Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mesajul șefului IȘJ Alba, Cornel Sandu, la începutul anului școlar: parcurgem un proces de schimbare majoră a educației

Publicat

sediul ISJ Alba

Acest an școlar care începe cu multe semne de întrebare, cu îngrijorare și neliniște va fi o probă de inteligență, rațiune și voință colectivă pentru fiecare comunitate școlară. Este mesajul inspectorului școlar general Cornel Sandu, la începutul activității școlare 2020-2021.

Un an școlar nou fără festivități, dar cu provocări și multe schimbări. Conducerea IȘJ Alba se adresează elevilor, părinților și profesorilor, înainte de începutul școlii.

Vezi CUM începe anul școlar în ALBA: LISTA scenariilor din școli, licee și grădinițe aprobată în Comitetul pentru Situații de Urgență

Vezi și Început de an școlar AMÂNAT la Seminarul Ortodox din Alba Iulia. Doi profesori, infectați cu COVID-19

Aproape 50.000 de elevi din Alba se întorc sau vin pentru prima dată la școală, în condiții speciale.

”Dragi elevi,

Stimați dascăli,

Stimați părinți,

Începem un nou an școlar în condiții cu totul diferite față de ceea ce era această zi în obișnuința noastră a profesorilor, elevilor și dascălilor deopotrivă. Este o zi lipsită de festivități, fără flori, fără îmbrățișări, dar totuși cu bucuria revederii și încrederea că vom trece cu bine și peste această perioadă la capătul careia vom fi mai puternici și mai uniți. Acest an școlar care începe cu multe semne de întrebare, cu îngrijorare și neliniște va fi o probă de inteligență, rațiune și voință colectivă pentru fiecare comunitate școlară.

Dragi elevi,

Știm că sunteți nerăbdători să reveniți la școală, că v-au lipsit colegii, cooperarea, socializarea, v-a lipsit jocul împreună, sentimentul de aparteneță la comunitatea școlară pe care numai prezența fizică vi le poate da. Totodată, nevoia de experimentare, de explorare și învățare vă imprimă dorința de a vă reconecta la acest inepuizabil izvor care este școala, conștienți fiind că desăvârșirea voastră ca oameni se face doar prin educație.

Veți dobândi achiziții noi atât prin învățare la școală, în sala de clasă, cât și prin platforme de învățare online, dar indiferent care va fi modul și contextul de învățare, reușita ține de implicarea voastră.

Parcurgem un proces de schimbare majoră a educației, generată de acest context epidemiologic, o schimbare care pentru voi este una facilă pentru că are la bază tehnologii moderne care pe voi v-au cucerit încă de mici.

Acum suntem puși în fața unui inamic nevăzut față de care trebuie să manifestăm un comportament intransigent și responsabil cu reguli clare, să avem curaj, disciplină și încredere în noi.

Dragi colegi,

Noi, dascălii, am reprezentat întotdeuna modele pentru elevii noștri. Trebuie să ne propunem ca în acest an, în condiții dificile, să fim modele de curaj, calm, echilibru, răbdare, înțelepciune și responsabilitate pentru a da încredere elevilor și părinților, dar și pentru a putea gestiona optim învățarea din școală și de acasă.

Știm că noul context a generat o schimbare a strategiilor și tehnicilor de predare- învățare, care au presupus muncă și învățare asiduă din partea noastră, dar mai avem de făcut pași pentru o educație adaptată exigențelor prezente și avem încredere că vom reuși. Creativitatea, entuziasmul și energia pozitivă vor fi premisele reușitei noastre.

Dragi părinți,

Suntem, împreună cu dumneavoastră, preocupați de sănătatea, siguranța si integritatea fizică și emoțională a copiilor. Aveți încredere că directorii unităților de învățământ și întreg corpul profesoral, împreună cu autoritățile locale, au depus toate eforturile pentru a asigura cele mai bune condiții astfel încât procesul educațional să se desfășoare cât mai aproape de normalitate.

Dumneavoastră sunteți cei mai importanți susținători ai copiilor, iar în aceste condiții dificile sunteți cei care alegeți să le semănați copiilor teamă, îngrijorare, anxietate sau optimism, încredere și curaj.

Este necesar să înțelegem cu toții, elevi, profesori și părinți, că viața trebuie să continue și în condiții de pandemie și că doar printr-o atitudine de încredere, unii în altii, dar și în autoritățile statului, putem trece cu bine peste această perioadă.

În calitate de conducător al Inspectoratului Școlar Județean Alba, instituție care coordonează sistemul de învățământ județean, vă asigur că voi fi alături de fiecare comunitate școlară în acest efort comun.

Inspector Școlar General

Prof. Cornel Stelian Sandu”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax