Connect with us
Publicitate

AIUD

Medicul din Aiud Bogdan Popa a rămas fără aparatură și bani, la Palermo. El navighează cu o barcă și oferă consultații italienilor

Publicat

Medicul din Aiud Bogdan Popa a rămas fără aparatură și bani: Hoții au furat instrumente de diagnosticare și o sumă de bani din camperul situat lângă vasul Dulcinea, pe care lucrează medicul din Aiud, Bogdan Popa. 

Vasul se afla în portul Palermo, folosit de fundația Cardioteam, pentru „Una vela per il cuore”, o campanie de screening cardiac promovată în colaborare cu Liga Navală Italiană, care face înconjurul Italiei, de la Genova la Veneția.

Campania aduce italienilor prevenție gratuită în porturi pentru a reduce numărul de decese cauzate de infarcturi și accidente vasculare cerebrale.

Fostul manager al Spitalului din Aiud, Bogdan Popa, face parte din acest proiect medical inedit. Acesta, alături de asistenta Olivia Nicoleta Mureșan, lucrează pe vas.

Bogdan Popa ne-a trasmis că aparatura a fost furată dintr-un camper aflat lângă barcă.

Camperul de pe care a fost furată aparatura

”Furtul a avut loc vineri seară, la portul din Palermo, camperul era exact lângă barcă, aparatura medicală era în camper și 6.000 de euro, care erau într-un ruxac.

Era o zonă foarte bine, cel puțin teoretic, păzită, cu camere, într-o zonă foarte centrală, dar cu toate acestea, când ne-am întors am constatat că aparatura lipsea.

Știrea a fost difuzată pe larg de presa din Italia și ideea era să se difuzeze cât mai mult în așa fel încât cine a furat aparatura să nu poată să o valorizeze și să înțeleagă că ne este mai utilă nouă decât lor, în sensul că de ea ar putea să beneficieze foarte mulți oameni” a declarat pentru Alba24, doctorul Popa.

Apel în presa italiană

„Ieri seară”, spune Marco Diena, președintele fundației Cardioteam, „la sfârșitul examinărilor cardiace ale locuitorilor din Palermo, care au salutat cu căldură inițiativa, doi infractori au furat echipamentul de examinare în portul Palermo: ecocardiograful, computerul, vizorul iPad și rucsacul cu banii personali ai cardiologului.

Ne pare foarte rău pentru cele întâmplate și știm că acest incident nu reflectă spiritul sicilienilor, oameni serioși și cinstiți care ne-au întâmpinat în această lună într-un mod exemplar, de la Lipari la Capo d’Orlando, de la Cefalù la Palermo, și contăm pe generozitatea lor pentru a răscumpăra echipamentul și a ne continua misiunea în toată insula”.

Fundația Cardioteam Onlus, pentru prima dată în Europa, cu sprijinul bazelor nautice și al membrilor Lega Navale, duce o barcă echipată cu un ecograf și o ecocardiogramă wireless în jurul Italiei timp de un an întreg, atingând aproape 40 de porturi și efectuând mii de ecocardiograme gratuite persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 75 de ani” scrie presa italiană.

Vasul, Dulcinea, spun cei de la fundație, este nevoit acum să se oprească pentru că este nevoie de bani pentru a răscumpăra echipamentul.

În Italia a început o campanie de strângere de fonduri, dar fundația doctorului Popa poate fi ajutată și de români.

Orice donație poate fi utilă pentru a cumpăra un nou echipament, la următorul cont: 

Asociația SPER-VERIFICA INIMA,

Cont bancar: ROO5BTRLRONCRTO38448O6O1

Reamintim că fostul manager al Spitalului din Aiud, Bogdan Popa, face parte dintr-un proiect medical inedit.

Citește detalii aici: Medicul din Aiud, Bogdan Popa, navighează pe apele din Italia cu o barcă cu vele și oferă consultații cardiologice gratuite

Acesta, alături de asistenta Olivia Nicoleta Mureșan, efectuează controale gratuite cardiologice, în porturile din Italia.

Mai exact navighează din port în port și consultă localnicii. Povestea doctorului Bogdan Popa, este detaliată în ziarul gazetaromanească.com, de jurnalista Crina Suceveanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jan

    duminică, 24.03.2024 at 14:56

    De obicei în Italia apar știri doar cu hoți romani care-i fura pe italieni,dar se pate ca și ei au hoții lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax