Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicii de familie intră în grevă luni, timp de o oră. Reacție la reducerea tarifelor decontate de CNAS

Publicat

Medicii de familie intră în grevă luni, timp de o oră. De la ora 12 la 13, nici un bolnav nu va putea beneficia de consultații, rețete sau alte documente. 

Sunt două modificări de tarife CNAS, care îi nemulțumesc pe medici. Actuala propunere a CNAS este ca medicii de familie să primească 7,7 lei pentru fiecare pacient pe care îl au pe listă, față de 12 lei cât era în 2023.

Pentru punctul per serviciu medical în asistența medicală primară vor primi 6,2 lei, față de 8 lei în 2023.

Acesta este contextul în care medicii de familie, dar şi cei care îşi desfăşoară activitatea în vechile policlinici din ţară, vor intra la ora 12 în grevă.

Medicii de familie intră în grevă: Timp de oră, transmite Observatornews, nici un bolnav nu va putea beneficia de consultaţii de sau reţete.

”Ce vor face medicii din localităţile ceva mai mici, unde din cauza populaţiei mai reduse nu pot face numărul maxim de consultaţii posibile.

Ce soluţii au? Să îşi închidă cabinetele. (…) 6.000-7.000 de medici ar fi direct afectaţi” spune preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Ambulator, Cosmin Alexandrescu.

Reducerile anunțate de CNAS sunt între 30-50%, începând din februarie 2024 și aduc nemulțumiri în rândul medicilor de familie.

CNAS a motivat decizia „ținând cont de bugetul aprobat pentru 2024”.

  • Punctul per capita reprezintă suma pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate o plătește unui medic de familie pentru fiecare pacient pe care acesta îl are pe listă.
  • Este vorba de o sumă care se acordă distinct de eventualele îngrijiri medicale acordate pacienților – care pot diferi în funcție de tipul lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax