Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri aprobate de Guvern pentru operatorii economici din industria de apărare. Investiţii pentru retehnologizare şi modernizări

Publicat

arme, um cugir, faprica de armeGuvernul a aprobat joi, prin ordonanţă de urgenţă, măsuri pentru realizarea de investiții la operatorii economici din industria de apărare.

Agenții economici din industria de apărare vor fi sprijiniți în realizarea de investiții pentru retehnologizarea capacităților de producție, modernizarea activelor deja existente sau crearea unor noi capacități de producție, transmite Guvernul, într-un comunicat de presă.

De această măsură pot beneficia operatorii economici care dispun de un plan de restructurare sau reorganizare aprobat în condițiile legii, cărora li se lasă la dispoziție 60% din veniturile obținute prin valorificarea activelor devenite disponibile.

“Prin acest act normativ, se creează premisele dezvoltării unor programe de restructurare şi eficientizare reale ale agenților economici, care să conducă la îmbunătăţirea situaţiei economico-financiare, industria de apărare având nevoie stringentă de investiții, la diminuarea semnificativă a plăţilor restante, la susținerea anumitor programe specifice creșterii capacităţilor de producţie în domeniul apărării”, precizează Executivul.

Măsura vizează, totodată, și crearea condițiilor necesare ca agenții economici din industria de apărare să poată satisface necesitățile de înzestrare ale instituțiilor din cadrul Forțelor Sistemului Național de Apărare.

La elaborarea proiectului de act normativ au fost avute în vedere solicitările și recomandările patronatelor și sindicatelor din cadrul operatorilor economici cărora le vor fi aplicate aceste măsuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax