Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Națională a României, la Alba Iulia: Paradă militară, Marșul Unirii și spectacol de drone de 1 Decembrie. PROGRAM

Publicat

Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Alba Iulia cu o paradă militară, depuneri de coroane, dar și un spectacol de drone, care va încheia ziua de 1 Decembrie. 

De asemenea, evenimente vor exista încă din data de 20 noiembrie. Primăria Alba Iulia a făcut public programul activităților cu ocazia Zilei Naționale a României.

Vezi și Program de Ziua Națională a României – 1 Decembrie la Alba Iulia

20 NOIEMBRIE 2021 

16.00   „Patria Recunoscătoare – Clopotele Întregirii”

Esplanada Sălii Unirii și toate UAT-urile din județul Județul Alba

25 NOIEMBRIE 2021 

10.00   Sesiunea științifică „ Unitate, continuitate și independență în istoria poporului român. 103  ani de la Marea Unire (1918-2021), 99 de ani de la Încoronarea regilor României Mari la Alba Iulia”; ediția XLX”

Sesiune științifică – ziua 1

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Sala Unirii

Notă: transmisiune live

10.30   Expoziție de fotografie istorică, de arhivă, “Ordinele Legiunii Române din Siberia”

Vernisaj expoziție

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Sala Unirii

Expoziție deschisă publicului în perioada: permanent

Notă: transmisiune live

  26 NOIEMBRIE 2021 

10.00   Sesiunea științifică „ Unitate, continuitate și independență în istoria poporului român. 103  ani de la Marea Unire (1918-2021), 99 de ani de la Încoronarea regilor României Mari la Alba Iulia”; ediția XLX”

Sesiune științifică – ziua a 2-a

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Sala Unirii

Notă: transmisiune live

27 NOIEMBRIE 2021

11.00   Crosul Unirii

Șanțurile Cetății Alba Carolina

30 NOIEMBRIE 2021

10.30   Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori

Statuia lui Ion I.C. Brătianu

11.00   Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori

Statuia lui Iuliu Maniu

11.40   Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori

Statuia lui Mihai Viteazul

12.00   Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori

Statuile Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria

12.15   Arborarea Drapelului Național al României

Piața Tricolorului, esplanada Catedralei Încoronării

13.00   Memento personalitățile Unirii: Samoilă Mârza, Ion Arion

Cimitirul Municipal

15.00   Decernare titluri de Cetățean de Onoare – pr. Doru Gheaja, col.rtr. Ioan Străjan

Spațiul muzeal Principia

16.00   Salonul de carte

Sala Unirii

Notă: transmisiune live

18.00   Treceți batalioane române Carpații

Reenactment militar, itinerant

Piața Tricolorului – Poarta a III-a – Piața Cetății

Programul manifestărilor din 1 DECEMBRIE 2021 – actualizat

Orele 8.00-10.00 Marșul Unirii – itinerant – Autogara Alba Iulia – Esplanada Catedralei Încoronării, tinerii basarabeni

Ora 11.00 Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun. Proclamația Unirii – Citirea ”Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia” – Sala Unirii; reconstituire istorică, discursuri

Ora 12.00 Te Deum – esplanada Catedralei Încoronării

Ora 12.00 Sala 67 – „Micii muschetari”, regia artistică: Teodora Popa – spectacol de teatru 3+ . Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

Ora 13.30 Declarația de la Alba Iulia. Citirea Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia – Biserica Română Unită cu Roma, Greco-catolică. Lansare de baloane tricolore – Monumentul Unirii

Ora 15.00 Ceremonie militară – depunere de coroane și jerbe de flori – Monumentul Unirii. Parada Militară pe Bulevardul 1 Decembrie – ceremonie, defilare

Ora 16.00 Povestea Armatei Române 1918-1922 – Intrarea Armatei Române în Alba Iulia. Paradă de front. Citirea Proclamației Încoronării – animație culturală cu participarea Fanfarei Județului Alba

Centrul de Cultură ”Augustin Bena” – Poarta I – Poarta a III-a Sala Unirii

Ora 17.00 Vernisaj – Expoziție anuală UAP Alba Iulia – Galeriile municipale de artă

Ora 19.00 Concert extraordinar ”Alba Unește România”. Lansarea Orchestrei Române de Folclor (prima orchestră de uniune națională) – difuzare în premieră: ecranele din Cetatea Alba Carolina

Ora 20.00 La mulți ani, ROMÂNIA! Spectacol de drone – Parcul Unirii

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Nelu

  marți, 16.11.2021 at 17:24

  Numai asta ne lipseste in pandemie. Adica magazinele nealimentare someaza ca nu-i voie sa intri fara certificat verde si astia aduna o gramada de oameni in Alba Iulia. Ceva asemanator cu congresul PNL. Ei ne cer noua sa fim cu botnita si in locuri unde nu e nimeni si iaca dintr-o data nu mai este pandemie. Unde-i COVIDU, nu-i COVIDU. Chiar isi bat joc de noi, dar daca au de cine. Criza sanitara, criza politica, mai grav criza economica si noi facem parada militara si multe altele.

 2. Petru

  luni, 22.11.2021 at 09:24

  Păi după adunăriile(manifestăriile)lor NORMALcă mai urmează încă un val de infectări.Chestia e că la toate acestea vor putea participa doar cei cu CERTIFICAT VERDE.Deci NEVACCINAȚII vor sta la domiciliu. Când v-a apărea următorul val cine v-a fii de vină? NEVACCINATUL care a stat la domiciliu. VACCINAȚII sunt sfinți.Nu am nimic cu nimeni, dar lumea ar trebuii lăsată să decidă singură ce e bine sau nu pentru sănătate. Atât la nivel mondial cât și național vorbesc și decid politicienii ,specialiștii nu sunt ascultați .Prea multe semne de întrebare.Revelionul trebuie făcut acasă sau în alte condiții până la ora 21°°(e o dată pe an),adunăriile și manifestăriile pe tentă politică sunt zilnice,nu este covid? Să auzim numai de bine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

DSVSA Alba: examenul trichineloscopic la carnea de porc, obligatoriu. Locații de testare și atenționări pentru consumatori

Publicat

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba transmite cetățenilor că este obligatoriu examenul trichineloscopic al cărnii provenite de la porcul sacrificat în propria gospodărie. Acesta se face înainte de a consuma carnea, pentru a elimina riscul de îmbolnăvire.

Potrivit DSVSA, consumatorii au posibilitatea să efectueze examenul trichineloscopic la:

 • cabinetele medicale veterinare private
 • cabinetele medicilor veterinari concesionari (care efectuează astfel de examinări)
 • în circumscripțiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale (CSVSAO).

În fiecare dintre cele 69 de circumscripții sanitar-veterinare, care înglobează toate cele 78 de unități administrativ-teritoriale din Alba, există cel puțin un cabinet medical veterinar în care se efectuează examenul trichineloscopic, meționează instituția.

Cetățenii se pot adresa ”inclusiv medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți care au încheiate contracte cu DSVSA Alba. Fiecare municipiu/oraș/comună are un medic veterinar de liberă practică împuternicit”, potrivit sursei citate.

Examenul trichineloscopic se efectuează și la nivelul circumscripțiilor sanitare veterinare oficiale din:

 • Alba Iulia
 • Sebeș
 • Cugir
 • Aiud
 • Ocna Mureș
 • Blaj
 • Teiuș
 • Câmpeni.

Examenul trichineloscopic se desfășoară pe parcursul programului normal de lucru, iar pentru zilele de sâmbătă (3, 10 și 17 decembrie 2022) se va asigura permanența între orele 9.00 – 14.00.

Probele de carne sunt constituite de regulă din pilierii diafragmatici.

Avertisment: nu cumpărați carne de porc provenită din tăieri clandestine

DSVSA Alba avertizează consumatorii să nu cumpere carne de porc a cărei origine nu este cunoscută, provenită din tăieri clandestine, sau care nu a fost supusă controlului sanitar-veterinar, pentru că se expun la un risc major de îmbolnăvire.

Sunt obligatorii respectarea următoarelor măsuri:

 • efectuarea examenului trichineloscopic asupra cărnii obținute de la porcii crescuți și sacrificați în gospodăriile proprii
 • cumpărarea cărnii de porc și produselor din carne de porc numai din unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Ce este trichineloza

Trichineloza este o zoonoză produsă de un parazit din genul Trichinella, ce are drept gazdă animalele domestice sau sălbatice, între care și porcul domestic sau mistreț.

Omul se infestează prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic și care conține larvele infestante sau consum de carne fără analiza de laborator.

Boala este tratabilă, dar intervenția tardivă poate fi nefastă, prin instalarea unor sechele permanente, mai precizează DSVSA Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Românii, așteptați la Alba Iulia cu fasole, cârnați și vin. Masă populară cu aproximativ 7.000 de porții, de 1 Decembrie 2022

Publicat

masa populara

Pentru vizitatorii care vor veni la Alba Iulia de 1 Decembrie 2022, Ziua Națională, administrația locală a pregătit, printre alte evenimente, și tradiționala masă populară, la Marea Unire a Bucătarilor. 

Nu mai puțin de 15 bucătari pasionați de mâncarea românească autentică își vor uni și în acest an forțele, ceaunele, instrumentele și ingredientele.

”Fasolea, cârnații și ciolanul vor fi pregătite pe îndelete, la foc mic dar cu pasiune uriașă, în dimineața zilei de 1 decembrie, în curtea Universității din Alba Iulia, pentru ca totul să fie gata la 14:45, după parada militară.

7000 de porții vor fi gata pentru tot atâția participanți la evenimentele din Cetate, albaiulieni sau frați români veniți din toată lumea” au transmis reprezentanții Primăriei.

“Știu că e o chestiune de gust. Exact la asta ne-am gândit și noi, când am ales meniul pentru anul acesta, de 1 Decembrie.

Să fie reprezentativ, gustos, autentic, românesc de la primul ingredient și până la ultima îmbucătură. Pentru că de 1 Decembrie suntem noi, românii, în esența noastră.

Cunosc mulți străini care au gustat ce-o să avem și noi anul acesta la masa populară și s-au îndrăgostit instant de gustul românesc.

Evident că nu puteam face asta fără un suport serios și generos din partea partenerilor noștri din fiecare an, Kaufland România, care ne vor susține și acum și cărora le mulțumesc” spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Evenimentul este programat joi, 1 Decembrie, de la ora 14.45, după defilarea militară. Porțiile de mâncare vor fi servite în Piața Cetății și în curtea Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, după cum se menționează în programul oficial.

Vezi PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Pentru cei prezenți în Alba Iulia, vor fi gătite în jur de 7000 de porții de mâncare și cam tot atâtea pahare de vin care vor fi oferite gratuit participanților.

În Capitala Marii Uniri, de 1 Decembrie, pe lângă ceremonialuri de depuneri de coroane, Te Deum, Marșul Unirii sau spectacole de reenactment, vor fi festivalul de tradiții și obiceiuri, foc de artificii de zi și seara, defilarea militară, spectacol folcloric extraordinar și concerte Irina Rimes X Damian Drăghici X Surorile Osoianu, Zdob și Zdub.

Foto: Arhivă (masa populară din 2018)

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

ACCIDENT pe DN 7 între Sebeș și Cugir. Șofer din Alba Iulia, rănit după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod

Publicat

Un bărbat de 64 de ani din Alba a fost rănit într-un accident rutier petrecut luni seara pe DN7, între Cugir (Vinerea) și Sebeș. A intrat cu mașina într-un cap de pod.

Potrivit IPJ Alba, luni, 28 noiembrie, în jurul orei 23.30, un bărbat de 64 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 7, în direcția Cugir – Sebeș, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Măsuri de ordine pentru minivacanța de 1 Decembrie și Sfântul Andrei. Informare a instituțiilor subordonate MAI, din Alba

Publicat

1 decembrie

Instituțiile din județul Alba, aflate în subordinea MAI, transmit o declarație comună de presă legată de măsurile speciale întreprinse cu prilejul minivacanței de 1 Decembrie. 

Informarea are loc la sediul Instituției Prefectului Alba și reunește purtătorii de cuvând ai acestor instituții, care vorbesc și despre măsurile speciale de ordine publică luate în Alba Iulia cu prilejul Zilei Naționale.

Forțelor MAI, li se vor alătura și 50 de polițiști locali.

LIVE-VIDEO: Repetiție pentru PARADA de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de militari, lansatoare HIMARS, avioane F16 și elicoptere

Reamintim că angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță de cinci zile, începând de miercuri, 30 noiembrie, când sărbătorim Sfântul Andrei și până luni, 5 decembrie, în ajunul de Moș Nicolae, după ce Guvernul a declarat zi liberă și vineri, 2 decembrie.

Comunicatul ISU Alba

În perioada 30.11. – 04.12.2022, în județul Alba se vor desfășura evenimente cu public numeros, în cadrul cărora, salvatorii vor asigura măsurile specifice pentru prevenirea situațiilor de urgență.

Astfel, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba se află în serviciu operativ, cu tehnica specifică din dotare, fiind pregătiți să intervină în gestionarea situațiilor de urgență din competență.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2022, ISU Alba vă invită să participați la activitățile organizate cu această ocazie, începând cu ora 13:30, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, din municipiul Alba Iulia.

În cadrul plutoanelor de defilare, peste 70 de pompieri militari vor participa cu 6 autospeciale de intervenție (1 autospecială pirotehnică, 1 ambulanță Terapie Intensivă Mobilă, 1 Autospecială Scafandri cu barcă pneumatică, 1 autospecială de stingere și 1 autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțimi și 1 autospecială tip camion de intervenție cu 1 container multirisc), garda portdrapel și un pluton de onoare.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor anunțate, ISU Alba a dispus unele măsuri pentru a preîntâmpina producerea evenimentelor negative ce pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Ținând cont că la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, după cum urmează:

 • NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu.

 • NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate.

 • NU blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor de intervenție sau accesul la hidranții exteriori.

 • NU lăsați copiii nesupravegheați.

 • Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

De asemenea, vă reamintim faptul că în sezonul rece, riscul producerii incendiilor la locuințe este ridicat. Aceste evenimente neplăcute, pot produce, atât pagube materiale însemnate, cât și pierderi de vieţi omeneşti.

Respectați câteva măsuri esențiale pentru a reduce acest risc, astfel:

 • Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora, cu personal specializat.

 • Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic.

 • NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.

 • NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.

 • NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.

 • Instalați detectoare de fum, pentru a reduce riscul de a deveni victime ale incendiilor din locuințe.

 • Interziceţi jocul copiilor cu focul.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Pompierii vă doresc o săptămână liniștită, lipsită de evenimente nedorite!

Comunicat IPJ Alba

Pentru perioada 29 noiembrie – 4 Decembrie 2022, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor și suplimentarea efectivelor, în vederea asigurării unui climat ordine și siguranță publică pe durata minivacanței prilejuită de Ziua Națională și cu ocazia manifestărilor publice care vor avea loc în acest context.

În această perioadă, vor acționa, zilnic, în medie, 160 de polițiști, cu peste 80 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public și privat, creșterea siguranței rutiere și a transporturilor feroviare.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea excesului de viteză, polițiștii vor folosi la capacitate maximă aparatele radar din dotare și vor asigura prezența activă în trafic.

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE şi a celor 104 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranță publică și prezența echipajelor de poliție în locurile în care urmează să se desfășoare manifestări publice, în municipiul Alba Iulia.

În acest sens, mâine, 30 noiembrie, peste 60 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și alte formațiuni vor acționa, pentru a asigura ordinea și liniștea publică și pentru a-i sprijini pe cetățeni.

În data de 1 Decembrie, peste 180 de polițiști, alături de jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiști locali, vor fi la datorie, pe raza municipiului Alba Iulia și pe principale artere rutiere care duc spre municipiul reședință de județ, și vor acționa pentru fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională și vor asigura intervenția la evenimente.

Polițiștii de ordine publică, împreună cu polițiștii de investigații criminale, vor acționa pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale, iar polițiștii Serviciului Transporturi vor intensifica acțiunile de patrulare în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise cu violență.

Totodată, Inspectoratul de Poliției Județean Alba va participa, la parada militară, cu 20 de polițiști și 10 autospeciale din dotarea formațiunilor de poliției rutieră, ordine publică, acțiuni speciale și criminalistic. La această manifestare vor fi prezente și 9 echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu.

Cetățenii care vor lua parte la manifestările publice din Alba Iulia, prilejuite de Sărbătorirea Zilei Naționale a României, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri și să parcheze doar în locurile special amenajate.

Restricții rutiere vor fi instituite, începând de azi, 29 noiembrie, între orele 12,00 – 16,00, pentru repetiții. Polițiștii vor fi prezenți și vor acționa pentru asigurarea zonelor și fluidizarea traficului rutier.

În data de 30 noiembrie între orele 9,30 – 11,30 vor fi restricții pe B-dul Ferdinand I, Piața Ion I.C. Brătianu, Piața Iuliu Maniu, strada Ardealului, strada Olteniei, strada București, strada Basarabiei, strada Frederic Mistral, pentru ceremonialul militar de depunere de coroane și jerbe la statuile Ion IC Brătianu și Iuliu Maniu.

 • între orele 10,00 -22,00 accesul rutier va fi restricționat pe strada Unirii, de la sensul giratoriu care asigură accesul în Cetate

În data de 01 decembrie

 • între orele 09,00 – 24,00, accesul rutier va fi restricționat pe strada Unirii, de la sensul giratoriu care asigură accesul în Cetate, strada Aurel Vlaicu, strada Crișan, strada Mihai Viteazul, Aleea Capistano.

 • între orele 12,00 – 24,00, pe B-dul 1 Decembrie 1918 (de la intersecția cu strada Vasile Goldiș până la intersecția cu strada Cloșca).

 • între orele 12,00 – 16,00, pe B-dul Încoronării, B-dul 1 Decembrie 1918, B-dul Horea, strada Ghe. Pop de Băsești, strada Crișan, strada Cetății, străzile Cloșca și Apulum, strada Izvorului, strada Dr. Ion Ratiu, strada Ion Agârbiceanu, B-dul Transilvaniei ( parcările Pasaj – B-dul. Transilvaniei), calea Moților, B-dul Revoluției, Strada Lalelelor, strada Pavlov, str. 1 Mai, Ștefan cel Mare, Septimius Severus, Vânătorilor, Toporâștilor, Vasile Goldiș, Tache Ionescu

În vedere asigurării unui climat de siguranță corespunzător pe perioada în care este sărbătorită Ziua Națională a României, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamație a cetățenilor.

Urăm tuturor românilor să se bucure, pe deplin, de Sărbătoarea Marii Uniri!

Comunicatul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, jandarmii vor fi la datorie astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță minivacanța de Ziua Națională a României.

Joi, 1 decembrie, peste 300 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba și Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul manifestărilor publice dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Ca în fiecare an, punctul culminant al manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României, îl va reprezenta parada militară desfășurată în municipiul Alba Iulia, unde Jandarmeria va participa cu un efectiv de 72 de militari și tehnică auto.

Jandarmii vor acționa în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiști pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, jandarmii le recomandă cetățenilor care vor participa la manifestările organizate în spațiul public, să dea dovadă de înțelegere, să adopte un comportament civilizat și să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să supravegheze copiii care îi însoțesc și să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale.

În această perioadă vom acorda atenție deosebită și zonelor montane din județul nostru precum Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, unde jandarmii vor fi prezenți prin acțiuni de patrulare în stațiunile turistice și pe traseele adiacente frecventate de turiști, pentru a putea fi asigurată intervenţia punctuală în cazul apariției unor situații nedorite.

În cazul în care sunteți martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv sau apelați numărul unic de urgenţă 112.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax