Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Medicul oftalmolog din Alba Iulia, Teodor Holhoș, blocat să construiască o clinică la Cluj Napoca. Motivul: prea puține parcări

Publicat

Medicul oftalmolog Teodor Holhoș, care este și consilier local al Municipiului Alba Iulia din partea USR, vrea să construiască o clinică medicală cu cinci etaje în Cluj Napoca, însă proiectul a fost respins în comisia de urbanism a primăriei. 

Motivul: în proiect au fost incluse prea puține locuri de parcare, deși arhitectul a prevăzut 19 locuri, 6 la stradă și 13 în subteran.

Proiectul respectă Planul Urbanistic General, dar potrivit reporterilor de la cluj24.ro, traficul și locurile de parcare reprezintă o problemă tot mai mare la autorizarea noilor proiecte în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

Mai exact, arhitectul orașului, Adrian Iancu și alți membri ai Comisiei de Urbanism au subliniat că locurile de parcare sunt prea puține și dacă va fi aprobat, proiectul va bloca circulația pe strada Nicolae Iorga pentru că angajații și pacienții își vor lăsa acolo mașinile pe avarii.

În schimb, arhitectul Vlad Negru, membru al Comisiei de Urbanism, a afirmat că așa trebuie să fie restructurată Calea Turzii, iar numărul suplimentar de locuri de parcare nu va rezolva problema traficului din oraș întrucât oferta de spații extra este generatoare de trafic, pe când s-ar impune descurajarea utilizării mașinilor.

Unde ar urma să se ridice clinica

Potrivit cluj24.ro, clinica cu cinci etaje ar urma să se ridice la intersecția străzilor, Nicolae Iorga și Calea Turzii. Acolo, medicul deține pe teren o clădire cu parter și etaj, pe care o va demola.

La parter au fost prevăzute cabinete de consultații și un bloc operator, iar la etajele superioare cabinete de consultații pentru alte specialități, un apartament de serviciu și birouri administrative.

Proiectanții au arătat că respectă calculele din Planul Urbanistic General și că pacienții nu vor petrece vreme îndelungată la clinică întrucât operațiile la specialitatea oftalmologie se întind pe un timp scurt.

Proiectul va reveni în analiză la Comisia de Urbanism cu condiția să asigure peste 20 de locuri de parcare.

Spital privat la Alba Iulia

Momentan, Holhoș ridică primul spital privat în Alba Iulia, pe Calea Moților, iar lucrările sunt în plină desfășurare.

CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO: Un spital privat nou în Alba Iulia, dezvoltat de medicul oftalmolog Dr. Holhoș Teodor (P)

Într-un comunicat de presă, transmis la obținerea autorizației de construire, medicul a transims că noul spital va fi o unitate medicală privată, cu mai multe specializări, care va pune la dispoziția albaiulienilor servicii medicale private și prin CNAS. Spitalul va fi dotat și echipat la standarde europene, cu echipamente performante, săli multifuncționale, bloc chirurgical și cabinete medicale dedicate consultațiilor.

sursă foto, info: cluj24.ro.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 29.12.2021 at 18:46

    Păi ăi-s arhitecţi,care ştiu ce spun, nu ca la noi, pe strada Mistral, unde se construiesc doua blocuri de locuinţe şi care la început erau într-un fel iar pe parcurs totul s-a schimbat şi în locul parcărilor au apărut alte blocuri. Unde sunt parcările măi ăia care aţi aprobat modificarea? Parcă spunea viitorul primar că în mandatul său nu se vor intampla asemenea lucruri (modificări de autorizaţii). Se procedează ca pe vremea lui Stalin, când a luat o halcă din parc să-i facă parcare defunctului de la hotelul Parc. Autorităţi de rahat am ales !

  2. dolfi

    miercuri, 29.12.2021 at 19:58

    pe cei cu casele din zona, i-a intrebat cineva ceva? daca sunt de acord sa vada beton in locul cerului?

  3. dolfi

    miercuri, 29.12.2021 at 21:07

    Pilu… autoritatile nu-si fac treaba cam de 32 de ani… Ti se pare normal blocu ala imens din „curtea” Inspectoratului Teritorial in/de Constructii? Sau blocurile care rasar tot mai mult prin cartierele de case? Mie nu!

  4. pilu

    miercuri, 29.12.2021 at 23:13

    Dolfi…Păi dacă te uiţi să vezi cine a finanţat acel bloc din curtea ITC ţi se pare normal, c-aşa pot doar unii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax