Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicamente pentru toți pacienții în spitalele din Alba, de sărbători. Horea Timiş: „Dacă cineva cumpără şi un ac, să ne aducă în scris cu chitanţă”

Publicat

Spitalele din judeţul Alba sunt pregătite pentru sărbătorile de iarnă, atât din punct de vedere al stocului de medicamente, cât şi al personalului. Confirmarea a fost dată de directorul DSP Alba, Horea Timiş care în urma controalelor efectuate la unităţile medicale din Alba a precizat că „judeţul nostru stă foarte bine la acest capitol” pentru perioada 24 decembrie – 6 ianuarie. Totuşi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, Spitalul Orăşenesc Abrud şi unităţile medicale din Câmpeni, Cugir şi Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 2.000 de lei şi trei avertismente, pentru alte deficienţe stabilite.

Şi pentru că unităţile medicale din Alba sunt aprovizionate pentru sărbătorilor de iarnă, directorul DSP Alba, Horea Timiş face apel la cetăţenii, care din nefericire ar putea ajunge la spital în această perioadă. „Dacă până în 6 ianuarie cineva cumpără şi un ac, să ne aducă în scris cu chitanţa anexată la sediul DSP Alba”, asta pentru că directorii medicali, farmaciştii, managerii de spitale au dat pe proprie răspundere că există medicamente şi alte materiale sanitare în stoc.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate Spitalului Orăşenesc Abrud, unde managerul unităţii a fost sancţionat cu 1.000 de lei pentru nerespectarea normelor privind normele de curăţenie şi sterilizare şi cu încă 500 de lei, directorul medical. În ceea ce priveşte normele care nu au fost respectate, managerul spitalului a fost amendat pentru că staţia de sterilizare funcţionează într-un spaţiu neconform, cu circuite neconforme, care au mai fost semnalate şi sancţionate cu avertisment şi neremediate după termenele acordate la celelalte trei controale efectuate în cursul anului.

Sancţiunea primită de directorul medical a fost pentru nerespectarea normelor de curăţenie şi sterilizare, deoarece nu se folosesc pentru controlul eficienţei sterilizării toate tipurile de indicatori.

În schimb, conducerile spitalelor din Câmpeni, Cugir şi a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud au primit în urma controlului câte un avertisment fiecare, pentru curăţenie şi sterilizare, fiind acordate termene de remediere.

Program de Sărbători

În perioada 24 decembrie – 6 ianuarie, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă, sunt asigurate stocuri de medicamente şi materiale sanitare, precum şi ambulanţe tip B1, B2, C2, atât în staţia judeţeană, cât şi în substaţiile din teritoriu.

Majoritatea farmaciilor, în zilele de 25 – 26 decembrie şi 1 -2 ianuarie nu vor avea activitate, excepţie fac două farmacii care vor avea program non-stop pentru asigurarea populaţiei cu medicamente: Farmaciile Remedia din Alba Iulia şi Aiud.

Cele patru centre de permanenţă din judeţ, respectiv de la Arieşeni, Zlatna, Ocna Mureş şi Baia de Arieş, asigură asistenţa medicală prin serviciul de agrdă al medicilor de familie din fiecare zonă şi medicaţia conform baremului de urgenţă în fiecare unitate.

În perioada sărbătorilor de iarnă, Crăciun şi Anul Nou, asistenţa medicală comunitară la nivelul judeţului Alba este asigurată de 28 asistenţi comunitari, 4 mediatori sanitari care deservesc cele 24 de comunităţi arondate dintre care 6 urbane şi 18 rurale. Au fost instruiţi în 11 decembrie privind asigurarea trusei de medicamente de urgenţă din fonduri alocate de primării, supravegherea gravidelor, sugarilor şi bolnavilor cronici. În cazul în care vor apărea probleme vor lua legătura cu unitatea sanitară arondată şi vor raporta telefonic la DSP.

Timiş a adăugat la final că a rămas impresionat de spitalele din Blaj, Aiud şi Cugir, care au investit în infrastructură şi partea medicală.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, în perioada 10-15 decembrie spitalele publice din ţară trebuiau să fie controlate de direcţiile judeţene de sănătate publică pentru a se asigurarea necesarului de medicamente, materiale sanitare şi echipe medicale destinate asistenţei medicale a populaţiei pentru perioada 24 decembrie – 6 ianuarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. yoyo

    joi, 19.12.2013 at 08:31

    ……………chitante vreti jegosilor.?……………pai tu crezi ca doctorii,asistentele ,brancardierii,femeile de service ,portarii,etc..din spital dau chitanta pt spaga………….am fost cu bunicu` in spital ……….sa fi vazut ce amabil a fost personalul cu mine…………….dupa ce l-am mituit……..marea lehamite……dau la cas in fiecare luna 1300 ron………ce primesc in schimb………un scuipat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax