Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţă la CL Alba Iulia. Reducerea cotei de impozitare pe clădiri, delegaţie la Liverpool şi preţuri pentru atestat de producător

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

primaria alba iulia Consilierii locali din Alba Iulia s-au reunit miercuri, 10 februarie, de la ora 13.00, în şedinţă extraordinară, cu trei proiecte pe ordinea de zi. Au avut de aprobat reducerea de la 1,3 la 0,5 a cotei de impozitare pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, delegaţia viceprimarului Gabriel Pleşa la Liverpool, la sfârşitul lunii februarie 2016 şi preţuri pentru atestatele de producător.

UPDATE: Suplimentar, pe ordinea de zi a fost adăugat proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de acordare a stimulentului educațional pentru copiii din grădinițe care provin din familii defavorizate. În urma ședinței, toate proiectele de pe ordinea de zi au fost votate de către consilierii locali.

La proiectul privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale și amenzile aplicabile în anul 2016, consilierii PSD au propus un amendament privind reducerea cotelor de impozitare a clădirilor la minimul stabilit de lege, respectiv pentru clădiri rezidenţiale – 0.08% și pentru clădiri nerezidentiale – 0.2%. Amendamentul nu a adunat decât șase voturi „pentru”, astfel propunerea fiind respinsă.

Proiectul ordinii de zi:

1. Modificarea Hotărârii nr. 359/2015 a Consiliului local al municipiului Alba Iulia privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe, taxe speciale și amenzile aplicabile în anul 2016 (reducere de la 1,3 la 0,5% a cotei de impozitare pentru clădiri nerezidenţiale proprietatea persoanelor fizice, în anumite condiţii; reduceri de 50% la impozite pe clădiri, teren şi maşini, pentru revoluţionari)

Vezi şi Contribuabilii din Alba Iulia obţin reducerea impozitelor pe clădirile nerezidenţiale. Proiect la aprobat în Consiliul Local

2. Deplasarea viceprimarului Gabriel Pleșa la Liverpool, în perioada 22-24 februarie 2016

3. Stabilirea contravalorii atestatului de producător și a carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol (contravaloare atestat producător: 3,6 lei; contravaloare carnet de comercializare a produselor: 12,4 lei; sumele încasate de la producători se virează lunar CJ Alba)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax