Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Aproape 3000 de elevi din Alba nu au acces la școala online. Școlile decid în această săptămână cum încep cursurile

Publicat

sala clasa pregatire examen

Aproape 3000 de elevi din Alba nu au acces la calculatoare, tablete sau internet pentru a derula școala online, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ). În această săptămână se desfășoară consultările reprezentanților școlilor cu părinții, pentru a decide modalitatea în care încep cursurile din 14 septembrie.

Potrivit IȘJ Alba, 2.712 elevi (5,67%), dintre cei 47.825 incluși în sistemul de învățământ preuniversitar din județ, nu au acces la dispozitive sau internet pentru a urma școala online.

Citește și Început de an școlar: Majoritatea școlilor din Alba aleg scenariul hibrid. Circa 800 posturi suplimentare de profesori necesare

În această săptămână, consiliile de administrație ale școlilor vor decide, după consultări cu asociațiile de părinți și profesori, cum vor începe cursurile.

În perioada 1-14 septembrie 2020, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba vor fi prezenți în toate unitățile de învățământ din județul Alba pentru a-i sprijini pe directorii unităților de învățământ și pentru a se asigura că sunt asigurate condițiile optime pentru începerea cursurilor.

Citește și Început de an școlar: Clasele de elevi care nu vor face cursuri după-amiaza. Care este greutatea maximă a ghiozdanului

La nivelul județului Alba există o echipă mixtă, formată din reprezentanți ai IȘJ Alba, Prefecturii, CJ, DSP, ISU, care oferă suport școlilor, însă acestea decid modul în care cadrele didactice și elevii vor participa la cursuri.

Ordinul ministrului Sănătății prin care se stabilesc normele de sănătate la începerea anului școlar a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Citește și Început de an școlar: În ce zile NU se pot da teze și lucrări de control la școală. Noi reglementări de la Ministerul Sănătății

În Alba, sunt 145 de unități de învățământ cu statut de persoană juridică și 336 unități arondate. În anul școlar 2020-2021 sunt 34.998 de elevi în mediul urban și alți 12.827 în mediul rural, adică 47.825 în total.

Pe cicluri de învățământ, situația este următoarea:

Mediu urban: 5.401 copii la grădiniță, 9.202 elevi la ciclul primar, 7.678 la gimnaziu, 8.767 la liceu, 2.121 la liceu seral și fără frecvență și 1.829 la profesional.

Mediul rural: 3.001 copii la grădiniță, 5.126 la ciclul primar, 4.237 la gimnaziu, 53 la liceu, 262 la liceu fără frecvență și seral, 148 la profesional.

De asemenea, în județul Alba, 1.915 cadre didactice au făcut cursuri pentru competențe digitale, în vederea pregătirii variantei școlii online.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax