Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministerul Educației a publicat proiectul de reorganizare a unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică

Publicat

Ministerul Educaţiei a publicat Metodologia privind reorganizarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică, în vederea consultării publice, în condiţiile art.7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Documentul poate fi consultat AICI, iar propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice (de la data publicării) pe adresa de e-mail dgmrurs@edu.gov.ro.

Potrivit documentului publicat pe siteul Ministerului Educației reorganizarea unităților de învățământ cu personalitate juridică se va face cu respectarea Legii 198/2023, cu modificările ulterioare, privind numărul de elevi școlarizați într-o unitate de învățământ, astfel încât aceasta să poată funcționa cu personalitate juridică.

Numărul minim de elevi pentru ca unitatea de învățământ sa poată avea personalitate juridică

Astfel, potrivit informării publicate, reorganizarea unităților de învățământ cu personalitate juridică se va face cu respectarea prevederilor art. 16 din Legea nr. 198/2023, cu modificările ulterioare, privind numărul de elevi școlarizați într-o unitate de învățământ, astfel încât aceasta să poată funcționa cu personalitate juridică, respectiv:

  • a) cu minimum 300 de elevi;
  • b) cu minimum 300 de elevi, preșcolari și/sau antepreșcolari;
  • c) cu minimum 140 de preșcolari și/sau antepreșcolari;
  • d) cu minimum 120 de antepreșcolari;
  • e) cu minimum 80 de elevi, în cazul unităților de învățământ liceal tehnologic care școlarizează exclusiv în sistem dual;
  • f) cu minimum 50 de elevi sau minimum 50 de elevi și/sau preșcolari, în cazul unităților de învățământ special;
  • g) cu minimum 100 de elevi, în cazul unităților de învățământ postliceal.

Metodologia privind reorganizarea unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică conține și calendarul activităților privind reorganizarea unor unități de învățământ preuniversitar, pentru anul școlar 2024-2025.

Vezi aici DOCUMENT: Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de antepreșcolari/preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular pentru anul școlar 2024 – 2025

Ministerul Educației anunță că a pus în consultare publică și proiectul de Metodologie privind procesul de organizare a rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2024-2025.

Vezi aici DOCUMENT: Proiect Metodologie organizare retea scolară 2024-2025

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax