei Comisii parlamentare speciale pentru Roşia Montană şi retragerea procedurii de urgenţă pentru proiectul de lege.

„Eu mi-am reafirmat convingerea că este un proiect care în mod normal se asumă sau nu se asumă de către Guvern. Domnul prim-ministru a rămas pe ideea că proiectul a fost înaintat în Parlament. PSD a convenit, vorbesc de domnul Ponta în calitate de lider PSD, să revenim la formula convenită iniţial, a unei comisii speciale în Parlament, deci să solicite retragerea procedurii de urgenţă, comisie la care nu m-am opus niciodată şi care să se constituie după retragerea procedurii de urgenţă din Senat”, a spus Antonescu, după întâlnirea pe care avut-o cu premierul Victor Ponta şi alţi lideri din USL la cabinetul său de la Senat.

El a precizat că la nivelul comisiei speciale ar urma să aibă loc audieri ale tuturor părţilor implicate în proiectul Roşia Montană.

La rândul său, premierul Victor Ponta a declarat, joi, că a convenit cu liderul PNL Crin Antonescu constituirea unei comisii parlamentare care să fie o platformă democratică de dezbatere a proiectului privind Roşia Montană şi în care să fie prezentate toate datele despre acesta.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Gura Humorului, după şedinţa BPN, că PDL nu susţine înfiinţarea unei comisii parlamentare privind exploatarea de la Roşia Montană şi cere Guvernului să corecteze proiectul şi să-l adopte prin Hotărâre de Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, răspunzând unei întrebări referitoare la Legea privind Roşia Montană trimisă de Guvern la Parlament, că aceasta va fi respinsă de Curtea Constituţională. Acesta consideră se va constata că este neconstituţională şi că nu poate fi dată o lege care să vizeze o firmă.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pipo

    luni, 16.09.2013 at 16:25

    Cand apare cate un rahat, cine se ocupa cu analiza chimica a acestuia ? Binenteles Iancu, care le stie pe toate si fuge( ordin ) intr-o seara pe la toate televiziunile sa-si expuna parerea de mare specialist si sa-i lamureasca pe romani ca PSD-ul detine cheia tuturor solutiilor in orice domeniu, sa nu se lase dusi cu presul de diferitti zvonaci. Pentru ca ai lor sunt cei mai buni !

  2. Rusu Mirel

    luni, 18.11.2013 at 17:28

    Trei lucruri esentiale care diferentiaza proiectul minier de la Rosia Montana, dezvoltat de catre RMGC, de alte lucrari similare aflate deja in functiune in Europa.
    Proiectele miniere nu sunt standardizate, ci trebuie adaptate la tipologia zacamantului.
    1. Barajul este mult mai sigur decat orice alt baraj din lume.
    2. Este un proiect foarte compact, nu unul intins pe mai multe zone.
    3. Este un proiect special din imbinarea diverselor problematici, de exemplu a zonei de patrimoniu.
    Este o particularitate a proiectului care nu se gaseste in alta parte. Tocmai proiectul minier va fi cel care va da fondurile necesare pentru salvarea, reabilitarea si conservarea patrimoniului, in care nu investeste nimeni altcineva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax