Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Metroul din Cluj-Napoca va trebui finalizat până în 2026. Declarațiile ministrului Ghinea, legate de finanțare

Publicat

Metroul din Cluj-Napoca va trebui finalizat până în 2026 și a fost propus pentru finanțare prin PNRR. 

Declarația îi aparține lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și a fost făcută într-un interviu pentru economedia.ro.

Un alt proiect propus de guvern pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), programul UE de aproape 30 de miliarde de euro, este Autostrada A7, Ploiești – Pașcani, care leagă Moldova de București.

Ambele proiecte trebuie terminate până în august 2026, data – limită la care statele membre pot cheltui banii alocați de UE prin acest program dedicat relansării economice post-pandemie.

Citește și: Metroul din Cluj-Napoca va costa aproape un miliard de euro și va avea 14 kilometri. Durata de implementare va fi de 11 ani

Fragment din interviu:

Rep: La Pilonul 1, Tranziție verde, e menționat metroul. Ce proiect de metrou vreți să finanțați, din Cluj sau București?

Cristian Ghinea: Ambele. În documentul discutat cu Ministerul Transporturilor și cu care vom merge la Comisia Europeană sunt prevăzute investiții în linii noi de metrou la București și Cluj.

Rep: Dar e timp pentru metroul din Cluj, care e abia la început cu documentația tehnică?

Cristian Ghinea: Domnul Emil Boc m-a asigurat că se va face, dar poate fi împărțit în tronsoane și măcar un tronson sau două să fie gata. Noi raportăm număr de km. Dacă e un risc de întârziere, să putem raporta o bucată din el, să ne luăm banii pe el.

Sursă: Economedia.ro

Foto: Emil Boc prezentând proiectul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 18.03.2021 at 11:40

    Aduceti chinezii daca vreti sa-l terminati la vreme. Astia vin cu oamenii lor, nu ca aia de la autostrazi, numai cu sefii si facturile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax