Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ministerul Educației cere școlilor actualizarea situației elevilor fără tablete sau telefon pentru cursuri online

Publicat

La o lună și jumătate de la începutul școlii, Ministerul Educației face reactualizarea situației elevilor și profesorilor care nu au dispozitive sau acces la internet pentru școala online.

Este vorba despre o adresă privind reactualizarea datelor în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), trimisă pe 28 octombrie la inspectorate, iar școlile l-au primit pe 29. Termenul limită pentru demers este luni, 2 noiembrie, potrivit edupedu.ro.

Școlile trebuie să actualizeze și starea conexiunii la internet pentru corpurile de clădire pe care le au.

Reamintim că la situația cerută în aprilie, erau 235.259 de elevi fără niciun dispozitiv sau/și fără acces la internet și “undeva la 1.900” de cadre didactice în aceeași situație. În Alba, erau 20.408 elevi doar cu telefon. Înainte de începutul școlii, erau 2.712 elevi (5,67%), dintre cei 47.825 incluși în sistemul de învățământ preuniversitar din județ, fără acces la dispozitive sau internet pentru a urma școala online.

În total 1.256.155 de elevi au fost raportați de către școli în cadrul recensământului organizat de Ministerul Educației în luna aprilie că nu au alt mijloc de acces pentru școala online în afară de smartphone.

Deocamdată, ministerul a cumpărat aproape 190.000 de tablete din cele 250.000 cuprinse în licitația plasată Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax