Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Măsuri de RELAXARE, în discuție pentru Ziua Națională. Reguli propuse pentru evenimentele organizate la Alba Iulia și în țară

Publicat

1 decembrie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) discută vineri introducerea unor măsuri de relaxare pentru Ziua Națională a României – 1 Decembrie. Astfel, se propune permiterea organizării ceremoniilor oficiale, a concertelor sau spectacolelor, în anumite condiții. 

Autoritățile din Alba Iulia așteaptă cu nerăbdare variantele oficiale ale măsurilor, pentru pregătirea evenimentelor dedicate Zilei Naționale. 

Potrivit primarului Gabriel Pleșa, autoritățile vor lua marți decizii concrete legate de evenimentele din programul dedicat zilei de 1 Decembrie. Un punct problematic îl reprezintă un marș organizat anual cu sute de persoane în oraș sub numele de „Marșul Unirii”. Nici reprezentanții Instituției Prefectului nu aveau, joi, detalii legate de cine și ce reguli ar trebui să aplice cu acest prilej.

Potrivit G4Media, CNSU discută relaxări pentru perioada următoare. Astfel, se propune permiterea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale cu participarea a cel mult 400 de persoane în București și a cel mult 200 de persoane în municipiile reședință de județ.

În cadrul evenimentelor va trebui să se asigure o distanțare fizică de minim un metru între participanți și perimetrul să fie delimitat prin semne vizibile. Ceremoniile vor trebui limitate la maxim o oră.

Accesul participanților se va face doar pe baza certificatului verde iar purtarea măștii va fi obligatorie.

La sediul instituțiilor publice locale va fi permisă organizarea de evenimente la care vor putea participa cel mult 150 de persoane. Accesul va fi permis doar pentru persoanele vaccinate cu schema completă, respectiv persoanele care se află în perioada ulterioară infectării.

Spectacolele, concertele și festivalurile publice sau private vor putea fi organizate în intervalul orar 05:00 – 21:00. Participarea publicului se va putea face până la 30% din capacitatea spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Idiocratia

    vineri, 19.11.2021 at 16:34

    Cand cimitirele sunt pline de lumanari, doar idiotii pun artificii sau bat campii cu crosa !

  2. Mircea Dusa

    vineri, 19.11.2021 at 22:45

    Sa participe doar cei cu certificat verde, cu ei sa-si faca politrucii tarii baia de multime !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax