Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Inaugurare la Ocna Mureş. Mini-parc pentru copii, amenajat de voluntari olandezi

Publicat

Lipsiți până acum de un loc de distracție specific vârstei lor, copiii din Cartierul Mălinului din Ocna Mureș au motive de bucurie. Începând cu această vară, micii cetățeni se vor putea juca în voie în nou-amenajatul parc din cartierul lor. Acesta a fost construit de către JWR Hengelo, un grup de voluntari olandezi, din fonduri proprii. Inaugurarea parcului a avut loca sâmbătă, de la ora 19.00, în prezenţa oficialităţilor locale.

Noul loc de joacă din oraș este amplasat după podul peste râul Mureș, la intrarea în Cartierul Mălinului. De realizarea acestui proiect s-a ocupat JWR Hengelo, o asociație de binefacere care își strânge fondurile cu ajutorul unor acțiuni caritabile. Aceștia sunt prezenți de câțiva ani în Ocna Mureș, dar și în Toplița, județul Mureș. Pe lângă acest parc, asociația olandeză a amenajat și câteva saloane din Unitatea Medico-Socială din Ocna Mureș, tot în acest an.

“Dispozitivele din parc sunt realizate în mare parte de noi, unele cumpărate din banii obtinuți din diferite acțiuni caritabile. Am primit tot suportul Primăriei Ocna Mureș care ne-a pus la dispoziție utilajele necesare, nisip, beton și tot ce a mai fost nevoie”, a spus reprezentanta grupului, Anneke Cornelissen.

La deschiderea oficială de sâmbătă seara au participat primarul orașului, Silviu Vințeler, viceprimarul Paul Podariu, împreună cu reprezentanţii Asociației JWR Hengelo.  Zeci de copii s-au strâns în părculeț, însoțiți de părinți sau bunici. Aceştia s-au distrat în voie, fiind bucuroși și de primirea unor mici jucării de pluș din partea voluntarilor.

Una dintre jucăriile parcului nu a rezistat afluenței mari de copii și energiei lor, așa că s-a stricat puțin,  urmând să fie reparată în cel mai scurt timp. Totuși, bucuria jocului nu a fost nicidecum umbrită, copiii mutându-se rapid la alte „aparate” din părculeț, sub priviri de bunici, părinți sau adolescenți curioși, aflați pe bănci.

Serafim ARMANCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. makedon

    duminică, 29.07.2012 at 18:36

    Amsriti i ,trebuie sa vina olandezii sa faca un prapadit de parc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax