Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicul Octavian Jurma: mai avem cam o lună până ieșim din valul Omicron-BA1. Uitați de bazaconile cu ”s-a terminat pandemia”

Publicat

Medicul Octavian Jurma estimează că săptămâna următoare numărul cazurilor noi de Covid va scădea sub 10.000, în medie, pe zi, și că „mai avem cam o lună până ieșim din valul Omicron-BA1”.

Medicul Octavian Jurma a prezentat pe Facebook o hartă a incidenței oficiale. El susține că incidența națională este 14,85, mult peste vârful de 10,63 al valului Delta.

Vezi și Un nou posibil val 6 al pandemiei: subvarianta Omicron BA2 provoacă forme grave. Ce spun specialiștii în epidemiologie

Conform medicului, discuțiile despre relaxare sunt premature: „Dacă ești în val momentul în care te oprești să tragi aer în piept este când ieși din val nu în timpul valului, chiar dacă creasta valului a trecut”.

El prezintă și o hartă realizată cu ajutorul indicatorului ARM7, care este un indicator de trend.

„După cum se vede toate județele sunt verzi, deci au o acum evoluție descendentă (doar Brăila are o ușoară creștere a numărului de cazuri în ultimele 7 zile față de cele 7 zile precendente), în ciuda alocării pe județe a peste 20.000 de cazuri în această săptămână.

În acest ritm vom coborî cu media sub 10.000 de cazuri pe zi săptămâna viitoare și sub 5.000 de cazuri pe zi în prima parte a lunii martie, deci mai avem cam o lună până ieșim din valul Omicron-BA1”, spune Octavian Jurma

Medicul Octavian Jurma: Uitați de bazaconile cu ”s-a terminat pandemia”

Acesta susține că „ne apropiem rapid de mal, dar încă nu e cazul să sărim din barca prudenței în apa plină cu Omicroni”.

„Uitați de bazaconile cu <s-a terminat pandemia>, sunt doar <declarații politice> (adică habar nu au dar sună bine). Nu știm dacă s-a terminat sau nu pandemia, o să aflăm abia la toamnă.

Important este că se termină în curând acest val și că mai avem un pic până suntem toți în siguranță. Mai putem purta masca și avea grijă de aproapele nostru până de sărbători, cu atât mai mult cu cât începe acuși Postul Paștelui și nu e vreme de petreceri.

Pe de altă parte vom ieși din Post exact cam pe când vom ieși din val cu adevărat și atunci vom putea sărbători cu adevărat cu gândul că prin mica noastră jerfă poate am salvat o viață. Sunt gesturi mici care vor cântări greu la judecata de apoi”, a mai scris Jurma pe rețeaua de socializare.

Sursa: Mediafax

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax