Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Măsuri speciale la spitalul din Alba Iulia, în epidemia de gripă. Program de vizită redus și echipamente de protecție

Publicat

Programul de vizită la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a fost modificat, fiind redus și la sediul principal și la Secția de boli infecțioase, mai ales că la această din urmă locație sunt pacienți internați, diagnosticați cu gripă. De asemenea, aparținătorii vor fi echipați cu mască, botoșei și halate de unică folosință înainte de a intra pe secțiile spitalului și pacienții din unitatea de primiri urgențe și ambulatoriul integrat primesc măști de protecție.

Reamintim că în țară a fost declarată, joi, oficial, epidemie de gripă.

Programul de vizită la SJU Alba Iulia a fost modificat, iar aparținătorii pot vizita pacienții internați, de luni până vineri, între orele 17.00 și 19.00, respectiv sâmbătă și duminică, între orele 15.00 și 18.00. Până acum, programul de vizită la sediul principal al spitalului era de luni până vineri între orele 16.00 și 19.00, iar sâmbăta și duminica între orele 12.00 și 19.00.

Citește și Epidemia de GRIPĂ: 11 școli și grădinițe ÎNCHISE în ALBA, total sau parțial. LISTA unităților cu activitate suspendată

La Secția de boli infecțioase a SJU Alba Iulia – sediul de pe strada Decebal – programul de vizită este și mai scurt: de luni până vineri, între orele 16.00 și 17.00, respectiv sâmbătă și duminică între orele 14.00 și 15.00. A fost luată o astfel de măsură în cazul secției de boli infecțioase având în vedere că aici sunt tratate multe cazuri de gripe, viroze respiratorii sau pneumonii, transmit reprezentanții spitalului.

Aceștia fac apel la înțelegerea aparținătorilor cu privire la necesitatea respectării noului program de vizită și transmit că măsura a fost luată spre binele tuturor (pacienți, aparținători, cadre medicale, populația cu care intrăm în contact).

Alte măsuri:

– s-au refăcut stocurile de echipamente de protecție și stocurile de medicație antivirală;

– s-au refăcut stocurile de săpun lichid, prosoape de hârtie, antiseptice și dezinfectante pentru o igienă riguroasă a mâinilor și suprafețelor;

– se efectuează triajul epidemiologic al personalului SJU Alba Iulia;

– aparținătorii vor fi echipați cu mască, botoșei și halate de unică folosință înainte de a intra pe secțiile spitalului;

– pacienții din unitatea de primiri urgențe și ambulatoriul integrat primesc măști de protecție.

Măsurile de igienă personală, respectiv spălarea cu apă și săpun a mâinilor, utilizarea batistelor pentru tuse sau strănut sunt foarte importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

În cazul apariției simptomelor respiratorii, este recomandat să se evite automedicația și trebuie consultat medicul de familie care este în măsură să stabilească tratamentul sau o posibilă indicație pentru spitalizare.  

Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă metodă de prevenție.

Potrivit DSP Alba, în județ sunt 72 de persoane cu simptome de gripă, care au fost diagnosticate prin teste rapide și 11 cazuri confirmate de laborator (pacienți internați la Spitalul Județean Alba): 6 cu virus gripal A, subtip H3 și 5 cazuri cu virus gripal A, subtip H1pdm09.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax