Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Meditații cu chitanță: planurile Guvernului pentru bani la buget. Deduceri de impozit pentru părinții care-și duc copiii la ore

Bacalaureat 2024

Publicat

Meditații cu chitanță: Premierul Marcel Ciolacu a prezentat planuri privind deduceri de impozit aplicat pentru părinții care plătesc meditații pentru copii.

Măsurile ar urma să crească nivelul de conformare fiscală în cazul profesorilor care dau meditații.

”Treaba mea de prim-ministru nu e să bag oameni la pușcărie sau să angajez zeci de mii de oameni la ANAF, ca să urmăresc profesorii dacă plătesc impozite la meditații.

Știm cu toții că în România de 50 de ani se fac meditații. Toată lumea își duce copilul la meditații. Da, și fiul meu a făcut meditații.

Ca să închidem această discuție, e normal să aibă acces la aceste meditații toată lumea – și copiii celor cu venituri mai mici, și copiii celor venituri mai mari.

Și atunci, în funcție de venit, pentru cei care câștigă mai puțin și pentru clasa medie vor fi deduceri din impozit pentru meditații.

În momentul în care treci în calculator chitanța la meditație, ți se deduce din impozit. Normal că acest impozit dumneavoastră îl calculați lunar, el se calculează anual și atuncea veți vedea că se strânge o sumă consistent.” a spus premierul, potrivit edupedu.ro.

Premierul a făcut aceste declarații la finalul săptămânii trecute, la Buzău.

Meditații: reguli pentru profesori

Întrebat dacă pragul până la care statul să ofere aceste deduceri ar putea fi salariul mediu pe economie, Ciolacu a răspuns că ar putea fi un prag discutat cu ministrul Finanțelor și cei de la Banca Mondială.

Potrivit legislației actuale, profesorii nu au voie să dea meditații elevilor cărora le predau la clasă. Pentru ceilalți, dacă dau meditații, trebuie să se înregistreze la Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Mai trebuie să depună o declarație privind impozitul pe venit.

Meditații: cât cheltuie părinții pentru pregătirea elevilor

Dacă sunt luate în considerare opt ședințe de meditații pe lună, timp de 9 luni pe an, pe patru ani,

plătite fără factură cu 200 de lei, rezultă o cheltuială de aproape 60.000 de lei, potrivit unui calcul stirileprotv.ro.

Cele mai recente estimări privind piața neagră a meditațiilor arată că aceasta a depășit 300 de milioane de euro pe an, precizează sursa citată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate