Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Departament pentru combaterea dezinformării, înființat de Meta. Va viza și conținutul generat cu ajutorul AI

Publicat

Meta va înființa un departament pentru combaterea dezinformării, în perioada dinaintea alegerilor europarlamentare. Este vizat inclusiv conținutul creat cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI). 

Alegerile au loc în prima parte a lunii iunie.

Vezi și: Calendar alegeri 2024. Situație atipică: Primarii nou aleși își preiau mandatele după câteva luni. Traseiștii, protejați

Departamentul va reuni experți din diverse domenii din cadrul Meta, precum inginerie, cercetare, moderare de conținut sau de la juridic, potrivit Biziday, care citează Reuters.

Obiectivul va fi de a combate dezinformarea provocată de folosirea abuzivă a inteligenței artificiale, capabilă să creeze rapid texte, imagini și videoclipuri.

Vezi și: Conspirații și alegeri. Europarlamentarul Dragoș Pîslaru: Partide românești, instrumente într-un război hibrid dus de Rusia

“Pe măsură ce se apropie alegerile, vom pune în funcțiune un Centru de operațiuni electorale pentru a identifica potențialele amenințări și pentru a pune în aplicare măsuri de prevenire la timp”, a declarat Marco Pancini, șeful departamentului pentru afaceri europene de la Meta, într-o postare pe blog.

În proiect vor fi incluse și organizații de fact-checking din Uniunea Europeană, cu trei noi parteneri în Bulgaria, Franța și Slovacia. În prezent, Meta colaborează cu 26 de organizații independente din această sferă.

Meta, împreună cu Microsoft, OpenAI și alte 17 companii din domeniul tehnologiei, au convenit recent să lucreze împreună pentru a preveni dezinformarea generată de AI să influențeze alegerile la nivel internațional.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în perioada 6 – 9 iunie, fiecare țară membră alegăndu-și o zi. În România a fost aleasă ziua de 9 iunie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax