Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mesajul unei avocate din Alba pentru Statul Român: Îmi închizi viața, dar lași deschise ghișeele, casieriile și urnele de vot

Publicat

alba iulia

Cătălina Goța, o albaiuliancă, avocat în Baroul Alba, a publicat pe rețeaua de socializare un mesaj către Statul Român care a strâns în puțin timp numeroase reacții și comentarii din partea comunității.

Avocata descrie cum a perceput contribuția ei, ca orice cetățean și care îi sunt așteptările, în această perioadă cu provocări și greutăți pentru țară și nu numai.

Mesajul Cătălinei Goța arată o mare nemulțumire amestecată cu revoltă, pentru modul în care Statul se folosește de bunul simț și încrederea românilor. Un adevărat manifest în care asemeni tuturor românilor sunt enunțate întrebări de genul: Unde este responsabilitatea statului, în această perioadă? ”Nu mi-ai construit spitale, nu mi-ai creat avantaje și condiții medicale, nu mi-ai pregătit nici o variantă de rezervă pentru situația în care vom fi amândoi depășiti. Deși ai promis că vei avea mereu grijă de mine. Dai din cap resemnat că e pandemie” – scrie Cătălina Goța în mesajul postat pe Facebook.

Dacă școlile, restaurantele, birourile și străzile sunt goale, urnele n-au de ce să fie pline!” 

”Să nu îndrăznești să mă chemi iar în decembrie. De data asta nu mai vin. Mi-o asum public.”

”Mă bagi parțial în carantină și de tot în campanie electorală”, ”Mă îndemni să stau acasă doar ca să pot să ies la vot. Pe bune?”

Citiți mai jos mesajul Cătălinei Goța:

Dragă Statule Român,

Ar trebui să-mi mulțumești.

Au trecut douăzeci de ani de când am dobândit prin majorat dreptul la vot. Ai putea să îmi mulțumești nu doar pentru că mi l-am exercitat de fiecare dată, dar pentru că am și încurajat exprimarea lui în orice mediu sau ocazie pe care am avut-o la dispoziție. Am criticat public boicotarea votului, am îndemnat mereu la acțiune și spirit civic.

Votul meu te-a ajutat pe tine, tătucule Stat. Să te schimbi la față, chiar dacă ai rămas la fel de găunos pe dinăuntru. Să-ți îmbraci haine-n alte culori sau să ți le împrospătezi pe cele actuale chiar dacă croiul lor a rămas același.

Eu te-am făcut ceea ce ești azi, iar părinții mei te-au creat în ‘89 tot pentru mine.

Macar pentru asta ai putea să-mi mulțumești. Fără mine și credința lor în viitorul meu, nici nu erai.

Ți-am plătit taxe, amenzi, ți-am vorbit frumos la ghișee din spatele cărora eram tratată cu plictis și indiferență. M-am supus regulilor mari iar cele mici pe care le-am încălcat n-au meritat nici măcar o simplă dojeneală. Mi-am ales o slujbă în slujba ta, ai putea spune. Am echilibrat de câteva ori balanța aia pe care o ține mama Justiție. Poți liniștit să-mi dai o biluță albă și aici.

Am rămas cu tine, deși aș fi putut să plec de sute de ori până acum. Te-am numit “acasă” și m-am revoltat când am văzut cât de ușor alți frați de-ai mei ți-au uitat până și graiul. Ba chiar am procreat un copil pe care ți l-am încredințat tot ție spre formare, prin unchiul Învățământ și mătușa Educație. Iar tu îi oferi lui 6,3 lei pe zi. O ciocolată bună, adică.

După 20 de ani în care eu te-am mulțumit prin vot, respect, muncă, plăți și încredere, tu cum mă răsplătești acum?

Îmi vorbești pompos de pandemie. Foarte bine. E rolul tău să mă informezi și să-mi dai sfaturi. Te ascult. Port mască, mă distanțez. Dar tu începi să urli. Să mă sperii. De 8 luni de zile mă ameninți cu moartea și îți asumi nonșalant că în ăștia 20 de ani de când eu am făcut ceva pentru tine, tu nu ai făcut nimic. Nu mi-ai construit spitale, nu mi-ai creat avantaje și condiții medicale, nu mi-ai pregatit nici o variantă de rezervă pentru situația în care vom fi amândoi depășiti. Deși ai promis că vei avea mereu grijă de mine. Dai din cap resemnat că e pandemie.

Îmi repeți să stau acasă. Îmi blochezi copilul în fața unui calculator. Îmi suprimi activitatea profesională bazată pe un nivel economic care a picat cu totul în cap. Îmi închizi piețele, școlile, parcurile, restaurantele, biroul, sărbătorile, magazinele, portofelul, viața. Lași deschise ghișeele, casieriile și urnele de vot. Te întreb de ce iar tu ridici din umeri: e pandemie.

Mă terorizezi. Să nu respir, să nu mă apropii de nimeni, să evit spații aglomerate, să-mi fie teamă de membrii familiei, să-mi refuz clienții, să-mi dezinfectez și lenjeria intimă, să nu circul mai departe de pragul ușii de la intrare.

Ești agitat. Nu, nu te înțeleg. Pentru că ai avut timp. Hai nu 30 de ani, cum zic unii. Nici 20, cum îți zic eu. Ai avut 8 luni. În 8 luni de zile o femeie poate naște un copil, un copil poate învăța să meargă, un om activ poate trece la statutul de pensionar, un angajat își poate pierde mai multe locuri de muncă. Chiar un simplu an calendaristic schimbă 3 anotimpuri în 8 luni, fără să aibă nevoie de nici un ajutor. Dar tu? Tu ca Stat, mare și dodoloț precum ești, ce-ai făcut? Ce-ai creat, ce-ai învățat, ce-ai schimbat?

Ai luat decizii radicale când nu erau de luat. M-ai amendat, m-ai suprimat, m-ai împiedicat să-mi văd mama, m-ai ținut fără venituri. Te-ai răzgândit. Căci aveai nevoie de mine. Mi-ai dat speranța că pot călători, că mă pot bucura de vară, că pot să-mi văd prietenii, că-mi pot trimite copilul la școală. Aveai nevoie să-mi fac obligația electorală. M-ai chemat la alegeri ca pe un cățeluș oropsit la aport. După ce ți-am adus osul, ai început iar să urli. Să merg în cușcă, e pandemie, mi-ai zis.

A trecut o altă lună de atunci, și tu n-ai făcut decât să rozi din os. Să te plângi că ești depășit, să mă ameninți iar cu moartea și să mă scoți responsabilă. Pe mine, familia, prietenii și cunoscuții mei. Dar responsabilitatea ta unde e?

M-ai înfricoșat, da. Cu alerte, restricții, recorduri și vești sumbre. Îmi este teamă, recunosc. De tot ce se întâmplă, de ce tot ce mă așteaptă. Însă cel mai mult îmi e de tine.

Să nu îndrăznești să mă chemi iar în decembrie. De data asta nu mai vin. Mi-o asum public. Mă bagi parțial în carantină și de tot în campanie electorală. Îmi transmiți obsesiv mesaje de interes public intercalate cu mesaje electorale. Îmi umpli cutia poștală cu facturi la utilități și broșuri politice? Mă îndemni să stau acasă doar ca să pot să ies la vot. Pe bune?

Dacă școlile, restaurantele, birourile și străzile sunt goale, urnele n-au de ce să fie pline!

Ar trebui să-mi mulțumești, serios. Pentru decența în exprimare, măcar.

sursă: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Mlaus

    sâmbătă, 07.11.2020 at 21:51

    Doamna/don-soara avocat ai perfecta dreptate DAAAR: e cam tarziu . Din pacate pt ‘mneata privitul la Protv nu te-a ajutat sa-ti dai seama ca lucrurile merg din rau inspre mai rau. Asa ca matale ramai cu „muie psd” iar rezultatele le vezi pe pielea matale. Unde este scoala multa este si prostie multa.

  2. Rusinea

    duminică, 08.11.2020 at 07:23

    Nu cred ca ma expun nici la vot !

  3. dolfi

    duminică, 08.11.2020 at 08:17

    Vai ce compunere frumoasa!
    In douazeci de ani n-ai invatat nimic tovarasa? Imi place izul socialist din toata compunerea ta!

    „ti-am dat votul! Acuma sa vina cineva sa faca ceva!”

    Parintii tai n-au creat nimic pentru tine in 89. N-au mai putut rabda! atat! In rest au acaparat totul aceiasi comunisti, si puii lor flamanzi. Uita-te la cati „oameni de afaceri” au fost sefi in comunism, au eludat statul atunci si acum ne rad in fata cu averea construita pe… FURT!
    Politicieni care erau mari activisti in tinerete, cu ode maretului conducator si catelei aleia analfabete!

    Tu, prin supunere si pasivitate ai facut ce este statul acum! O adunatura de lichele si analfabeti functional!
    Tu ti-ai facut datoria asa-i? Ai muncit, ai platit taxe si impozite si in rest, ai asteptat concediile „iesirile cu prietenii”, „gratarele”, „excursiile in grecia”.

    In rest ai tolerat gunoiul de pe strada si din jurul tau nu-i asa? Ai fost indulgenta cu spagarii, cu „las ca merge si-asa”. Balbaiala din Educatie din ultimii 20 de ani n-ai vazut-o nu-i asa? Furtul din banii nostri nici ala nu l-ai vazut! Nici defrisarea padurilor, nici ciuntirea orasului – ca sa ajungem mai aproape – Niste unii la fel de hoti si incompetenti aproba inghesuirea de blocuri intre case ori in zone si asa aglomerate, distrugand putinul spatiu verde ramas!

    Astia nu exista asa-i?

    Pandemia asta, nu te lasa pe tine sa fi om, sa „socializezi”, vai de mine! Afla ca asiaticii inca din anii 90 au lockdown-uri si umbla mascati si pentru aia bine mersi traiesc!

    Nici o tara din afara Asiei nu a fost pregatita pentru o astfel de pandemie, nici chiar cele care au trecut acu 100 de ani prin Gripa Spaniola!

    In 8 luni de zile te iei de Statul Roman ca nu a facut nimic? Sa inteleg ca DOAR in ultimele 8 luni te deranjeaza nu-i asa? In rest, ai trait in Palatul tau de Clestar si te-a durut la patina de Stat si Tara!

    Si in celelalte tari occidentale s-au luat decizii din mers, de multe ori contradictorii tocmai pentru ca nici acolo nu stie nimeni ce sa faca concret pentru a limita sau stopa acest virus!

    Daca ai avut solutii mai bune legat de pandemie, de ce nu le-ai spus public?

    Lasa draq televiziunile politrucilor ca vad ca esti Terorizata! Trebuia joi si vineri sa te duci la hipermarketul nou deschis din centru si sa respiri in voie, fara masca! Era aglomerat ca in zilele bune, stiu ce zic, am fost si eu joi sa-mi iau un termometru si lame de ras.
    Nu-ti fie teama, umbla in voie, baga mana in gura dupa ce dai o tura prin oras! te provoc!

    Amenintarea, amenzile sunt necesare intr-o tara ca Romania, unde lipsa crasa de educatie (cei 7 ani de acasa) si analfabetismul functional sunt in floare! Asta plus nesupunerea fata de orice forma de autoritate!

    Eu as fi dat Amenda + Bataie!

    Tu poti sa te pisi pe el de vot! Eu nu!, EU O SA MERG LA VOT!

  4. pilu

    duminică, 08.11.2020 at 12:19

    Responsabilitatea statului este ceva cetos, pe care nimeni nu stie in ce categorie intra. De fapt este o un termen fara nici o consistenta, cand te referi la stat.Avand in vedere ca ceea ce numim stat este o adunatura politica necultivata in nici un domeniu, ce asteptari sa ai? Asta a fost oferta cand ai votat. Si va fi in continuare. Ori mergi la vot ori nu, tot nulitatile vor castiga. Te-ai racorit putin in stil propriu. Atat.

  5. kretz

    duminică, 08.11.2020 at 14:29

    ce mai plangareata urlatoare si lungita la vorba. cu astfel de avocati judecatori chiar merita salariile foarte mari numai pt ca sunt obligati sa-i asculte. enervata ca de o eternitate de 8 luni nivelul ei economic cu care s-a obisnuit a cazut in cap tanti improasca virulent si imperativ in tot ce misca. din ce inteleg ea vrea ca daca tot nu mai castiga ca inainte sa se inchida absolut tot, sa nu mai fie alegeri si absolut nimic (cam ca trumpila: stop the count). in fine cred ca-i o mare tampenie sa incerci sa apelezi la argumente rationale fata cineva care zbiara c-a procreat ca sa-si faca datoria fata de stat si acum e suparata ca plodului pe care l-a procreat statul ii da numai 6.5 lei/zi (ridicol fata de nivelul economic cu care s-a obisnuit pana acum 8 luni). ce sa mai vorbim cand urla c-a fost nevoita chiar „sa-mi dezinfectez lenjeria intima”. pe unii pandemia i-a invatat si lucruri bune. si o alta veste buna: e super sa auzi ca nu merg la vot astfel de persoane care nu mai au in ele decat ura fata de toţi cei din jur

  6. micul pdl-ist

    luni, 09.11.2020 at 11:12

    Bravo Dolfi ,
    eram pregatit sa taxez un pic lamentarile oprimatei de mai sus dar cred ca ai spus cam tot ce era de spus !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax