Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MESAJE DE CRĂCIUN 2020: Urări AMUZANTE și HAIOASE pe care le poţi trimite prin SMS celor dragi


Publicat

craciun

A devenit deja o tradiţie pentru români ca în perioada sărbătorilor de iarnă să trimită MESAJE de CRĂCIUN  familiei şi prietenilor.

În general, URĂRILE de CRĂCIUN au teme religioase, însă mulţi români aleg şi variante amuzante pentru mesaje de sărbători.

Mesaje de Anul Nou 2021 * Felicitari de Anul Nou 2021 * Mesaje de Revelion 2021 * Mesaje haiose de Anul Nou 2021 * URĂRI de La Mulți Ani 2021

Iată câteva urări haioase care le vor aduce zâmbetul pe buze celor dragi ţie.

MESAJE AMUZANTE de CRĂCIUN:

„Ho Ho Ho, ați văzut un ren maro? Sau un spiriduș în bleu? S-aveți Moș gustos, bogat, un An Nou de Invidiat, Sănătate, La Mulți Ani (și la mulți bani)”

„De sărbători fi mai bun, fi adevărat, cu calu’ lu’ Vasile să ne luăm după gorile…”

„Sărbători Fericite și un brad cat mai frumos, să vină Moș Crăciun cu un Ferrari și să plece pe jos!”

„Mos Crăciun cu suflet bun, Să va aducă în Ajun, Carduri VISA Diamant, Carnavaluri pe la Rio, Brazilience-n custodie, Haide, gata cu VISAtul, S-a mai ars și cozonacul!”

Vezi și MESAJE de SFÂNTUL ȘTEFAN: URĂRI și FELICITĂRI pe care le poți trimite prin SMS persoanelor dragi

„Moș Crăciun cu barba lungă, sărăcia ți-o alungă și te scoate la plimbare, să dai cu nasu-n ninsoare, ia mai hai și pe la mine că doar ți-o fi numai bine! Iară de nu vei veni, Moșu nu te va iubi și-ți va scrie pe hârtie doar tot ce îți doresc eu ție: „Sănătate și mulți ani, plini de aur și de bani”

„Magia sărbătorilor albe să vină la voi cu multe cântece calde și să va dea și mulți bani, ca doar așa veți avea mai mulți ani, că doar de sărăcie, frică mi-e și mie, și Moșul să va iasă în cale, cu la fel de multe parale, iar eu de-l voi întâlni de la mine l-oi goni, că de vine iar sărac, am să-i vin și eu de hac!”

„Hai salut, eu te întâmpin cu mult zambet și cu-n vin, ca s-avem Crăciun voios, că nimic nu-i mai frumos, ca o zi de sărbătoare, când mai vrei și o ninsoare, călda și cu voie bună, ca o minune de cunună, pașnică și cu surprize, pline de multe reprize”

VEZI:  MESAJE DE ANUL NOU 2021: SUTE de URĂRI de ANUL NOU pentru cei dragi. SMS cu FELICITĂRI pentru 2021. MESAJE frumoase de REVELION

„L-am văzut pe Moș Crăciun, cică își facea un drum, mi-a șoptit ceva de tine, dar cum vezi că nu mai vine, mă gândesc că-i tot la mine. Tu așteaptă-l cumințel și de vei dormi nițel, nu cumva să te trezești ca să îl nedumerești, căci bătrânul e cam slab și adesea cade-n cap”

„Top! Top! Top! iar vin c-un strop, unul mic de ninsorică, să te bag la caldurică și apoi la un somn lin ca să pot să fiu sublim! Eu sunt Moșul cel Crăciun și-am venit ca să îți spun: „La mulți ani și sănătate, să ai în viața de toate, că oricum eu sunt sarac și-anu asta nimic nu fac”

„Uite-un drum, e prin zăpezi, dungi de sanie tu vezi, clinchete de clopoței, iar te-ai mai mirat de ei! Este Moșul, cum să-ți spun, care vine în Ajun și aduce cadoașe, la fețite drăgălașe, dar și la câțiva băieți dăcă sunt un pic isteți”

Vezi și SFÂNTUL IOAN 2021: MESAJE şi FELICITĂRI de SFÂNTUL IOAN Botezătorul. Felicitări pentru Ion, Ioana, Nelu, Oana

„Cioc! Cioc! Cioc! Îți bat în poartă, sunt eu Moșul cel pe-o roată! Chiar de vin prin telefon și tu nici nu prea ai ton, mă prefac că ești cuminte și îți dau ceva merinde, dar de vei veni la mine, te vei simți și mai bine!”

„De o cauți pe Scufiță, să știi n-are rochiță, ci e albă-n cap și plină de trac, e o Crăciuniță, într-o mini fustiță și face cadouri, pline de favoruri și de ai fost cuminte, poate te va lua aminte”

„Bradul asta verde mare, parcă nu mai are stare și-as mai vrea să dau ceva dar te-aștept pe dumneata, să-mpărțim un cadouaș, că de tu ai fost om harnic, Moș Crăciun va fi iar darnic, dar de nu ai fost cuminte Moș Crăciun o să te uite!”

„Ai și tu o viață lungă, suficient cât să-ți ajungă, dar de-ai fi puțin mai vesel, poate n-ai mai fi iar chel, la cadouri mă refer, pe care nu le dai de fel”

„Dacă anul acesta Moșul nu a venit la tine, nu înseamnă ca te-a uitat și nici că nu ai fost cuminte. Înseamnă că pur și simplu nu ești genul care să primească lucruri pe gratis!”

„Nu te supăra că nu a nins anul acesta de Crăciun, pentru că ninsoarea vine odată și cu o factura mare la gaz și nu mai poți să cumperi cadouri la cei dragi, precum mie, acestui bun prieten care-ți trimite un mesaj plin de urări calde”

„Lumina ce o vezi pe geam nu e de pe stradă, e o stea plină de farmec care vine să te vadă, dar să nu te mai ascunzi, că altfel iar o să o-nfunzi! Să nu crezi că e sfârșitul lumii așa cum zic toți nebunii, crede doar ce ție-ți place și exact ce te atrage. Poate doar ai fost cuminte și-ți trimite Moșul daruri sfinte!”

„E Crăciun! Este divin! Ne uităm pe geam afară … prin zăpadă Moşul zboară? … Ni se trage de la vin”

„Să ai parte de tot ce e mai bun în viaţa! L-am visat pe Moş azi noapte, venea tare de departe cu un sac mare în spate să aducă sănătate, deci aşteaptă-l că el vine, dar acum este la mine!”

„Căţeluş cu păru’ creţ, să ai jeepu’ în coteţ şi o vilă cu piscină /Andreea Marin ca vecină, o lopată pentru bani/La Anu şi la Mulţi Ani!”

„Moş Crăciun cu suflet bun, să v-aducă în Ajun, carduri VISA Diamant, carnavaluri pe la Rio, brazilience-n custodie. Haide, gata cu visatul, că s-a ars şi cozonacul!”

„Lovite-ar trenul fericirii, trăsnite-ar fulgerul iubirii, cădeţi-ar în cap un sac cu bani şi un bilet cu La mulţi ani.”

„Fie ca sfintele sărbători de iarnă să te găsească alături de colegii tăi. În traducere liberă, nici anul ăsta nu ai liber de Crăciun!”

„Dacă nu ştii care-i culmea cadourilor, înseamnă că n-ai primit mesajul meu: nu lăsa pentru Ajun ce poţi să-mi oferi chiar acum!”

„Bucuria Crăciunului să ţină până în zori şi un cor de crăciuniţe să-ţi cânte de Sărbători!”

„Măcar de Crăciun aduți aminte că prietena ta e lânga tine în picioare, nu e mașina din parcare!”

 VEZI:  MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioaseDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 29 de cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. 17 localități cu incidență peste 4. Situația actualizată în județ

Publicat

Au fost înregistrate 29 de cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba luni, 12 aprilie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 19.555 de persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea, 17700 de  persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 547 decese.

Duminica, în Alba au fost prelucrate 358 de probe, la SJU. Numarul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 194131.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (20 de cazuri noi)

Alba Iulia – 5

Sebeș – 4

Aiud – 4

Cugir – 4

Blaj – 2

Ocna Mureș – 1

Rural (9 cazuri noi)

Ciugud – 2

Șibot – 2

Crăciunelu de Jos – 1

Lopadea Nouă – 1

Meteș – 1

Rimetea – 1

Sohodol – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 3,74 (anterior 3,75):

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Ocna Mureș – 96 cazuri – 6,86 (anterior 6,86)

Alba Iulia – 459 cazuri – 6,00 (anterior 6,02)

Abrud – 26 cazuri – 4,95 (anterior 4,57)

Teiuș – 32 cazuri – 4,42 (anterior 4,56)

Cugir – 110 cazuri – 4,28 (anterior 4,05)

Aiud – 108 cazuri – 4,25 (anterior 4,37)

Sebeș – 121 cazuri – 3,67 (anterior 3,61)

Blaj – 72 cazuri – 3,47 (anterior 3,75)

Baia de Arieș – 10 cazuri – 2,63 (anterior 2,63)

Câmpeni – 7 cazuri – 0,95 (anterior 0,95)

Zlatna – 5 cazuri – 0,63 (anterior 0,76)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Sălciua – 16 cazuri – 11,16 (anterior 10,46)

Stremț – 22 cazuri – 9,02 (anterior 9,43)

Rimetea – 8 cazuri – 8,01 (anterior 10,01)

Gârbova – 13 cazuri – 6,04 (anterior 6,04)

Sântimbru – 16 cazuri – 5,28 (anterior 5,28)

Cut – 6 cazuri – 4,71 (anterior 4,71)

Ighiu – 33 cazuri – 4,69 (anterior 4,84)

Vințu de Jos – 25 cazuri – 4,53 (anterior 4,35)

Blandiana – 4 cazuri  – 4,39 (anterior 5,49)

Săliștea – 10 cazuri – 4,22 (anterior 4,22)

Fărău – 6 cazuri – 4,01 (anterior 2,00)

Ciugud – 13 cazuri – 3,98 (anterior 3,98)

Ceru-Băcăinți – 1 caz – 3,76 (anterior 3,76)

Ciuruleasa – 4 cazuri – 3,48 (anterior 3,48)

Lopadea Nouă – 9 cazuri – 3,47 (anterior 3,86)

Livezile – 4 cazuri – 3,31 (anterior 6,63)

Berghin – 6 cazuri – 3,12 (anterior 2,60)

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Modele de subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ și BACALAUREAT 2021: Programul publicării testelor de antrenament 12-23 aprilie

Publicat

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a făcut precizări despre programul publicării testelor de antrenament (modele de subiecte) pentru următoarea perioadă (12-23 aprilie).

”Pentru a veni în sprijinul elevilor care nu au putut susține simularea Examenului național de bacalaureat și a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a din cauza măsurilor de carantinare a unor localități, CNPEE va pune la dispoziția acestora testele de antrenament. Astfel, săptămâna aceasta vor fi utilizate cele pentru bacalaureat, iar săptămâna viitoare cele pentru Evaluarea Națională.

Vezi și Modele de subiecte BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele, pe discipline de examen

Testele de antrenament pentru Examenul național de Bacalaureat de săptămâna aceasta vor fi publicate astfel:

Luni 12.04.2021 – Limba și literatura română (proba E.a.)

Marți 13.04.2021 – Disciplina obligatorie a profilului (proba E.c.)

Miercuri 14.04.2021 – Disciplina la alegere a profilului (proba E.d.)

Joi 15.04.2021 – Limba și literatura maternă (proba E.b.)

Baremele de evaluare pentru toate disciplinele vor fi publicate vineri 16.04.2021.

Pentru Evaluarea Națională, săptămâna aceasta, programul de publicare este cel normal: testele vor fi publicate luni 12.04.2021, iar baremele de evaluare vineri 16.04.2021.

Vezi și Modele de subiecte EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: Toate testele de antrenament și baremele la Română și Matematică

Testele din săptămâna 19-23.04.2021 vor fi publicate astfel:

Pentru Examenul național de Bacalaureat testele vor fi publicate, toate, luni 19.04.2021, iar baremele de evaluare vineri 23.04.2021.

Pentru Evaluarea națională a absolvenților de clasa a VIII-a testele de antrenament vor fi publicate astfel:

Luni 19.04.2021 Limba și literatura română

Marți 20.04.2021 Matematică

Miercuri 21.04.2021 Limba și literatura maternă

Baremele de evaluare pentru toate disciplinele vor fi publicate vineri 23.04.2021.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Transavia – avans de peste 10% și locul 4 în clasamentul celor mai valoroase portofolii de mărci, publicat de Brand Finance®

Publicat

Compania Transavia ocupă locul al 4-lea în clasamentul celor mai valoroase portofolii de mărci publicat de Brand Finance® Romania 50, ediţia 2021, raportul anual privind cele mai valoroase și puternice brand-uri românești.

Lider al industriei locale de carne de pasăre, cu capital 100% românesc, compania deţine brand-ul Fragedo, alături de Libertan și alte mărci de prestigiu.

În clasamentul de anul acesta, Transavia ocupă locul al patrulea, însumând o valoare cumulată a portofoliului de 81 milioane Euro, în creștere cu 8 milioane Euro faţă de ediţia precedentă (73 milioane Euro în 2020).

Brand Finance® este cea mai mare firmă independentă la nivel global în consultanţa privind evaluarea brand-urilor, fondată în 1996, cu scopul conectării brand-urilor cu profitabilitatea afacerii.

Transavia – unul dintre cele mai puternice branduri din România

Un Raport de Evaluare de Brand prezintă în detaliu ipotezele, sursele de date și calculele efectuate pentru a ajunge la valoarea brand-ului. Compania evaluează peste 5.000 de brand-uri în fiecare an, în toata lumea și în toate sectoarele, publicând peste 100 de rapoarte anual.

Al cincilea raport anual Brand Finance® asupra celor mai valoroase și mai puternice brand-uri românești coincide cu o perioada de prelungită incertitudine generată de pandemia globală de Covid-19.

Turbulența economică se reflectă inevitabil în clasamentul acestui an, valoarea totală a celor 50 de brand-uri românești de top scăzând cu 3,7%, până la 5,6 miliarde EUR – în condițiile în care economia românească a înregistrat o scădere de 3,9% in 2020.

Chiar și în aceste condiţii, valoarea brand-urilor deţinute de grupul Transavia a continuat să crească, confirmând apetenţa consumatorilor pentru produse românești de calitate.

“Am primit cu satisfacţie clasamentul 2021 publicat de Brand Finance®, o confirmare a importanţei investiţiilor noastre în imagine și alinierea activităţii noastre zilnice la cele mai înalte exigenţe internaţionale, chiar și în vremurile de incertitudine pe care le traversăm.

Odată cu cei 30 de ani de activitate aniversaţi anul acesta, vom sărbători alături de partenerii și consumatorii noștri printr-o serie de surprize și campanii inovatoare, astfel încât să menţinem și să consolidăm favorabilitatea în rândul consumatorilor din România.

Printr-o nouă campanie lansată chiar azi, ilustrăm beneficiile pentru care produsele noastre își merită locul pe mesele familiilor din România”, declară Ioan Popa, Președinte – Fondator Transavia.

Transavia – companie cu capital 100% românesc și cu peste 2400 de angajați

Transavia, unul dintre cele mai solide business-uri de familie autohtone, celebrează anul acesta 30 de ani de activitate pe piaţa românească și internaţională, timp în care a devenit liderul local al categoriei de carne de pui.

Companie cu capital 100% românesc, Transavia operează sustenabil un model de business integrat vertical, pentru a oferi cel mai înalt standard de alimentaţie consumatorilor români și de pretutindeni.

Deschiderea permanentă spre inovație în business a contribuit la succesul de care Transavia se bucură astăzi, clasându-se în topul celor mai valoroase companii din România.

Unul dintre cei mai mari angajatori români, în prezent Transavia are peste 2.400 de angajați, care activează preponderent în cele 29 ferme de creștere a păsărilor și 4 ferme de producție vegetală, o fabrică de nutrețuri combinate, 3 abatoare de ultimă generație și o fabrică de procesare a cărnii.

Fermele Transavia sunt localizate în 8 județe din România, unde anual se produc peste 100.000 de tone de carne de pui.

Produsele companiei sunt expresia celor mai înalte standarde de calitate și sunt prezente în majoritatea lanțurilor de retail modern prin brand-urile Fragedo, Libertan și Papane.

Peste 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Spania și Croația, dar și pe continentul african, zona Mării Mediterane sau CSI.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2021: Modele de subiecte pentru examen. Teste de antrenament la Română, setul 6, publicate de minister

Publicat

Modele de subiecte Bacalaureat 2021: Setul 6 de teste de antrenament (modele de subiecte) pentru examenul de Bacalaureat 2021 a fost publicat de Ministerul Educației, luni, 12 aprilie.

Vezi și Modele de subiecte BACALAUREAT 2021: TOATE testele de antrenament și baremele, pe discipline de examen

Testele de antrenament pentru Examenul național de Bacalaureat de săptămâna aceasta vor fi publicate astfel:

Luni 12.04.2021 – Limba și literatura română (proba E.a.)

Marți 13.04.2021 – Disciplina obligatorie a profilului (proba E.c.)

Miercuri 14.04.2021 – Disciplina la alegere a profilului (proba E.d.)

Joi 15.04.2021 – Limba și literatura maternă (proba E.b.)

Baremele de evaluare pentru toate disciplinele vor fi publicate vineri 16.04.2021, potrivit Ministerului Educației.

Examenul național de Bacalaureat va fi în perioada 28 iunie – 1 iulie, probele scrise. Primele rezultate vor fi publicate în 5 iulie, iar cele finale, în 9 iulie. Competențele (probele orale) se echivalează.

TESTE de Antrenament / Modele de subiecte – BACALAUREAT 2021 – setul 6:

Modele de subiecte / Teste pregătire – la Limba și literatura ROMÂNĂ – BACALAUREAT 2021:

Real tehnologic:

Test 6 Română real-tehnologic

Uman/Pedagogic:

Test 6 Română uman-pedagogic

CALENDAR EXAMEN BACALAUREAT 2021 – sesiunea iunie-iulie 2021 (probele de competențe/orale se echivalează):

31 mai-4 iunie 2021: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

4 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

28 iunie 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

1 iulie 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00-18.00

6-9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor

9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale

sursă: rocnee.eu (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație)

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate