Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MIERCURI: Şedinţă la Consiliul Local Aiud. Rectificare de buget, organizarea evenimentului „Ziua Rozelor” și alte proiecte pe ordinea de zi


Publicat

primariaaiudMiercuri, 31 mai, începând cu ora 14.00, în sala Ion I.C. Brătianu a Primăriei municipiului Aiud, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Aiud. Consilierii locali vor avea de aprobat 36 de proiecte de hotărâri.

Proiectul ordinii de zi a ședinței cuprinde 36 de proiecte, inițiate de conducerea Primăriei municipiului Aiud:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al exerciţiului bugetar pe anul 2016 al Centrului Cultural”Liviu Rebreanu” Aiud.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al exerciţiului bugetar pe anul 2016 al Spitalului Municipal Aiud.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al exerciţiului bugetar pe anul 2016 al Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al exerciţiului bugetar pe anul 2016 al Municipiului Aiud.

5. Proiect de hotărâre privind elaborarea și depunerea, în parteneriat, a unui proiect finanțat din POCU, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei;

Obiectivul tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare;Prioritatea de investiții 9.ii: Integrarea socio-economică a comunităților marginalizate, cum ar fi romii; Obiectivul specific 4.2: Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (non roma), prin implementarea de măsuri integrate.

6. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Centrului Cultural Liviu Rebreanu Aiud.

7. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local pe anul 2017.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local al Municipiului Aiud pe anul 2017.

9. Proiect de hotărâre privind aprobare statului de funcții al aparatului de specialitate al primarului Municipiului Aiud.

10. Proiect de hotărâre privind propunerea de atribuire în proprietate a unui teren, conform art. 36 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii de înscriere și a criteriilor de punctare a cererilor de înscriere a copiilor la Creșa Aiud.

12. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 14 din 26 ianuarie 2017 privind alocarea unei sume din bugetul local, reprezentând cotizația pentru anul 2017 la Asociația „Ţara Vinului”.

13. Proiect de hotărâre privind sistematizarea traficului rutier pe str. Băilor și str. Rozelor.

14. Proiect de hotărâre privind modificarea si completarea HCL nr. 10/26.01.2017 privind aprobarea structurii și a Regulamentului de organizare și funcționare ale Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Municipiului Aiud.

15. Proiect de hotărâre privind înregistrarea în patrimoniul public al Municipiului Aiud și completarea listei bunurilor din domeniul public și privat al Municipiului Aiud aferente sistemului public de alimentare cu apă și canalizare, concesionate prin Contractul de Delegare către SC APA CTTA SA ALBA.

16. Proiect de hotărâre privind însușirea raportului de evaluare și concesionarea prin licitație publică a imobilului teren înscris în CF nr.84108 Aiud, nr. top. 84108, în suprafaţă de 182 mp, cu destinația de amenajare parcare auto, imobil proprietatea privată a Municipiului Aiud, situat în Aiud, str.1 Decembrie 1918, nr. 7A.

17. Proiect de hotărâre privind prelungirea contractelor de închiriere pentru imobilele terenuri aferente corpului B din Piaţa Agroalimentară Dr. Constantin Hagea.

18. Proiect de hotărâre privind însușirea raportului de evaluare a proprietăților imobiliare Drum de exploatare 2154, Drum de exploatare 2160/2, Drum de exploatare 2320/1 și Canal 2162, situate în municipiul Aiud, extravilan, zona Tinod, în vederea modificării și completării HCL nr. 294/24.11.2016.

19. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației de modificare a suprafeței și reevidențierea construcției, aferente imobilului Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei solicitanţilor care au acces la locuinţele ANL pentru tineri, destinate închirierii in municipiul Aiud.

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorităţi ANL, în vederea repartizării locuinţelor destinate închirierii în municipiul Aiud.

22. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 309 din 20 decembrie 2016 privind încheierea unui Acord de Parteneriat între Municipiul Aiud şi furnizorul acreditat Asociaţia „Un Pas Înainte Alexandra” Aiud.

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de Parteneriat între Municipiul Aiud şi furnizorul acreditat Asociaţia „Un Pas Înainte Alexandra” Aiud. Iniţiator: Primar Iulia Adriana Oana Badea

24. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării delegaţiei municipiului Aiud şi a ansamblului folcloric Doina Aiudului la Festivalul Internaţional de Folclor ”Lipafest” din Ungaria , în perioada 09 – 11 Iunie 2017.

25. Proiect de hotărâre privind însușirea Documentației de întabulare, parcelare, schimbarea categoriei de folosință a terenului, înscris în CF nr. 92080 Aiud – Cf vechi 546 – Gâmbaș, cu suprafața de 49 081m2 , situat în localitatea Gâmbaș, F.N.

26. Proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr.284/2016 din 24 noiembrie 2016 de schimbare a titularului contractului de închiriere nr. 4267/25.03.2009, ce are ca obiect lotul de teren nr. 17 din Corpul A al Pieţei Agroalimentare Dr. Constantin Hagea.

27. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare și vânzarea prin negocierea directă a prețului pentru terenul înscris în CF nr. 73039 Aiud, cu suprafața de 538 m2 și a terenului înscris în CF colectivă nr. 70439 – C1 Aiud, cu suprafața de 105/315 m2 , proprietate privată a Municipiului Aiud, situate administrativ în Aiud, str. Ion Creangă, nr. 84.

28. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL nr. 80/23.03.2017 privind aprobarea Regulamentului pentru funcţionarea Pieţei Agroalimentare Dr. Constantin Hagea.

29. Proiect de hotărâre privind însușirea raportului de evaluare și concesionarea prin licitație publică a terenului înscris în CF nr.11872 Aiud, nr. top. 2520/3/2/2/1, cu suprafaţa de 552 mp, imobil proprietatea privată a Municipiului Aiud, situat în Aiud, str. Valea Aiudului, nr. 82.

30. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 2 din HCL nr. 38/2013, privind aprobarea locurilor de staționare a autovehiculelor în regim de taxi.

31. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare a imobilului teren înscris în CF/cad/top. nr. 75999, cu suprafața de 135 m2, situat în Aiud, str. Strâmtă, nr. 15 și concesionarea directă a terenului către Vitan Monica Maria.

32. Proiect de hotărâre privind Studiul de fundamentare a deciziei de concesionare a gestiunii unor activități componente ale Serviciului de salubrizare în județul Alba, respectiv colectare și transport deșeuri municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri pe LOTUL 1, ZONA 1 de operare precum și caietul de sarcini al licitației de colectare și transport deșeuri, întocmit în baza acestuia.

33. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui parteneriat cu Asociația Amicii Rozelor pentru organizarea evenimentului „Ziua Rozelor”.

34. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui parteneriat cu Asociația Dr. Brendus Gyula Egyesulet pentru organizarea evenimentului „Zilele maghiare din județul Alba”.

35. Proiect de hotărâre privind organizarea evenimentului „Ziua Rozelor”.

36. Proiect de hotărâre privind însușirea „Raportului de evaluare a proprietății imobiliare teren, situat în Aiud, str. Muzicanților, nr. 1” și vânzarea prin negocierea directă a prețului, a parcelei de 73 m2 teren înscris în CF nr. 91680 Aiud, nr. top/cad 91680, către Horhat Horea, proprietarul construcției edificată pe acesta.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

O decizie privind purtarea măștii la locul de muncă va fi luată la 1 iunie. Precizările premierului Cîțu

Publicat

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă seara că o decizie în privinţa purtării sau nu a măştii la locul de muncă, acolo unde sunt doar persoane vaccinate, va fi luată de la 1 iunie.

„Încă nu este o decizie clară. După 1 iunie vom lua această decizie. Este în ordinul ministrului Sănătăţii. Cred că este o decizie luată înainte de analiza foarte bine. De la 1 iunie stabilim acest lucru. Deocamdată cu mască la locul de muncă, la interior. (…) După 1 iunie vorbim de alte modificări”, a spus Cîţu, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Prim-ministrul a mai spus că de la 1 iunie Guvernul va modifica actele normative necesare pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor culturale.

„Vom modifica actele normative necesare, pentru a crea cadrul legal necesar ca să putem să mergem în acea etapă. În acest moment noi am prezentat în decizia CNSU următoarele etape, ca să foarte clar pentru români la ce să se aştepte”, a precizat Cîţu.

Întrebat dacă toţi românii vor avea acces la spectacole după 1 iunie, premierul Cîţu a spus: „Pentru toţi românii… depinde, dacă sunt vaccinaţi sau nu. Aţi văzut că fiecare eveniment, în interior sau în exterior, are anumite criterii (referitoare n.r.) la număr de persoane la interior, dacă persoanele sunt vaccinate, dacă organizatorii îşi asumă că persoanele sunt vaccinate, atunci vorbim de alt număr de persoane”, a spus premierul.

Referitor la o eventuală falsificare a actelor care atestă vaccinarea, Florin Cîţu a precizat că la TNB „s-a verificat foarte uşor” şi că „putem să discutăm de soluţii” pentru că „suntem în anul 2021”.

„Astăzi am intrat aici cu un buletin”, a spus premierul.

În altă ordine de idei, Cîţu a menţionat că „România a luat decizia, poate unică în Uniunea Europeană, de a permite cetăţenilor care vin din zona verde să intre în România, turiştii, fără niciun fel de documente care să ateste dacă sunt sau nu vaccinaţi, doar cu documentele necesare pentru a intra în România”.

Premierul Florin Cîţu a fost prezent sâmbătă seara la spectacolul-pilot cu piesa „Dineu cu proşti” de Francis Veber, la Teatrul Naţional Bucureşti.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Astăzi: Expoziție-memorial la Museikon Alba Iulia dedicată victimelor pandemiei COVID

Publicat

Muzeul Național al Unirii deschide la Museikon o ”expoziție-memorial dedicată victimelor pandemiei COVID-19”. Evenimentul va avea loc duminică, 16 mai, de la ora 13.00.

Inițiativa Muzeului din Alba Iulia, ”prima de acest gen din țară, se dorește să fie percepută ca un spațiu viu al memoriei colective, un loc de reunire după o izolare care ne-a separat atât de mult și un omagiu adus celor pe care pandemia nu doar că i-a răpit prea curând, dar a și împiedicat organizarea obișnuitelor ritualuri de despărțire de familie și de cei dragi”, transmit reprezentanții muzeului.

Ca solemnitate inaugurală a fost aleasă comemorarea unuia dintre cei mai importanți colaboratori ai săi: pictorul profesor Liviu Lăzărescu, de la a cărui trecere la cele veșnice tocmai se împlinesc 40 de zile.

”Prin înființarea acestui memorial la Museikon vrem să-i ajutăm să se cunoască pe cât mai mulți dintre cei care au pierdut pe cineva drag.

De altfel, un loc al memoriei nici nu ar fi posibil fără implicarea lor, de aceea muzeul adresează o invitație tuturor celor care doresc să lase un însemn-simbol în memoria persoanelor dispărute”, spun organizatorii.

Potrivit acestora, ca martor al întâmplărilor trecute și prezente, muzeul, prin natura sa complexă de a păstra și documenta formele de manifestare și cursul vieții umane, poate fi un sprijin al comunității, în special în momentele de cumpănă.

De aceea, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și-a propus crearea, la Museikon, a unei expoziții-memorial, dedicată amintirii celor plecați dintre noi în cursul actualei pandemii.

Astfel de inițiative au avut loc pe tot globul, efectele dezastruoase ale pandemiei fiind marcate prin diferite monumente sau acțiuni similare.

”Până în prezent sunt semnalate circa 60 de memoriale, dintre care amintim „The National Covid Memorial Wall”, situat în vecinătatea clădirii Parlamentului din Londra, pe care s-au adunat peste 151.000 de inimioare, fiecare simbolizând o victimă a pandemiei; zidul se întinde pe o lungime de peste 500 m și arată, prin mărimea sa, imensa catastrofă cauzată de virusul SARS-COV-2.

Alte forme asemănătoare de comemorare au fost organizate: la Washington – un câmp cu peste 500.000 de stegulețe înfipte în pământ în amintirea celor decedați; în apropierea palatului Cibeles din Madrid o flacără simbolică arde în amintirea celor răpuși de Covid-19; Rio de Janeiro a creat ”Infinity Memorial” cu o listă a victimelor pandemiei”, precizează reprezentanții instituției.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, de la CS Unirea Alba Iulia, participă la cea mai importantă competiție europeană de marș

Publicat

Echipa CS Unirea Alba Iulia, formată din antrenorul Gabriel Avram și atletele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, reprezintă România la Campionatul European de Marș de la Poděbrady, localitate cehă cu tradiție pentru astfel de competiții de elită la nivel european.

Ana Rodean va participa, duminică, la proba de 35 de kilometri marș, nou introdusă în competiție, în vreme ce Mihaela Acatrinei va participa, ca de obicei, la proba de 20 de km.

Atletele din Alba Iulia fac parte din lotul național al României, compus din 7 sportivi (4 la masculin și 3 la feminin). Delegația României a plecat de la Buziaș spre Republica Cehă.

”Pentru CS Unirea Alba Iulia este o onoare să reprezinte România la o competiție europeană de un asemenea nivel și sperăm să obținem cele mai bune rezultate. Noua probă va fi o provocare pentru multe sportive și o posibilitate de reafirmare pentru Ana Rodean, după ce ani la rând a cucerit pe plan national proba de 20 de km.

Mihaela Acatrinei și-a demonstrat suveranitatea, în România, la această probă, la ultimele competiții. Participarea noastră a fost pregătită în cele mai mici detalii de către antrenorul Gabriel Avram. Multă baftă!” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Echipa de marș a CS Unirea Alba Iulia a avut un program încărcat în acest sezon competițional, iar Campionatul European vine după alte 4 competiții importante (2 în țară și 2 în străinătate), la care a obținut două medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz.

Lotul complet al României:

MASCULIN: Narcis Mihăilă (50 km marș), Marius Cocioran (50 km marș), Remus Rădoi (50 km marș), Ionuț Pleșu (50 km marș);

FEMININ: Ana Veronica Rodean (35 km marș – senioare), Mihaela Acatrinei (20 km marș – senioare), Maria Diana Lătărețu (10 km marș – junioare 1).

ANTRENORI: Gabriel Avram, Gheorghe Ardeleanu, Gabriela Ustabacieff;

CONDUCĂTOR DELEGAȚIE: Octavian Măzăran.

La startul competiției s-au înscris 212 sportivi din 25 de țări.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Organizator UNTOLD: Măsurile luate nu se pot aplica la evenimente. Autoritățile au reușit să compromită și lunile iunie și iulie

Publicat

Organizatorii de festivaluri spun că măsurile luate de autorități nu se pot aplica la evenimentele pe care ei le organizează, și că măsurile pe care le-au propus la întâlnirile cu autoritățile erau în măsură să transforme evenimentele în locuri sigure.

„Suntem nemulțumiți de faptul că am discutat cu autoritățile până acuma, am fost în grupurile de lucru, am propus soluții care se pretează industriei noastre și iată că după toate aceste întâlniri am primit un set de norme și de măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre, la evenimentele nimănui.

Chereji: Cred că nicăieri în lume nu poți să te gândești că organizezi un eveniment la care să asiguri doi metri pătați pentru fiecare persoană.

Noi am propus un set de norme care odată aplicate, am transforma evenimentele în cele mai sigure locuri”, a declarat la Aleph News Edy Chereji, director de comunicare Untold și Neversea.

Lunile iunie și iulie compromise

Chereji spune că prin măsurile luate, autoritățile au reușit să compromită și luna iunie și luna iulie în ceea ce privește organizarea de evenimente, pentru că normele propuse nu pot fi luate în calcul, nu pot fi respectate de nicio persoană care își dorește să organizeze evenimente

„Sper că autoritățile vor reveni asupra acestor norme, cu atât mai mult cu cât premierul României promitea că se va implica și că vom avea o vara cu evenimente și festivaluri.

Noi nu renunțăm, facem tot ce ține de noi, dar sperăm ca și dumnealui să-și țină promisiunea pe care a făcut-o. Cred că dacă se va implica, autoritățile vor putea reanaliza aceste propuneri care nu reușesc să ajute în niciun fel.

Poate aceste măsuri sunt bune pentru evenimentele publice făcute de diverse instituții ale statului”, a adăugat directorul de comunicare.

Guvernul a adoptat vineri o hotărâre privind prelungirea stării de alertă, cu o serie de modificările care intră în vigoare din 15 mai.

Doi metri patrați pentru fiecare persoană și mască de protecție

Organizarea în aer liber a spectacolelor, festivalurilor, concertelor sau altor evenimente publice sau private este permisă numai cu cel mult 500 de spectatori cu respectarea a 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă numai pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau antigen rapid nu mai vechi de 72 de ore.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate