Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri: Derby Universitatea Alba Iulia – Unirea Alba Iulia în primul tur al Cupei României. Toate duelurile echipelor din Alba

Publicat

Turul I al Cupei României marchează debutul echipelor din Alba în competițiile oficiale, după 75 de zile de pauză.

Județul Alba are patru reprezentante în primul tur al Cupei României, fază a competiției ce va avea loc în data de 2 august, când se vor desfășura toate cele 34 de meciuri din acest tur.

Cea mai interesantă confruntare pentru fanii fotbalului județean este de departe derby-ul dintre concitadinele CS Universitatea Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, confruntare ce urmează să se desfășoare la Galtiu, de la ora 17:30.

CSM Unirea Alba Iulia va aborda această partidă cu echipa secundă, predominant formată din juniorii U19 și U17 ai clubului.

Așadar, pare că noul antrenor al Universității Alba Iulia, Bruno Vienescu, are șanse considerabile de a debuta cu dreptul într-un meci oficial.

Metalurgistul Cugir va juca în deplasare împotriva câștigătoarei fazei regionale a Cupei României, FC Avrig, echipă care evoluează în Liga 4 a județului Sibiu.

În finala fazei județene, FC Avrig a trecut de campioana absolută a sezonului trecut în județul Alba, Industria Galda, formație ce a promovat în Liga 3 în această vară.

În fața unei echipe care evoluează într-un eșalon inferior, elevii lui Lucian Itu (în acte, Ion Ilie) nu ar trebui să aibă probleme în a avansa în turul secund al competiției.

Echipa care în ediția trecută a Cupei României a făcut senzație de-a dreptul, CS Ocna Mureș, va înfrunta Sănătatea Cluj, pe „Stadionul Dragostei” din Ocna Mureș.

Toamna anului 2022 aducea pentru echipa antrenată la vremea respectivă de Dan Roman (alt antrenor fără licență) cea mai mare performanță din istoria recentă a clubului.

Ocnamureșenii atingeau atunci faza grupelor în Cupa României, și bifau două rezultate pozitive în fața prim-divizionarelor Chindia Târgoviște (1-0) și CS Universitatea Craiova (1-1).

La finalul stagiunii 2022/2023, CS Ocna Mureș și Sănătatea Cluj au retrogradat în Liga 4.

De urmărit este și confruntarea celor de la CS Gloria Geoagiu, echipă antrenată de aiudeanul Gabriel Cotoară, și care are în componență numeroși fotbaliști din județul Alba.

Vezi și: Gabriel Cotoară, antrenorul din Alba care face performanță în Hunedoara: Ne dorim promovarea în noul sezon. Avem tot ce ne trebuie

Aceștia vor înfrunta conjudețeana CS Armata Aurul Brad, echipă care a retrogradat din Liga 3 la finalul ultimului sezon.

foto: Federația Româna de Fotbal

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax