Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Înfiinţarea Şcolii Profesionale Germane Kronstadt, discutată de CJ Alba, primărie şi mediul de afaceri local

Publicat

Reprezentanţii mediului de afaceri din Alba se întâlnesc, miercuri, cu reprezentanţii Consiliului Județean Alba, într-o ședință a Comitetului de Dezvoltare Economică a Județului Alba. Va fi abordată și tema Școlii Profesionale Germane Kronstadt, prin prezentarea modelului acestei școli din Brașov.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice locale din Alba Iulia, primarul Mircea Hava va participa, la invitaţia Consiliului Judeţean Alba, la întâlnirea Comitetului de Dezvoltare Economică.

“Salutăm iniţiativa Consiliului Judeţean şi a mediului de afaceri local din judeţ, privitor la acest tip de şcolarizare de care avem atâta nevoie. Vom sprijini întotdeauna astfel de demersuri, iar, în cazul de faţă, vom face tot posibilul ca, în urma discuţiilor şi a solicitărilor manifestate, să punem la dispoziţie resursa materială. Avem în vedere clădirea internatului Colegiului Dorin Pavel, dar şi alte posibilităţi care s-ar putea concretiza. Ca administraţie locală, suntem preocupaţi de formarea profesională autentică, a unor tineri care ar putea activa ulterior în Alba Iulia sau în localităţile învecinate”, a declarat Mircea Hava.

Se va discuta cu reprezentanți agenților economici din Alba despre posibilitatea înființării unei astfel de școli în județ. Firme prestigioase din judeţ, precum Transavia, Bosch Rexroth, IAMU, Star Transmission Cugir, Nova Grup, Sews, Techno Plast, VCST, Saturn, Jidvei, Alba Lact, Supremia Grup, Alpin 57 Lux, Prefera Foods, IPEC, Apulum, Holz Industrie Schweighofer, Kronospan, Pehart Tec au  propus, cu ocazia acestei întâlniri, discutii pe tema Școlii Profesionale Germane Kronstadt.

„În contextul nevoilor de formare profesională a tinerilor din județul Alba, la ședința Comitetului de Dezvoltare Economică de miercuri se va propune înființarea unei astfel de școli și în județul Alba. Iată că inițiativa Consiliului Județean Alba, pornită încă din anul 2006, de a dialoga permanent cu reprezentanții mediului de afaceri, ajută, încă o dată, la dezvoltarea economică a județului nostru și la crearea de mecanisme care să vină în sprijinul cetățenilor.

Vom continua întâlnirile și dialogul cu reprezentanții mediului de afaceri, atât în cadrul Comitetului de Dezvoltare Economică cât și în cadrul Comitetului de Dezvoltare Rurală a județului Alba, parteneriatul fiind cea mai sigură cale de reușită”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Școala Profesională Germană Kronstadt este prima instituție de învățământ profesional din România realizată în parteneriat cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Această școală pregătește tineri muncitori calificați în specialitățile solicitate de firmele cu capital german care funcționează în județul Brașov, printre care: Schaeffler Romania, Draexlmaier, Premium Aerotec, Continental, Preh, REGE, MHS Bearings, Terwa Romania, Stabilus.

Modul în care funcționează Școala Profesională Germană Kronstadt le oferă cursanților mai multe avantaje. Astfel, ei beneficiază de mai multe șanse de angajare, de prioritate la angajare, comparativ cu elevii care optează pentru bacalaureat, iar diploma obținută astfel e recunoscută național și internațional. Elevii au posibilitatea de a obține o bursă lunară de studiu, de 200 de lei, din partea statului, prin intermediul unui program naţional de susţinere a învăţământului profesional si a unei  burse de studiu lunare în cuantum de 200 lei din partea angajatorilor. Pe perioada practicii, se asigură transportul și masa elevilor, iar, după finalizarea acestui program de pregătire, elevii au posibilitatea de a-și continua studiile în cadrul liceului, dacă doresc.

Comitetul de Dezvoltare Economică a județului Alba s-a constituit în anul 2006 și înglobează administrația județeană și mediul de afaceri. Comitetul este o interfaţă şi un cadru organizat de cunoaştere reciprocă, destinat promovării celor mai bune politici, metode si practici de dezvoltare economica. Peste 30 de firme mari din judeţul Alba sunt membre fondatoare ale Comitetului de Dezvoltare al judeţului Alba şi participă regulat la întâlnirile sale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax