Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Şedinţă la Consiliul Local Aiud. Preluarea clădirii cinematografului „Progresul”, expoziţie etnografică la Şcoala Gârbova de Sus şi alte proiecte


Publicat

primaria aiudConsilierii locali din Aiud se reunesc miercuri, 26 august, de la ora 10.00, în şedinţă ordinară, cu 27 de proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat propuneri pentru preluarea în patrimoniul Municipiului Aiud a Cinematografului ”Progresul”, vânzarea prin licitaţie publică a imobilelor terenuri şi clădiri situate pe strada Tribun Tudoran, documentaţie de avizare a lucrărilor de reabilitare a străzii Ostaşilor, schimbarea destinaţiei imobilului Școala cu clasele I – IV Gârbova de Sus, din spaţiu de învăţământ în „Expoziţie etnografică permanentă” şi delegaţie a primăriei la Festivalul Strugurilor din Soltvadkert (Ungaria).

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind transmiterea microbusului Ford Transit către Școala Gimnazială “Ovidiu Hulea” Aiud.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adiţional la contractul de asociere încheiat între Consiliul Local Aiud şi SC Mistique Travel SRL aprobat prin HCL nr. 7/18.01.2007, modificată prin HCL nr. 53 din 22.02.2007.

3. Proiect de hotărâre privind însuşirea rapoartelor de evaluare a imobilelor aparţinând patrimoniului privat al municipiului Aiud şi vânzarea prin licitaţie publică a imobilelor terenuri şi clădiri situate în municipiul Aiud, Str. Tribun Tudoran

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții şi a indicatorilor tehnico – economici pentru investiţia „Reabilitare str. Ostaşilor”.

5. Proiect de hotărâre privind înscrierea dreptului de proprietate privată a municipiului Aiud asupra imobilului înscris în CF nr. 91228 Aiud, (provenit din conversia de pe hârtie a CF nr. 568 Sâncrai) cu nr. top. 260 cu suprafaţă de CF de 14854 mp, suprafață reală măsurată 14300, având categorie de folosinţă arabil situat administrativ în Municipiul Aiud – Sat Sîncrai, lângă râul Mureș în zona Sigheti.

6. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 86 din 29.04.2015 privind aprobarea Regulamentului cadru de vânzarea bunurilor imobile din domeniul privat al Municipiului Aiud.

7. Proiect de hotărâre privind completarea HCL nr. 145 din 17.07.2015 de modificare a tarifelor pentru serviciul public de salubrizare din municipiul Aiud

8. Proiect de hotărâre privind aprobare documentației PUD – Construire 14 locuințe individuale, Aiud, str. Ostașilor, FN.

9. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al SPAPL pe anul 2015.

10. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al municipiului Aiud pe anul 2015.

11. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Aiud.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării unei delegaţii oficiale a municipiului Aiud în oraşul partener Soltvadkert (Ungaria), în perioada 17 – 21 septembrie 2015,la Festivalul Strugurilor.

13. Proiect de hotărâre privind însușirea „Raportului de evaluare – teren intravilan garaje, situat în Aiud, str. Transilvaniei, fn și vânzarea a două parcele de teren către proprietarii garajelor amplasate pe acestea.

14. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr.51 din 25.02.2015 de aprobarea alocării cu titlu gratuit a unei cantităţi de 50 mc material lemnos pentru construcţii către Asociaţia Casa Nădejdei Aiud.

15. Proiect de hotărâre privind întabularea dreptului de proprietate privată a municipiului Aiud și parcelarea imobilului teren situat în Aiud, localitatea Sîncrai, jud. Alba identificat în CF nr. 71698 Aiud, (provenit din conversia de pe hârtie a CF nr. 568 Sîncrai), cu nr. top. 413/2.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare între Municipiul Aiud și Asociația „Pro Gârbova de Sus” cu sediul în Alba Iulia, str. Cloşca, Bl. 5, Sc. F, Ap. 49, în scopul ducerii la îndeplinire a prevederilor HCL nr. 242 din 27 noiembrie 2013, modificată prin HCL nr. 156 din 27.08.2014, pentru aprobarea propunerii de schimbare a destinaţiei imobilului Școala cu clasele I – IV Gârbova de Sus, din spaţiu de învăţământ în „Expoziţie etnografică permanentă” .

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de predare – primire în vederea preluării în patrimoniul Municipiului Aiud a Cinematografului ”Progresul” din Municipiul Aiud.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea numărului de autorizaţii taxi pe raza municipiului Aiud.

19. Proiect de hotărâre privind acordarea avizului de principiu pentru trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Aiud, a unor bunuri – mijloace fixe aflate în administrarea Centrului Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, în scopul scoaterii din funcțiune, demolarea, casare și valorificarea acestora în condițiile legii.

20. Proiect de hotărâre privind stabilirea componenţei comisiei de evaluare pentru achiziţiile publice „Dotări” și „Echipamente IT „, aferente obiectivului „Reabilitarea structurală şi reparaţii capitale la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” – AB-II-m-A-00171-din Aiud, judeţul Alba”

21. Proiect de hotărâre privind reglementarea situației juridice a imobilelor situate administrativ în strada Hotar, Municipiul Aiud.

22 .Raport de specialitate cu privire la Adresele Instituției Prefectului nr. 6799/G/1/SJ/2015 și nr. 8920/G/3/SJ/2015.

23. Raport cu privire la Adresa Instituției Prefectului nr. 8920/G/2/SJ/2015 cu privire la completarea HCL nr. 121 din 24.06.2015.

24. Raport anual cu privire la contractele de finanţare nerambursabilă încheiate în cursul anului fiscal 2014, de către autoritatea finanţatoare Municipiul Aiud în baza Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general

25. Procedura prealabilă înregistrată sub. nr. 11433 din 20.07.2015 depusă de către d-nul consilier Moldovan Ioan cu privire la adoptarea HCL nr. 145 din 17.07.2015.

26. Procedura prealabilă înregistrată sub. nr. 11985 din 27.07.2015 depusă de către d-nul consilier Moldovan Ioan cu privire la revocarea HCL nr. 140 din 17.07.2015

27. Prezentarea Acțiunii în constatare și pretenții depusă de către dl. Kovats Krisztian cu privire la imobilul teren situat în Aiud, str. Transilvaniei nr. 35.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor pentru a pregăti deschiderea de pe 15 iunie

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, miercuri seara, despre stadiul epidemiei de coronavirus în România și despre măsurile care fi luate în perioada următoare. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie” a spus Tătaru.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi.

După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm. Decesele pe care le-am avut sunt la cei cu comorbidități.

În mijloacele de transport există un risc dacă rețeaua de climatizare nu a fost dezinfectată.

Am avut o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor și pe 10, 11 vom da un răspuns pentru a se putea pregăti pentru deschiderea de pe 15 iunie”, a anunțat Nelu Tătaru.

Sursă: B1 TV

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi de la 1.500 lei la 3.000 lei de persoană pentru munca suplimentară ilegală: decizie finală în Camera Deputaților

Publicat

pensii bani

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la legea care modifică Codul muncii şi care se referă la sancţionarea nerespectării dispoziţiilor privind munca suplimentară.

Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

Prin respingerea cererii de reexaminare, legea a rămas în forma sa iniţială. Aceasta prevede că „nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară să fie sancţionată contravenţional cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată”.

Preşedintele Iohannis a formulat o cerere de reexaminare pentru această lege din considerentul că „ar trebui să se clarifice dacă înăsprirea sancţiunii pentru încălcarea dispoziţiilor privind munca suplimentară vizează doar situaţia urmărită de iniţiatori – cea a prestării orelor suplimentare dincolo de limita legală prevăzută de art. 114 din Codul muncii – sau se referă/se aplică şi altor situaţii ce pot reprezenta încălcări ale Codului muncii”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Furtul de puieți din pădure, pedepsit cu închisoarea sau cu amendă. Reguli noi pentru fondurile forestiere, adoptate în Senat

Publicat

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede sancţiuni diferite – de la amenzi până la pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 7 ani – pentru ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate, scrie Agerpres.

Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, decizională.

Totodată, constituie infracţiune „furtul de puieţi sau lăstari, care au fost tăiaţi sau scoşi din rădăcini, din pădure, din perdelele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire, precum şi a oricăror altor produse specifice fondului forestier naţional”.

Proiectul, iniţiat de parlamentari de la USR, PNL, PSD şi independenţi, mai propune amenajarea de poteci şi trasee pentru plimbare şi alergare, cu condiţia să fie realizate numai din pământ, lemn şi pietriş.

„Potecile şi traseele pentru mers, alergare şi biciclete pot fi realizate numai din pământ, lemn şi pietriş. Realizarea lor nu face obiectul scoaterii definitive/ocupărilor temporare din fondul forestier naţional, nu necesită autorizaţie de construcţie şi este permisă numai în situaţia în care nu implică tăieri de arbori, defrişări şi se realizează din pământ, lemn şi pietriş”, se arată în expunerea de motive.

Se instituie un nou principiu care vizează „valorificarea ca lemn fasonat”, măsură ce va fi realizată etapizat şi „permite valorificarea superioară a lemnului, permite ca volumul de lemn care se valorifică şi care se transportă să fie determinat precis prin măsurători pe fiecare piesă şi reduce semnificativ tăierile ilegale prin imposibilitatea emiterii de avize de însoţire a materialelor lemnoase de către operatorul economic atestat care realizează prestaţia”.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 – Codul silvic face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Surse: Agerpres, Hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Harta calității apei în județul Alba, realizată de Recorder. Două comune au probleme mari, iar în alte 14 nu există rețea

Publicat

Recorder a realizat o hartă a apei contaminate din satele României. În peste 800 de comune ale țării curge apă nepotabilă, fără ca oamenii să fie anunțați, au constatat reporterii publicației. 

În județul Alba, două localități au probleme mari la calitatea apei: Lunca Mureșului și Mogoș, în timp ce în alte 14 comune nu există rețea de apă. 

Conform analizelor efectuate de DSP Alba în 2019, în Lunca Mureșului s-au înregistrat depășiri la indicatorul ”nitrați”.

Mai grav este la Mogoș, unde analizele arată că apa furnizată oamenilor, conform analizelor realizate în 2019, înregistrează depășiri la indicatorii: E.coli, enterococi, bacterii coliforme. Harta unde pot fi văzute toate localitățile din județ este disponibilă AICI

După ce intrați pe link, selectați județul Alba (stânga sus).

Harta nu cuprinde și situația rețelelor mari, cum sunt cele din orașe.

”Prin Legea apei potabile, statul român se obligă să verifice periodic calitatea apei care curge la robinetul fiecărui cetățean conectat la o rețea publică autorizată.

Legea prevede analize periodice ale apei din rețele, realizate atât de operatori (primării sau firme private), cât și de Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din fiecare județ. Aceeași lege stabilește parametri de potabilitate a căror depășire este interzisă, acest lucru însemnând că apa poate pune sănătatea oamenilor în pericol.

În zonele rurale, aceste analize impuse prin lege se fac mult mai rar decât la orașe, iar de cele mai multe ori rezultatele nu le sunt comunicate cetățenilor nici măcar atunci când parametrii de potabilitate sunt depășiți.

Am hotărât să facem noi treaba autorităților și am solicitat DSP-urilor din fiecare județ să ne comunice rezultatele ultimelor seturi de analize efectuate la rețelele de apă din mediul rural. După o muncă de două luni, am centralizat rezultatele din 1.568 de localități de pe tot cuprinsul țării și am alcătuit o hartă cu toate informațiile, astfel încât fiecare cetățean să poată afla ce fel de apă consumă” au scris cei de la Recorder, într-un articol de investigație.

Rezultatele centralizate de Recorder arată 892 de comune în care s-au înregistrat depășiri la indicatori precum amoniu, nitriți sau bacterii de natură fecală.

Este o situație extrem de gravă, care arată eșecul statului român într-una dintre cele mai importante misiuni stabilite prin Constituție: în loc să-și protejeze cetățenii, le pune sănătatea în pericol.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate