Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MESAJE de Sfânta ANA 2023: Cele mai frumoase URĂRI și SMS-uri de „La Mulți Ani” pentru cei dragi

Publicat

YouTube video

A doua zi după marele praznic al Naşterii Maicii Domnului, pe 9 septembrie, Biserica Ortodoxă şi Greco-catolică îi prăznuieste pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, părintii Fecioarei Maria şi bunicii lui Hristos. Sfânta Ana este socotită ocrotitoarea copiilor şi a maternităţii.

În această zi importantă, se trimit mesaje de urare celor care poartă acest numele Ana sau derivate din aceste nume (Anca, Aneta, Ancuța, Mariana, Ana-Maria, Anișoara, Anica, Anita, Anuța sau Ani).

Iată mai jos câteva texte din care vă puteți inspira pentru a trimite mesaje și sms-uri pentru felicitări de Sfânta Ana:

„Anişoară, Anişoară, eu la tine vin diseară, să-ţi urez <La mulţi ani> şi o căruţă de bani!”

„Ana, azi te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fi mereu așa, blândă, bună și drăguță cu toți cei din jurul tău. Ești o prietenă de nădejde și un adevărat om. La Mulți Ani din tot sufletul!”

„Astăzi e ziua ta, o zi frumoasă pentru tine. La mulți ani, Maria!”

„Azi e ziua ta, ziua numelui tău, un nume frumos și simplu. Să fi cuminte și să asculți de prietenii tăi pentru că noi îți dorim numai bine, fericire și să ai parte de toată fericirea din lume.”

„Azi, de ziua numelui, îți urez și eu să fii iubită și să ai parte de tot ce îți doresti. La mulți ani!”

„Ca o lumină caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viața mea și mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând și mai înțelegător. Multumesc că ai grijă de mine!”

„Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate şi fericire. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!”

„Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume și să ai parte numai de zile senine și însorite!”

„Cu ocazia zilei de nume, îți doresc un munte de sănătate, o mare de iubire și un gând sincer de iubire!”

„Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros <La mulţi ani>, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani!”

„Cu ocazia zilei tale de nume îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!”

„Cineva acolo sus te iubește … cineva aici jos ține tare mult la tine. La mulți ani!”

„Chiar dacă ai nume de Sfântă știu că diseară o să ne dai de băut, o să ne cinstești și o să ne primești cu masa plină. Sper să rămâi mereu un spirit tânăr și plin de viață, să fim mereu împreună și să nu uităm niciodată frumoasa prietenie dintre noi.”

„De Sfânta Ana, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare. La mulţi ani!”

„De ziua ce-ţi surâde-n prag / Şi-i porţi frumosul nume / Eu îţi doresc tot ce-i mai drag / Şi mai frumos pe lume!”

„De ziua numelui tău fie ca cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La mulţi ani!”

„Dragă Ana, îngerii să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze drumul în viața! La mulți ani, Ana scumpă!”

„Este ziua numelui tău. La mulți ani, Maria!”

„E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani!”

„E ziua ta, Ana, un nume frumos și simplu, la fel de pur ca tine și la fel de gingaș. La mulți, ani!”

„Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasă din tot anul, căci este ziua ta! La mulți ani!”

„Este minunat să știi că cineva te place, cineva se gândește la tine, cineva are nevoie de tine … dar e și mai minunat să știi că există cineva care nu-ți uită niciodată ziua de nume. La Mulți Ani!”

„Felicitări draga mea cu ocazia acestei zile. Îți urez se fii mereu sănătoasă, energică și plină de bucurie. La mulți ani!”

„Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire și prosperitate. La mulţi ani!”

„Fie ca această zi să-ți dechidă poarta unui viitor plin de succese. La mulţi ani!”

„Fie ca toate întâmplările frumoase și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Maria cât mai frumoasă!”

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Ana cât mai frumoasă!”

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani, Aneta!”

„Fie ca Sfânta Fecioară Maria, al cărei nume îl porți, să te ocrotească, să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze calea!”

„Fie ca Sfânta Ana să te ocrotescă, să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze calea!”

„Iubirea tăcută și nemărginită ce mi-o porți, încrederea și respectul față de tine, de mine, de noi, de relația noastră, mă fac zilnic să te iubesc tot mai mult. La Mulți Ani Ana dragă!”

„Îngerii să-ți călăuzească pașii. La mulți ani, Maria!”

„Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă. La Mulţi Ani!”

„Întocmai ca Sfânta Ana, al cărei nume îl porți, învață să ierți, să fii mai bună, mai înţeleaptă, să mă ierți când greșesc și să mă înveți să fiu, la rândul meu, un om mai bun.”

„În această zi specială îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţă plină de lucruri bune, iar Sfânta Ana, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească mereu. La mulţi ani de ziua numelui tău!”

„Îmi luminezi întreaga zi cu zâmbetul tău și îmi luminezi viața cu bunătatea și felul tău frumos de a fi. Aș vrea să îmi fi aproape mereu, cum ai fost și până acum și să mă bucur în fiecare zi de puritatea și căldura sufletului tău. La Mulți Ani Ana!”

„La mulți ani, Ana! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioară să-ţi lumineze drumul în viaţă”

„La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți doresc să ți se îndeplinească toate dorințele.”

„La mulți ani, plini de fericire și de împliniri! Să te calce norocul și să ai numai zâmbete și soare în calea ta!”

„Mă bucur că ai apărut în viața mea, că am și voi avea bucuria de a trăi și simți o prietenie adevărată! Să îți fie viața binecuvântare și bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porți!”

„Mă bucur că exiști în viața mea și mă bucur că Sfânta Ana, al cărui numei îl porti, mi te-a dăruit pentru a mă bucura de prietenia ta sinceră și necondiționată.”

„Ne gândim cu toţii la tine şi pentru că astăzi este o zi specială îţi urăm un sincer La Mulţi Ani!”

„Nu te-am uitat și îți doresc să ai o zi plină de împliniri. La Mulți Ani!”

„O sărbătorim pe Fecioara Maria și te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blândă, bună și drăguță cu toți cei din jurul tău!”

„O zi frumoasă este astăzi, o zi frumoasă pentru tine. O floare și un La Mulți Ani foarte mare! Să crești mare și frumoasă și să fii și sănătoasă!”

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului un sincer <La Mulți Ani!>”

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții, multă sănătate, și Dumnezeu să te călăuzească și să orânduiască totul cum este mai bine pentru tine! Fie ca anii ce se scurg să treacă, precum razele soarelui mângâie o floare ce stă să înflorească! La mulți ani!”

„Să fii fericită, draga mea Ana. Toate bucuriile să vină în viața ta mai degrabă decât nefericirile”

„Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani!”

„Să-ți dea Domnul sănătate, judecată înțeleaptă, viața lungă pământească, ce dorești să se împlinească!”

„Sper ca ziua numelui tău să îţi aducă multe motive de a sărbători. La mulţi ani!”

„Scumpo, îți doresc să îți sărbătorești ziua numelui înconjurată de sănătate, fericire și de privirile pline de iubire ale celor dragi ție!”

„Te iubesc, femeie simplă cu nume sfânt!”

„Toate cele bune de ziua ta! La mulți ani, Ana! Îngerii să-ți călăuzească pașii și Sfânta Fecioară să-ți lumineze drumul în viață!”

„Toate florile din lume pentru tine Ana! Să ai o zi superbă și să te bucuri de ziua numelui tău la fel cum aceste flori se bucura de lumina soarelui. La mulți ani!”

„Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie! La Mulţi Ani!”

„Un zâmbet are puterea de a îndrepta totul și de a umple totul de lumină. Sper să ai parte de cât mai multe zâmbete în viață. La Mulți Ani!”

„Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare usor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Ana!”

„Ziua sfântă să răsfrângă asupra ta toată bunătatea și dragostea izvorâte dintr-o inimă mare. La mulți ani!”

Ioachim și Ana – bunicii lui Hristos

Ioachim, tatăl Fecioarei Maria, era din neamul împărătesc al lui David, din seminția lui Iuda. Ana, soția lui Ioachim a fost fiica lui Matan și sora cu Iacov, cu Maria, mama Salomeii – soția lui Zevedei și cu Sovi, care a născut pe Elisabeta, mama Sfântului Ioan Botezătorul. Erau oameni rugători, postitori, persoane care participau la viața liturgică a poporului lui Israel. Toate ale lor le împărțeau în trei: o parte o afieroseau templului și slujitorilor templului; o alta o împărțeau străinilor și săracilor; iar a treia o țineau pentru ei și pentru nevoile familiei.

Numele Ioachim nu are corespondent feminin, iar originea lui este evreiască (Jehojakim), cu semnificația „Iahve [Dumnezeu] a îndreptat”, sau „Iahve a ridicat”. În zilele noastre Ioachim este mai rar întâlnit ca nume de botez, fiind mai des întrebuințat în cinul monahal.

Numele Ana este tot evreiesc (Hannah), acesta fiind rudă cu masculinul Anania (Hananyah) și având semnificația „Iahve a avut milă”, sau „Iahve s-a îndurat”. De la el s-au format și nume derivate, ca Aneta și Anca (Ancuța), sau compuse, ca Mariana, Ana-Maria etc. Diminutivele sunt destul de numeroase: Anișoara, Anica, Anita, Anuța, dar și, sub influența occidentală, Ani sau Anita.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax