Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Mesajul emoționant al unui copil cu autism, către colegii săi de liceu: ”Eu nu sunt chiar un băiat obişnuit”

Publicat

Un elev din Bistrița Năsăud le-a scris colegilor săi un mesaj emoționant, în prima zi de liceu. Le-a spus că are autism și asta îl face uneori să fie perceput diferit, dar le-a cerut să fie prieteni. Mesajul acestuia merită atenție: este mesajul fiecărui copil care începe cu emoție școala, cu gândul că ar putea să fie izolat sau rănit de colegii săi.

Alba24 a scris în trecut despre mama lui Eddy, Ana Dragu, care se ocupă de mulți ani de problema copiilor cu autism și alte tipuri de dizabilități, încercând să schimbe atitudinea sistemului de învățământ față de ideea de integrare a lor în învățământul de masă.

”Salut, numele meu este Eduard (Eddy) şi sunt un pianist şi compozitor foarte talentat. Eu nu sunt chiar un băiat obişnuit. Eu am o personalitate mai sensibilă.

Eu am multe probleme. Câteodată mă gândesc la nişte lucruri care mă agită, astfel încât fac nişte mişcări necontrolate. Sau, fără să vreau, scot nişte sunete cam ciudate. Simt nevoia să mă mişc când mă gândesc la unele lucruri. DA! Am autism.

Eu sunt şi un gurmand, dar încerc să nu mai fiu. Eu studiez mult şi compun. Mie îmi place să cânt, să compun, să mă joc cu alţi copii / colegi. Să mă joc pe calculator. Să mă uit pe YouTube. Să fac scufundări şi să mă distrez la parcuri acvatice. Nu-mi place să am coşmaruri şi să mă cert sau să mă enervez. Adesea nu-mi plac schimbările.

Aş vrea să fim prieteni buni şi să ne ajutăm reciproc. Vă rog să mă înţelegeţi! Să fim buni unii cu alţii şi să AVEM 4 ANI DE LICEU MINUNAŢI !!!”

Eddy este un pianist și un compozitor remarcabil, cu auz absolut. Mama sa, Ana Dragu, a fost jurnalist, iar astăzi este psiholog. Ea a înființat la Bistrița Asociația Autism Europa, conduce Centrul de Resurse și Referință în Autism ”Micul Prinț” și face parte din conducerea FEDRA (Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu TSA). Inspirată de experiența din familia ei, Ana Dragu a scris ”Mâini cuminți. Copilul meu autist”, publicată la Polirom.

Vezi și: Alba24 și Bianca Iuga, în căutarea modelelor care inspiră: Ana Dragu a înființat un centru de terapie pentru copii cu autism

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax