Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri de securitate pentru vizita Papei Francisc în judeţul Alba. Sute de poliţişti vor fi mobilizaţi la Blaj

Publicat

papa francisc

Cu ocazia vizitei pe care o va efectua Papa Francisc la Blaj, în 2 iunie, vor fi mobilizaţi sute de poliţişti, inclusiv din alte judeţe, pentru asigurarea ordinii publice, potrivit IPJ Alba.

Comisar şef Florin Dogaru, inspector şef al IPJ Alba a declarat, miercuri, în conferinţă de presă, că pregătirile pentru asigurarea ordinii publice „sunt în curs de derulare cu serviciile specializate”.

„Acest eveniment îl putem cataloga ca importanţă ca şi pe cel de la 1 Decembrie, de Centenarul Marii Uniri. Ne pregătim la un număr însemnat de vizitatori în zona municipiului Blaj. Cu siguranţă vor fi forţe suplimentare, chiar şi din judeţele învecinate, aşa cum am avut susţinere şi la momentul 1 Decembrie”, a spus Dogaru.

Papa Francisc este aşteptat la Blaj, pe Câmpia Libertăţii, duminică, 2 iunie. La eveniment sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni.

Citeşte şi P.S. Florentin Crihălmeanu: Papa Francisc i-ar putea beatifica la Blaj pe cei șapte episcopi greco-catolici martiri

Conform Administrației Prezidențiale, Papa Francisc va vizita România la invitația președintelui Iohannis, a autorităților statului și a Bisericii Catolice din România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Papa Francisc va vizita orașele București, Iași și Blaj și Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc.

Este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Ioan Paul al II-lea, care s-a aflat la București în mai 1999.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax