Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Metoda “agenților de modeling“ din Alba Iulia: Mărturia unei tinere căreia i s-a promis că poate ajunge model

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFucmosMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


O tânără din Alba Iulia care a fost abordată de “agenții de modeling“ care acționau pe Bulevardul Transilvaniei din municipiu a povestit pentru presă cum au acționat aceștia și ce i-au promis în schimbul unor sume de bani. 

Reamintim că miercuri, 10 februarie, în urma unor percheziții desfășurate în Alba Iulia, șapte persoane bănuite de înșelăciune au fost aduse la audieri.

Aceștia acționau după o metodă binecunoscută, numită pe stradă ”agenția de modeling”.

Metoda a ajuns în țară la începutul anului 2010 și a fost folosită cu succes în mai multe orașe, dar în special vara, la mare, pe toată durata sezonului estival.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Șapte persoane aduse la audieri la IPJ Alba, în dosarul de înșelăciune prin metoda „agenția de modeling”

Ce i-au promis agenții, tinerei din Alba Iulia

Tânăra a spus că a fost abordată de agenți pe Bulevardul Transilvaniei și i-au spus că promovează produse de înfrumusețare a tenului și make-up.

Apoi aceasta a fost invitată la biroul agenției, iar o tânără i-a spus că trebuie să meargă la intervale regulate de timp pentru a beneficia de servicii cosmetice profesioniste (machiat, dar și aplicare a cremelor pentru ten).

Aceasta a plătit o taxă de 120 de lei, o taxă de înscriere pentru ca poza ei să apară pe site-ul agenției de modeling. În urma contractelor pe care ar fi urmat să le obțină, aceasta putea primi, potrivit agenților, între 60 și 70 de euro, însă trebuia să meargă regulat la sediul agenției.

După plata taxei, a primit și un contract pentru un parteneriat și a fost înștiințată că taxa de 120 de lei este pentru nivelul amatori, iar pentru nivelul mai avansat trebuie să meargă la agenție odată pe lună pentru machiat și coafat, iar în prima lună să meargă cu trei ținute de acasă, cu care va participa la o sesiune foto.

Mai mult, următorul pas era ca tânăra să fi plătit 400 de euro pe un contract, iar pe doi ani, 450 de euro. În urma contractelor ar fi urmat să câștige din publicitate, pe reclamă, între 400 și 700  de euro, bani din care agenția își trăgea un comision.

Tânăra nu a acceptat și a întrerupt colaborarea cu aceștia.

În urma perchezițiilor, desfășurate miercuri, au fost ridicate unități de calculator, telefoane mobile, documente, precum și peste 30.000 de lei.

La percheziții au participat poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, polițiști ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, acțiunile fiind derulate cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax