Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Educației: Toate posturile de DIRECTOR din învățământul preuniversitar vor fi SCOASE LA CONCURS începând din luna martie

Publicat

sc

scoala 7 mihai eminescu Toate posturile de directori de unităţi de învăţământ din ţară ar putea fi scoase la concurs, începând cu luna martie, reprezentanţii Ministerul Educaţiei fiind, în prezent, în etapa de elaborare a metodologiei de examen, care se doreşte a fi lansată în dezbatere publică în cel mai scurt timp.

Ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu, a anunţat, luni, la Vaslui, că specialişti din subordinea sa lucrează la finalizarea metodologiei de concurs pentru funcţiile de directori de şcoli, precum şi la calendarul acestor examene care ar putea începe în luna martie.

Câmpeanu crede în necesitatea organizării acestor concursuri pentru a avea cei mai competenţi manageri de instituţii de învăţământ preuniversitar.

„Personal, cred în necesitatea organizării de concursuri deoarece obiectivele complexe asumate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar necesită o prioritizare şi o eşalonare în timp. Pentru a putea aborda acest lucru într-o manieră profesionistă este nevoie de timp. Pentru a a putea avea manageri competenţi ai instituţiilor de învăţământt preuniversitar, este nevoie de concursuri. Am solicitat colegilor mei din minister să finalizeze propuerea metodologiei de concurs, să o lanseze cât se poate de repede în dezbatere publică şi să fie promovată prin ordin de ministru. De asemenea, am solicitat ca, în paralel, să avem o propunere de calendar cu privire la desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, care să înceapă în luna martie acestui an”, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu

Ministrul Educaţiei a spus că nu se poate pronunţa cu privire la durata derulării concursurilor la nivelul întregii ţări.

În prezent, directorii de şcoli sunt numiţi cu delegaţie de către inspectoratele şcolare teritoriale care sunt conduse de inspectori șefi numiți pe criterii politice. Metoda numirii cu delegație a directorilor de școli favorizează clientelismul politic și promovarea în funcții de conducere a unor cadre didactice agreeate de partidul care se află la putere.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. csoso

    marți, 27.01.2015 at 11:04

    Super idee. Poate aşa se vor schimba şi directorii care par a fi primit moştenire aceste posturi iar cel mai mult de suferit au elevii pt. că nu-şi mai dă nimeni interesul cu adevarat, nu mai există spirit competiţional care să atragă profesori de calitate. Mult succes.

  2. eu

    marți, 27.01.2015 at 14:27

    Nu stiu cine-s curajosii care indraznesc sa concureze acum pentru aceste functii, avand in vedere ca dezastrul, in acesti ani cu numiri politice si din interes, s-a generalizat! O cangrena greu de curatat si vindecat, totul pe bani putini si pe consum nervos vecin cu boala. Succes, curajosilor! Dati-i jos pe incompetenti, dar mai ales, dati-i pe mana justitiei pe cei corupti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax