Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Şedinţă la Consiliul Local Aiud. Preluarea clădirii cinematografului „Progresul”, expoziţie etnografică la Şcoala Gârbova de Sus şi alte proiecte


Publicat

primaria aiudConsilierii locali din Aiud se reunesc miercuri, 26 august, de la ora 10.00, în şedinţă ordinară, cu 27 de proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat propuneri pentru preluarea în patrimoniul Municipiului Aiud a Cinematografului ”Progresul”, vânzarea prin licitaţie publică a imobilelor terenuri şi clădiri situate pe strada Tribun Tudoran, documentaţie de avizare a lucrărilor de reabilitare a străzii Ostaşilor, schimbarea destinaţiei imobilului Școala cu clasele I – IV Gârbova de Sus, din spaţiu de învăţământ în „Expoziţie etnografică permanentă” şi delegaţie a primăriei la Festivalul Strugurilor din Soltvadkert (Ungaria).

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind transmiterea microbusului Ford Transit către Școala Gimnazială “Ovidiu Hulea” Aiud.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adiţional la contractul de asociere încheiat între Consiliul Local Aiud şi SC Mistique Travel SRL aprobat prin HCL nr. 7/18.01.2007, modificată prin HCL nr. 53 din 22.02.2007.

3. Proiect de hotărâre privind însuşirea rapoartelor de evaluare a imobilelor aparţinând patrimoniului privat al municipiului Aiud şi vânzarea prin licitaţie publică a imobilelor terenuri şi clădiri situate în municipiul Aiud, Str. Tribun Tudoran

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții şi a indicatorilor tehnico – economici pentru investiţia „Reabilitare str. Ostaşilor”.

5. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietate privată a municipiului Aiud asupra imobilului înscris în CF nr. 91228 Aiud, (provenit din conversia de pe hârtie a CF nr. 568 Sâncrai) cu nr. top. 260 cu suprafaţă de CF de 14854 mp, suprafață reală măsurată 14300, având categorie de folosinţă arabil situat administrativ în Municipiul Aiud – Sat Sîncrai, lângă râul Mureș în zona Sigheti.

6. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 86 din 29.04.2015 privind aprobarea Regulamentului cadru de vânzarea bunurilor imobile din domeniul privat al Municipiului Aiud.

7. Proiect de hotărâre privind completarea HCL nr. 145 din 17.07.2015 de modificare a tarifelor pentru serviciul public de salubrizare din municipiul Aiud

8. Proiect de hotărâre privind aprobare documentației PUD – Construire 14 locuințe individuale, Aiud, str. Ostașilor, FN.

9. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al SPAPL pe anul 2015.

10. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al municipiului Aiud pe anul 2015.

11. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Aiud.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării unei delegaţii oficiale a municipiului Aiud în oraşul partener Soltvadkert (Ungaria), în perioada 17 – 21 septembrie 2015,la Festivalul Strugurilor.

13. Proiect de hotărâre privind însușirea „Raportului de evaluare – teren intravilan garaje, situat în Aiud, str. Transilvaniei, fn și vânzarea a două parcele de teren către proprietarii garajelor amplasate pe acestea.

14. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr.51 din 25.02.2015 de aprobarea alocării cu titlu gratuit a unei cantităţi de 50 mc material lemnos pentru construcţii către Asociaţia Casa Nădejdei Aiud.

15. Proiect de hotărâre privind întabularea dreptului de proprietate privată a municipiului Aiud și parcelarea imobilului teren situat în Aiud, localitatea Sîncrai, jud. Alba identificat în CF nr. 71698 Aiud, (provenit din conversia de pe hârtie a CF nr. 568 Sîncrai), cu nr. top. 413/2.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare între Municipiul Aiud și Asociația „Pro Gârbova de Sus” cu sediul în Alba Iulia, str. Cloşca, Bl. 5, Sc. F, Ap. 49, în scopul ducerii la îndeplinire a prevederilor HCL nr. 242 din 27 noiembrie 2013, modificată prin HCL nr. 156 din 27.08.2014, pentru aprobarea propunerii de schimbare a destinaţiei imobilului Școala cu clasele I – IV Gârbova de Sus, din spaţiu de învăţământ în „Expoziţie etnografică permanentă” .

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de predare – primire în vederea preluării în patrimoniul Municipiului Aiud a Cinematografului ”Progresul” din Municipiul Aiud.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea numărului de autorizaţii taxi pe raza municipiului Aiud.

19. Proiect de hotărâre privind acordarea avizului de principiu pentru trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Aiud, a unor bunuri – mijloace fixe aflate în administrarea Centrului Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, în scopul scoaterii din funcțiune, demolarea, casare și valorificarea acestora în condițiile legii.

20. Proiect de hotărâre privind stabilirea componenţei comisiei de evaluare pentru achiziţiile publice „Dotări” și „Echipamente IT „, aferente obiectivului „Reabilitarea structurală şi reparaţii capitale la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” – AB-II-m-A-00171-din Aiud, judeţul Alba”

21. Proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a imobilelor situate administrativ în strada Hotar, Municipiul Aiud.

22 .Raport de specialitate cu privire la Adresele Instituției Prefectului nr. 6799/G/1/SJ/2015 și nr. 8920/G/3/SJ/2015.

23. Raport cu privire la Adresa Instituției Prefectului nr. 8920/G/2/SJ/2015 cu privire la completarea HCL nr. 121 din 24.06.2015.

24. Raport anual cu privire la contractele de finanţare nerambursabilă încheiate în cursul anului fiscal 2014, de către autoritatea finanţatoare Municipiul Aiud în baza Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general

25. Procedura prealabilă înregistrată sub. nr. 11433 din 20.07.2015 depusă de către d-nul consilier Moldovan Ioan cu privire la adoptarea HCL nr. 145 din 17.07.2015.

26. Procedura prealabilă înregistrată sub. nr. 11985 din 27.07.2015 depusă de către d-nul consilier Moldovan Ioan cu privire la revocarea HCL nr. 140 din 17.07.2015

27. Prezentarea Acțiunii în constatare și pretenții depusă de către dl. Kovats Krisztian cu privire la imobilul teren situat în Aiud, str. Transilvaniei nr. 35.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Spitalele nu vor mai fi COVID şi non-COVID, ci vor avea circuite mixte. Noua strategie a Ministerului Sănătății pentru ”valul 4”

Publicat

Spitalele nu vor mai fi COVID şi non-COVID, ci vor avea circuite mixte, a anunţat sâmbătă Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

El a adăugat că, pentru a se elimina dificultăţile de accesare a serviciilor medicale, Ministerul Sănătăţii a lucrat la implementarea şi definirea unei strategii, astfel încât toate spitalele să rămână deschise pentru toţi pacienţii

„Spre deosebire de valurile anterioare, nu vom mai avea spitale COVID (…), spitale suport COVID şi spitale non-COVID, ci toate spitalele din România vor avea circuite mixte – COVID şi non-COVID, astfel încât toţi pacienţii cu boli cronice să poată fi trataţi, toţi pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală să poată primi tratamentele de care au nevoie.

Aceasta este regula generală, sigur că există şi câteva excepţii. Spre exemplu, spitalele de boli infecţioase, evident că preponderent vor trata pacienţi cu COVID-19 sau spitale care din anumite condiţionalităţi logistice sau prin faptul că arhitectura unui spital arată într-un anume fel, nu se poate secţiona un departament de Terapie Intensivă în COVID şi non-COVID”, a declarat Baciu, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că, pentru a avea o imagine cât mai clară şi pentru a gestiona cât mai bine acordarea asistenţei medicale, Ministerul Sănătăţii, împreună cu direcţiile de sănătate publică şi cu toate spitalele din România, la nivelul fiecărui judeţ, au creat un plan pentru a putea face faţă emergenţei unui val şi a fi mai bine pregătiţi.

„Odată cu preluarea acestui minister de către domnul ministrul interimar Cseke Attila, la începutul acestei săptămâni a avut loc o primă videoconferinţă cu toate direcţiile de sănătate publică, prin care domnul ministru le-a solicitat implementarea acestui plan despre care vorbim.

Acest lucru trebuie făcut şi ca urmare a dispoziţiilor date de domnul prim-ministru – acelea de a avea toate resursele medicale necesare pentru a trata toţi pacienţii din România care au nevoie de asistenţă medicală cu COVID-19.

Acest lucru este în desfăşurare. (…) Prioritatea o reprezintă acest val IV şi domnul ministru Cseke Attila a făcut un apel la responsabilitate şi la solidaritate. (…) Singura măsură reală, eficientă este cea a vaccinării”, a arătat Andrei Baciu.

Raed Arafat: Dacă opresc Educația complet pentru al doilea an, s-ar putea nici anul viitor să nu avem școală, pentru că nimeni nu are garanția că pandemia se termină anul viitor

Dacă opresc educația complet pentru al doilea an, s-ar putea nici anul viitor să nu avem școală, pentru că nimeni nu are garanția că pandemia se termină anul viitor, a răspuns Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, unei întrebări despre deschiderea școlilor în format fizic pentru toți elevii.

Acesta a declarat la conferința Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției că dacă elevii ar fi fost lăsați din nou să facă școală online și ar fi stat acasă, aceștia ar fi fost, de fapt, cu prietenii sau în alte locuri aglomerate cum ar fi pe stradă sau la mall.

„Dacă mergem pe risc zero să stea copilul acasă eu nu vă garantez că va sta acasă”, a spus Arafat, care a explicat că „risc zero am zis că nu există, întotdeauna asumăm unele riscuri”.

Dacă continuam, pentru că am trecut printr-o perioadă în care școlile au fost închise, școlile au fost pe online, copii ba făceau, ba nu făcea, în online, dacă mai trece încă un an, și fără pregătire, și fără școală, și cu soluții care putem să le evităm până la o limită – că risc zero am zis că nu există, întotdeauna asumăm unele riscuri – dacă mergem pe risc zero să stea copilul acasă eu nu vă garantez că va sta acasă, s-ar putea să fie pe stradă, cu colegii lui cu prietenii lui, să fie la mall, să fie în altă parte, dar nu în școală.

Așa că sunt soluții care se iau pentru reducerea riscului, care nu poate fi redus la zero niciodată, dar în același timp trebuie să pun în balanță și Educația.

Dacă Educația o opresc complet al doilea an, intrăm pe online și pe soluții care nu sunt perfecte și care încă trebuie perfectate pentru viitor, și vin și spun că nu începem școala și iarăși întârziem, s-ar putea, pe această logică, nici anul viitor să nu avem școală, pentru că pandemia nimeni nu are garanția că se termină anul viitor, ce variantă apare ce variantă nu.

Noi am vorbit pentru găsirea unor soluții de conviețuire și azi, acestea includ vaccinarea, respectarea regulilor și toate celelalte” a spus Raed Arafat.

AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Gimnasta Flavia Sentea din Sebeș, vicecampioană europeană la gimnastică aerobică. România pe podium la Europenele din Italia

Publicat

foto: facebook.com/frgimnastica

Flavia Sentea, gimnasta născută în Sebeș – Alba, a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Pesaro (Italia). 

Flavia face parte din lotul României, iar până acum reprezentativa a obținut sâmbătă, două medalii de argint, în întrecerile pe echipe, la seniori şi juniori.

În clasamentul final pe echipe la seniori, România (16 puncte) a fost devansată de Italia (10), în timp ce bronzul a revenit Ungariei (19 puncte).

La juniori, Rusia a ocupat primul loc (11 puncte), urmată de România (13) şi Ungaria (24).

România va avea 14 reprezentanţi (individual sau echipe) în 11 finale din cele 12 care vor avea loc duminică

În concursul seniorilor, România a calificat sâmbătă două echipe la trio, România 2 (Teodora Cucu, David Gavrilovici, Daniel Ţavoc), clasată pe locul al treilea, cu 22,183 puncte, şi România 1 (Gabriel Bocşer, Sarmiza Niculescu, Mihai Alin Popa), care a ocupat locul 7, cu 21,733 puncte.

La grup, România (Gabriel Bocşer, David Gavrilovici, Teodora Cucu, Mihai Alin Popa şi Daniel Ţavoc) a ocupat locul al doilea în calificări, cu 22,433, după Italia (22,722).

În proba de dans aerobic, România (Maria Bianca Becze, Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Roberta Pleşa, Alina Radu, Flavia Sentea, Selena Şotângă, Steliana Stoenescu) a ocupat locul al treilea, la egalitate cu Italia, 17,850 puncte.

Individual junioare este singura probă de la Europene în care România nu a reuşit să califice un reprezentant în finală. Claudia Ristea a ocupat locul 12 în calificări, cu 19,850.

La individual juniori, Leonard Manta a intrat în finală cu a patra notă, 20,250, în timp ce Vlăduţ Popa a încheiat pe locul 12, cu 19,300, ratând finala.

La perechi mixte, Darius Branda şi Daria Mihaiu au obţinut calificarea în finala juniorilor cu a patra notă, 19,800.

Vineri, la seniori, Teodora Cucu şi Gabriel Bocşer s-au calificat în finalele individuale, la perechi mixte s-au calificat România 2 (Sandra Dincă, Mihai Alin Popa) şi România 1 (David Gavrilovici, Sarmiza Niculescu), în timp ce la juniori România s-a calificat în finale la trio, cu România 1 (Mădălin Boldea, Vlăduţ Popa, Vlad Siminea) şi România 2 (Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Claudia Ristea), la grup (Darius Branda, Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Vlad Siminea) şi la dans aerobic (Darius Branda, Mădălin Boldea, Mirela Frîncu, Daria Mihaiu, Larisa Suiu, Vlăduţ Popa).

Flavia Sentea – născută la Sebeș

Gimnasta Flavia Sentea, născută la Sebeș, este vicecampioană mondială la gimnastică aerobică alături de echipa României, titlul cucerit la competiția care a avut loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan.

 

Născută la Sebeș, în 12 februarie 1999, Flavia a copilărit la Petrești, iar la numai 4 ani a fost îndrumată de părinți spre Deva, unde s-a adaptat cu succes la „școala campioanelor”.

A absolvit Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva, iar din anul 2019 este studentă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Foto: facebook.com/frgimnastica, romaniangymnastics

sursă: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE COD GALBEN de furtună în județul Alba: Rafale puternice de vânt. Până la ce oră au emis meteorologii avertizarea

Publicat

Meteorologii au emis duminică, 19 septembrie, o avertizare de tip Cod Galben de vreme rea, pentru zona joasă a județului Alba. 

Până la ora 14.00 se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55- 60 de kilometri la oră.

În funcție de evoluția condițiilor meteo, codul se poate prelungi.

UPDATE 13.50: Potrivit meteorologilor, avertizarea meteo se prelungește până la ora 17.00.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

3.817 de noi cazuri de COVID depistate în ultimele 24 de ore, în România. Câte persoane sunt internate în spitale

Publicat

3.817 de cazuri noi de COVID au fost depistate în ultimele 24 de ore în România. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.388. Dintre acestea, 849 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 201 sunt minori, 183 fiind internați în secții și 18 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.388.634 de teste RT-PCR și 2.870.487 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.327 de teste RT-PCR (5.174 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.153 la cerere) și 21.129 de teste rapide antigenice. 12.259.121   35.456

Pe teritoriul României, 28.127 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.703 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 56.559 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 350 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.944 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 18 septembrie, 1.078 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 211.150 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate