Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Meta interzice canalul media de stat Rusia Today. Acuzații de interferență externă în alegerile din SUA

Publicat

Meta interzice canalul media de stat Rusia Today. Compania-mamă a Facebook și Instagram, a anunțat luni că a interzis postul de televiziune de stat rus RT și alte rețele controlate de Kremlin, acuzând aceste entități că s-au implicat în operațiuni de influență înșelătoare și au încercat să evite detectarea.

„După o analiză atentă, am extins aplicarea continuă a măsurilor împotriva posturilor de stat rusești. Rossiya Segodnya, RT și alte entități conexe sunt acum interzise pe aplicațiile noastre la nivel global pentru activități de interferență externă,” a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat.

Informația a fost publicată de CNN.

Această decizie vine la câteva zile după ce Departamentul de Justiție al SUA a anunțat acuzații împotriva a doi angajați RT pentru că au canalizat aproape 10 milioane de dolari către o companie americană, identificată de CNN ca Tenet Media, pentru a crea și amplifica conținut care era în acord cu interesele rusești.

Meta interzice canalul media de stat Rusia Today. Acuzațiile

Potrivit oficialilor americani, campania de influență clandestină era destinată publicului american înainte de alegerile prezidențiale din SUA din 2024.

Tenet Media se laudă cu un grup de comentatori proeminenți de dreapta, pro-Trump, inclusiv Tim Pool, Dave Rubin, Benny Johnson și alții.

După anunțul Departamentului de Justiție, RT a răspuns cu declarații ironice care nu abordau specific acuzațiile SUA.

Departament pentru combaterea dezinformării, înființat de Meta. Va viza și conținutul generat cu ajutorul AI

Acuzele Departamentului de Justiție a fost doar o parte din recenta ofensivă a guvernului SUA împotriva RT și ai altor vectori de comunicare a mesajelor statului rus.

După invazia la scară largă a Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, Meta a blocat media de stat rusească să difuzeze reclame pe platforma sa.

Directorii de la Meta, Microsoft și Alphabet, care deține Google, urmează să depună mărturie în fața Comisiei de Informații a Senatului miercuri, despre activitatea lor de combatere a amenințărilor externe la adresa alegerilor din SUA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate