Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Membrii unei asociații de afaceri din România, cu o cifră de afaceri de un miliard de euro, renunță la băncile austriece

Publicat

O asociațe de afaceri din România se alătură boicotului împotriva băncilor austriece și olandeze.

Asociația spune că membrii ei sunt firme care adună o cifră de afaceri de peste un miliard de euro și peste 20.000 de angajați. 

Toate companiile atât cu capital românesc, cât și cele cu capital străin, membre ale Romanian Business Chamber (RBC) au început din data de 9 decembrie demersurile pentru anularea parteneriatelor cu instituțiile bancare austriece și olandeze, au transmis reprezentanții asociației, într-un comunicat de presă postat pe contul de Facebook.

Acest lucru include atât închiderea efectivă a conturilor bancare ale fiecărei companii, cât și rezilierea convențiilor privind plata salariilor angajaților în conturi la aceste bănci străine.

Reprezentanții Asociației Romanian Business Chamber spun că memmbrii lor însumează o cifră de afaceri de peste 1 miliard euro și peste 20.000 angajați.

Citește și: Critici în presa austriacă după scandalul Schengen: Furie mare și boicot, România a fost umilită de politicieni de rea credință

“Toate companiile membre ale asociației Romanian Business Chamber își regândesc parteneriatele în urma șantajului la adresa României făcut de Austria și Olanda în Consiliul JAI, unde aceste țări au votat împotriva intrării României în Schengen. România îndeplinește toate condițiile pentru a fi în Schengen, votul negativ al acestor tări împotriva României fiind complet nejustificat, abuziv și vădit făcut cu rea credință”, a spus Paula Pîrvănescu, Președinte RBC.

”Deși de 11 ani România îndeplinește toate condițiile pentru a fi membră Schengen, arată multiple rapoarte ale Comisiei Europene și rezoluții ale Parlamentului European, i s-a refuzat constant accesul în acest spațiu al liberei circulații.

“Respingerea intrării României în spațiul Schengen afectează în mod negativ atât economia țării noastre, cât și economiile celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

Neacceptarea României în spațiul Schengen îngreunează dezvoltarea societăților cu capital românesc, descurajează investițiile străine directe, afectează menținerea și creșterea locurilor de muncă în companiile private, lucruri ce se răsfrâng negativ asupra prosperității tuturor românilor”, a mai spus Paula Pîrvănescu.

În cei 11 ani de zile de când îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare la spațiul Schengen, România a avut o pierdere de aproximativ 25 miliarde euro cel puțin, arată multiple rapoarte de evaluare.

“Asociația Romanian Business Chamber va întreprinde toate demersurile naționale și internaționale necesare pentru ca Austria și Olanda să-și revizuiască poziția față de intrarea României în Schengen.

Până la un vot pozitiv din partea acestor țări, toate firmele membre ale RBC vor renunța la serviciile oferite în România de instituțiile bancare austriece și olandeze”, a adăugat Paula Pîrvănescu, Președinte RBC” se mai arată în comunicat.

Ce este Romanian Business Chamber

RBC este o asociație fondată în 2020 cu scopul declarat de a ajuta companiile naţionale în scalarea şi internaţionalizarea activităţii, atât prin intermediul creării de branding, asistenţă în privinţa finanţării, dar şi prin organizarea unor sesiuni de match-making, de networking prin intermediul cărora companiile şi investitorii români se pot cunoaşte şi pot explora posibilitatea unor viitoare cooperări cu omologii lor din străinătate, se mai precizează într-un comunicat din 2020, transmis presei în momentul înființării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax