Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Şedinţă la Consiliul Local Aiud. Lista solicitanţilor de locuinţe şi investiţii de modernizare pe strada Transilvaniei şi canalizare în cartier Gheorghe Doja


Publicat

Consilierii locali din Aiud se reunesc miercuri, 18 decembrie, de la ora 10.00, cu 23 de proiecte pe ordinea de zi. Vor fi votate propuneri privind acordarea titlului de cetăţean de onoare (post-mortem) părintelui Iustin Pîrvu, părintelui Ilarion Felea şi savantului Mircea Vulcănescu (proiectul a fost inclus iniţial şi pe ordinea de zi a şedinţei din noiembrie), planul local de acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați din surse agricole, aprobarea listei de priorităţi cu solicitanţii îndreptăţiţi să primească o locuinţă liberă din fondul locativ de stat şi documentaţii pentru investiţiile “Modernizare alei şi trotuare cartier locuinte strada Transilvaniei” şi “Canalizare ape pluviale cartier Gheorghe Doja”.

Proiect al ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare (post-mortem) părintelui Iustin Pîrvu, părintelui Ilarion Felea şi savantului Mircea Vulcănescu

2. Proiect de hotărâre privind completarea Listei bunurilor care aparţin domeniului public al Municipiului Aiud, însuşit prin HCL nr. 109/29.05.2013, cu obiectivul – imobil teren şi construcţii – Bază Sportivă Aiudel,în suprafaţă de 23.273, înscris în C.F. 33 – Aiud, nr. top. 2519/1/2/4

3. Proiect de hotărâre privind atribuirea în proprietate a unor terenuri conform art. 36 din Legea nr. 18/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului local de acțiune pentru protecția apelor împotriva poluării cu nitrați din surse agricole.

5. Proiect de hotărâre privind vânzarea imobilului construcţie, situat în Aiud, str. Ion Creangă, nr. 94, ap.1, jud. Alba, identificat în CF nr. 75791-C1-U1 Aiud, nr. top. 440/I, către d-nul Lichtenstein Iosif – titular al contractului de închiriere nr. 874/1979.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea autorizaţiilor taxi atribuite transportatorilor autorizaţi: PFA Fufezan Marian, PFA Crişan Florin Vaslie, SC Cic Speed Taxi SRL, SC Dani O.N SRL.

7. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului contractului de închiriere nr. 26/06.01.2011 încheiat între Consiliul Local Aiud, prin Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud şi Partidul Social Democrat Alba, Filiala Aiud, privind imobilul – sediu de partid situat în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 7, jud. Alba, în suprafaţă de 64,5 m.p.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţiei cumulat  la 30.11.2013 al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţiei execuţie cumulat la 30.11.2013 al Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie cumulat la 30.11.2013 al  Spitalului Municipal Aiud.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie cumulat la 30.11.2013 al Municipiului Aiud.

12. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Spitalului Municipal Aiud pe anul 2013.

13. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Municipiului Aiud pe anul 2013.

14. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a impozitului pe clădire şi a impozitului pe teren pentru unele asociaţii non profit pe anul 2014

15. Proiect de hotărâre privind avizul Consiliului Local al Municipiului Aiud cu privire la solicitarea Grădiniţei cu Program Prelungit „Primi Pași” Aiud și a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 Aiud de a deveni partener în „Consorţiul şcolar aiudean”.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării evenimentului „O jumătate de secol împreună” 2014.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorităţi cuprinzând solicitanţii îndreptăţiţi să primească o locuinţă liberă din fondul locativ de stat.

18. Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei, statului de funcţii pentru Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud.

19. Proiect de hotărâre privind însuşirea Documentaţiei Tehnice Cadastrale întocmite de exp. Pavel Gheorghe, pentru înscrierea în domeniul privat al Municipiului Aiud a imobilelor cu destinaţia de păşune.

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții şi a indicatorilor tehnico – economici pentru investiţia “Modernizare alei si trotuare cartier locuinte str. Transilvaniei in municipiul Aiud”.

21. Proiect de hotărâre privind privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții şi a indicatorilor tehnico – economici pentru investiţia „Canalizare ape pluviale cartier Gheorghe Doja în municipiul Aiud”.

22. Proiect de hotărâre privind probarea modificării statului de funcții al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Aiud și Serviciului Public de Asistență Socială.

23. Proiect de hotărâre privind propunerea de acordare a calificativului de evaluare pentru anul 2013, Secretarului Municipiului Aiud, conform art. 107 alin.(2) lit. d) din H.G. nr. 611/2008.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ASTĂZI: Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei, la Galeria de Artă din Alba Iulia

Publicat

La Galeria de Artă din Alba Iulia are loc joi, 6 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției – Salonul Național de Artă dedicat Zilei Europei. În cadrul evenimentului vor expune lucrări un număr de zece artiști. 

Expoziția va putea fi admirată la Galeria de Artă din Alba Iulia, aflată pe strada 1 Decembrie 1918, bloc M9 parter, până în data de 25 mai.

În cadrul acesteia pot fi admirate lucrări semnate de:

 • Livia Maria Moldovan
 • Victor Apostu
 • Adela Kostyal
 • Tereza Popa
 • Ileana Muntean
 • Thu Ha
 • Livia Cezara
 • Daniela Peleogianni
 • Cătălin Muntean
 • Traian Mârza

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ITM Alba: Amenzi de 10.000 de lei și cinci avertismente date de inspectori, după controale la firme din județ

Publicat

Inspectorii de muncă din Alba au dat amenzi de 10.000 de lei, în urma controalelor derulate săptămâna trecută la firme din județ.

În perioada 26 – 29 aprilie, în domeniul relaţiilor de muncă au fost verificate 16 de firme, cu un număr total de 510 de salariați. Au fost depistate 29 de nereguli și date 4 sancțiuni, respectiv trei avertismente și o amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • netransmiterea în termenul legal a elementelor referitoare la încadrarea în muncă a salariaților;
 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • netransmiterea în termenul legal în Revisal a modificărilor intervenite în executarea contractelor individuale de muncă;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificați 4 de angajatori și găsite 4 nereguli. Inspectorii au aplicat 2 avertismente și 2 amenzi în valoare de 8.000 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
 • lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
 • lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
 • organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
 • lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
 • desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Turul României la ciclism începe în 31 august. Traseul include și obiective din județul Alba

Publicat

Federația Română de Ciclism a anunțat miercuri că „Turul României”, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din sud-estul Europei și cel mai important eveniment ciclist internațional din țară în acest an, se va desfășura în perioada 31 august – 5 septembrie, pe un traseu de peste 800 de km.

Acesta include și obiective din județul Alba.

Potrivit organizatorilor, Federația Română de Ciclism, alături de Ministerul Tineretului și Sportului, cea de-a 54-a ediție a competiției își propune să alinieze la start aproximativ 120 de cicliști, pe un traseu nou pentru Turul României, care evidențiază monumente istorice ale României.

Plutonul va avea de parcurs un traseu de peste 800 km, trecând pe lângă câteva dintre cele mai impresionante monumente istorice ale țării, precum Cetatea Devei, cetatea Sarmizegetusa Regia, castelul Corvinilor, Cetatea Făgărașului, castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar și câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania.

Turul României va debuta și în acest an cu o cursă-prolog în Timișoara, pe data de 31 august, aceasta fiind urmată de 5 etape:

Etapa 1 (1 septembrie): Timișoara – Lugoj Caransebeș – Hațeg – Hunedoara – Deva
Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș
Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraș – Poiana Mărului – Zărnești – Bran – Brașov
Etapa 4 (4 septembrie): Brașov – Cheia – Ploiești – București
Etapa 5 (5 septembrie): circuit în București

Potrivit organizatorilor, configurația traseului din acest an reprezintă o premieră pentru Turul României, cea mai așteptată etapă fiind cea din 2 septembrie, aceasta fiind desemnată și Etapa Regină, cel mai dificil traseu prin prisma cățărărilor spre Păltiniș.

În ceea ce privește echipele participante, Federația Română de Ciclism estimează un număr de circa 20 de echipe prezente la Turul României, printre cele care și-au exprimat deja interesul fiind și Bardiani CSF Faizanè (Italia), Delko (Franța, echipă din care face parte și Eduard Grosu, campionul Turului României 2020), Felbermayr – Simplon Wels (Austria) și Wildlife Generation Pro Cycling (SUA, echipă din care face parte și ciclistul român Serghei Țvetcov).

Asemenea altor competiții cicliste europene care își continuă tradiția – Turul Italiei, Turul Franței etc., și Turul României va fi organizat anul acesta respectând un set de reguli stricte privind măsurile sanitare redactat în concordanță cu reglementările Uniunii Cicliste Internaționale, Guvernului României și Ministerului Sănătății.

 

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Peste 3,6 kilometri de străzi din orașul Cugir vor fi reabilitate și modernizate. Valoarea investiției

Publicat

Mai multe străzi din orașul Cugir urmează să fie reabilitate, printr-o investiție de peste 5,8 milioane de lei.

Lungimea totală a infrastructurii rutiere și pietonale care urmează să fie modernizată este de peste 3,6 kilometri.

În cadrul proiectului se vor executa, de asemenea, lucrări de amenajare a unor spații verzi, de canalizație, de evacuare a apelor pluviale. 

Primăria Cugir a lansat miercuri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare tehnică și execuție lucrări în cadrul proiectului „Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Iosif Pervain”, respectiv „Modernizare străzi arondate Școlii Iosif Pervain – Cugir”.

Valoarea totală estimată este de 5.816.341,31 de lei, fără TVA. 

Prin realizarea acestui proiect, se urmărește să se asigure accesibilizarea unor zone cu potețial la nivel de regiune, unde condițiile economice au împiedicat dezvoltarea regională, economisirea timpului și a carburanților și reducerea costurilor de operare a autovehiculelor.

Investiția cuprinde modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime totală de 3.651 m, inclusiv a infrastructurii destinate traficului pietonilor.

Pe lângă necesitatea rezolvării problemelor de natură socio-economică, dezvoltarea durabilă şi creşterea standardelor de viaţă în cadrul orasului Cugir sunt dependente inclusiv de îmbunătăţirea ofertei educaţionale, nivelul de educație mai ridicat al populației fiind o condiție esențială pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii, de oferirea unor posibilităţi de petrecere a unui timp liber de calitate, de îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile, dar şi de îmbunătăţirea calităţii şi a aspectului infastructurii publice urbane.

Concret, prin proiect se vor implementa următoarele măsuri:

1. Lucrări de modernizare pe următoarele străzi (în lungime totală de 3.651 de metri): strada Ștefan Octavian Iosif (357 mp), strada 8 Martie (773 mp), strada Zorilor (1.794 mp), strada 1 Iunie (529 mp), strada Arieșului tr. 1 (290 mp), strada Arieșului tr. 2 (440 mp), strada George Enescu (1.551 mp), strada Mihai Eminescu (285 mp), strada Scăunel (966 mp), strada Simion Bărnuțiu (6.516 mp), strada Bradului tr. 1 (428 mp), strada Bradului tr. 2 (448 mp). Suprafața totală supusă reabilitării este de 14.377 mp.

2. Construire / extindere / modernizare / reabilitare trotuare în suprafață totală de 9.840 mp. Vor fi vizate trotuarele de pe aceleași străzi pe care se va reabilita carosabilul.

3. Spații verzi construite / extinse / modernizate / reabilitate în suprafață de 6.694 mp. Vor fi vizate spațiile verzi de pe următoarele străzi: strada Simion Bărnuțiu (1.873 mp), strada Ștefan Octavian Iosif (206 mp), strada Arieșului tr. 1 (113 mp), strada Arieșului tr. 2 (170 mp), strada Scăunel (1.533 mp), strada 8 Martie (1.372 mp), strada George Enescu (336 mp), strada Zorilor (1.090 mp).

Amenajarea spațiilor verzi adiacente se va face prin delimitarea de partea carosabilă cu borduri de beton.

4. Evacuarea apelor pluviale – lungimea canalizării pluviale va fi de 3.247 mp și se amenajează pe străzile: strada Ștefan Octavian Iosif (87 m), strada 8 Martie (172 m), strada Zorilor (315 m), strada 1 Iunie (175 m), strada Arieșului tr. 1 (241 m), strada Scăunel (480 m), strada Simion Bărnuțiu (1.557 m), strada Bradului tr. 1 (77 m), strada Bradului tr. 2 (149 m).

5. Lucrări de canalizație în lungime totală de 3.651 m

6. Lungimea rețelei de alimentare cu apă este de 1.124 m

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate