Connect with us
Publicitate

BLAJ

Măsuri de revenire după criză, la Bosch Blaj. Săptămâna de lucru, redusă la 4 zile în anumite secții

Publicat

Bosch Blaj ansamblu

Directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj, Alexander Firsching, a anunțat într-un interviu acordat Alba24 că programul de lucru se reduce de la 5, la 4 zile pe săptămână în jumătate din secțiile fabricii aflate în zona de producție. 

Majoritatea clienților companiei și-au întrerupt activitatea pe perioada ultimelor luni, ceea ce a afectat și ritmul de lucru al firmei din Blaj.

Reprezentanții companiei spun că, din acest punct de vedere veniturile din sectorul auto au fost aproape zero în aprilie.

”În mai și iunie începem încet să ne revenim pentru că și companiile auto au început să funcționeze. Pe lângă asta, avem un portofoliu diversificat de clienți din alte sectoare industriale pentru care producem echipamente și componente de 10 ani aici la Blaj”, spune .

Printre măsurile luate de companie, se află și reducerea temporară, dimp de 6 săptămâni, a numărului de zile lucrătoare în anumite secții.

Directorul comercial Alexander Firsching

”Ne revenim încet după criză și pentru asta trebuie să luăm măsuri.

De exemplu, pentru următoarele 6 săptămâni, până la finalul lunii iulie am ajuns la un acord cu sindicatul pentru a reduce programul de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămână în aproximativ jumătate din secțiile noastre, din zona de producție.

Restul va funcționa în continuare cu 5 zile pe săptămână. În paralel prin programul guvernului pentru sprijinirea mediului de afaceri o să putem aduce înapoi oamenii care sunt acum în șomaj tehnic” a declarat Alexander Firsching.

Citește și: INTERVIU cu directorii Bosch Blaj: “Bosch angajează oamenii, îi califică și îi păstrează. Dar acum avem nevoie de suport”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax