Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mihai Fifor, desemnat prim-ministru interimar de către președintele Klaus Iohannis. Vezi cine este acesta

Publicat

fifor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat nominalizarea lui Mihai Fifor ca prim-ministru interimar. Într-o alocuțiune foarte scurtă, președintele a reproșat PSD situația politică în care a dus țara, insistând asupra faptului că ”nesiguranța politică nu ar trebui să genereze instabilitate politică”.

„Premierul Tudose mi-a înaintat demisia și am acceptat-o. Iată că la un an de la alegeri avem deja două guverne PSD eșuate. Acum, evident că este nevoie de un Guvern pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine. Eu vreu să avem o procedură rapidă care va duce la stabilirea unui nou guvern pentru că acestă nesiguranță politică să nu degenereze într-o instabilitate politică. După demisia demisa lui Tudose l-am desemnat pe ministrul Fifor în funcția de prim-ministru” a spus Iohannis.

Vezi și gafa lui Fifor, din perioada când era ministrul Economiei: Ministrul Economiei promite reluarea activității metalurgice la Zlatna, doar că nu mai există uzina! Fostul combinat, mărunțit de ”magneți” acum 13 ani

Mihai-Viorel Fifor are 47 de ani și este senator de Dolj. A fost preşedintele Comisiei pentruTransporturi şi energie în fostul mandat şi conduce PSD Craiova din 2010. În martie 2014, Fifor a fost ales preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile de la Nana, iar anul acesta a devenit președintele comisiei de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009. În 2015, premierul Victor Ponta l-a propus pe Fifor ministru al Transporturilor. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, însă, propunerea, motivând că nu are experiență în acel domeniu.

Fifor este licenţiat în Filosofie. Are un masterat în ”Literatura română”, tot la Universitatea Craiova. Din 2003, este doctor în Antropologie Socială, Universitatea Craiova.

A lucrat cacercetător ştiinţific principal, Institutul de Cercetări socio-umane ”C. S. Nicolaescu – Plopşor”, a fost director la Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Dolj, manager la Muzeul Olteniei din Craiova.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax