Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mica Unire sărbătorită la Alba Iulia: Horă, momente artistice și șezătoare tradițională. Unde au loc evenimentele

Publicat

Hora Unirii va fi dansată în fața Sălii Unirii din Alba Iulia de Ziua Unirii Principatelor Române – Mica Unire de la 1859. Miercuri, 24 ianuarie, la Alba Iulia, vor avea loc mai multe evenimente artistice pentru a celebra un momenul istoric petrecut în urmă cu 165 de ani.

Cu începere de la ora 10.00, va fi intonat Imnul Național al României, de către Fanfara județului Alba, sub bagheta dirijorului Coriolan Honcaș. Evenimentul va avea loc pe esplanada Sălii Unirii din Alba Iulia.

Apoi, reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia vor oficia slujba religioasă, în amintirea Făuritorilor Unirii din anul 1859. Reprezentanții Muzeului Național al Unirii Alba Iulia vor prezenta semnificația zilei.

Hora Unirii la Alba Iulia

Publicul va fi invitat să dea mână cu mână și să-nvârtească Hora Unirii, pe acordurile muzicale ale Fanfarei Județului Alba.

Soliștii vocali Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Plută și elevii Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” vor susține un moment artistic. Vor aduce un omagiu Făuritorilor Unirii și vor marca începerea Anului Bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu.

Sezătoare tradițională la Palatul Princiar

Între orele 11:00 și 13:00, în Sala Transilvania va fi recreată o șezătoare tradițională, la care orice doritor, indiferent de vârstă, poate învăța să țeasă la un război de țesut, ori să coasă modele tradiționale, în compania meșterului popular Mariana Malvina Mereu și a iscusitelor doamne ce coordonează Atelierul „Alba Coase Ie”, de la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia, partener în eveniment.

Filmul documentar

Pentru ora 19.00 este programată difuzarea filmului documentar realizat de echipa Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” și Orchestra Română de Folclor la ,,Palatul Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa și la Palatul Culturii din Iași:

”Orchestra Română de Folclor, pe urmele Domnitorului Alexandru Ioan Cuza”. Acesta va putea fi urmărit pe paginile de socializare și de promovare ale instituțiilor organizatoare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax