Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mezelurile s-ar putea scumpi, în perioada următoare. Care vor fi creşterile de preţ decise de producători

Publicat

carne procesata mezeluri Din cauza majorării preţurilor materiilor prime, mezelurile s-ar putea scumpi în perioada următoare cu 3-5%. Este opinia mai mulţi producători de preparate din carne.

În 2015 și în prima parte a acestui an, prețurile din piața de preparate de carne au fost constante, anul trecut fiind unul al promoțiilor, reducerilor de preț și luptelor la raft, au spus unii producători de carne, pentru news.ro.

Apoi, în ultimul trimestru al anului 2016, din cauza creșterii cu maximum 5% a prețului pentru materiile prime, mulți dintre producători au efectuat deja creșteri la prețurile de listă, acestea urmând să crească cu cel puțin 3-5 procente, în perioada imediat următoare, potrivit surselor citate.

La jumătatea anului trecut, odată cu scăderea taxei pe valoarea adăugată (TVA), prețurile la raft au scăzut semnificativ, iar de atunci s-au menținut relativ constante.

Piața locală a preparatelor din carne depășește 1,2 miliarde de euro și este dominată de jucători precum Transavia, Caroli, CrisTim, Elit, Unicarm, Agricola Bacău, Angst, Fox sau Aldis.

surse: news.ro, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax