Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Sănătății a anunțat medicamentele care NU mai sunt COMPENSATE. LISTA COMPLETĂ

Publicat

medicamente

medicamente Un număr de 21 medicamente au fost scoase de pe lista de compensate, unele pentru că le-a fost suspendată autorizaţia de punere pe piaţă, de către Comisia Europeană, altele pentru că sunt medicamente care se eliberează fără reţetă, se arată într-un proiect de HG al Ministerului Sănătăţii. Pentru alte 12 medicamente compensarea va scădea la 20% din pret.

Jumătate din medicamentele eliminate de pe listă sunt suspendate de ani de zile de pe piața Uniunii Europene, deci nu generează cheltuieli.

AICI LISTA MEDICAMENTELOR ELIMINATE de la COMPENSARE.

Proiectul de hotărâre lansat în dezbatere publică vizează modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului (HG) nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

sursa: mediafax, hotnews

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax