Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri pentru sărbători în siguranţă, la Alba. IPJ acţionează cu forţe suplimentare de ordine publică şi 12 radare, pentru monitorizarea traficului rutier

Publicat

actiune politia 2 În perioada 14 – 17  aprilie, peste 200 de poliţişti din judeţul Alba vor acţiona în efectiv suplimentar, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Poliţiştii sunt pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor. Poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi din alte structuri vor acţiona în locurile aglomerate, în zona lăcaşelor de cult, precum şi în locurile unde se desfăşoară manifestări publice circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti precum şi  pe principalele artere rutiere ale judeţului, transmite IPJ Alba.

În Noaptea de Înviere, peste 200 de poliţişti, suplimentar dispozitivului curent de siguranţă publică, împreună cu jandarmi, vor menţine ordinea şi siguranţa publică şi vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor negative.

În această perioadă, vor fi folosite, în medie, zilnic, 70 de mijloace auto, iar pe principalele artere rutiere poliţiştii vor acţiona cu 12 aparate radar, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea excesului de viteză.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, recomandă:

Când vă aflați la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toți banii, ci doar cât este necesar.

Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins ”din greșeală” în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul unde țineți banii sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima tertipului unui hoţ!

De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcați în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurați portierele!

Nu lăsați în autoturism obiecte personale, şi nici actele autoturismului, pentru că acestea pot fi sustrase și folosite, ulterior, de infractori!

Nu  lăsaţi uşa deschisă pe timpul nopţii!

Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!

Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

Nu conduceţi autoturismul după ce aţi consumat alcool!

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă.

În pragul Sărbătorii Învierii Domnului Isus Hristos, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba urează  tuturor cetăţenilor să petreacă în pace şi linişte, alături de cei dragi!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax