Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Ministerul Sănătăţii: Gărzile din afara programului de lucru vor fi plătite separat, de la 1 august

Publicat

reteta retete medici medic

reteta retete medici medic Ministerul Sănătăţii dă asigurări că, de la 1 august, toate gărzile făcute de medici în afara programului vor fi plătite. Reacția vine după ce federaţia „Solidaritatea Sanitară”, care are în rândurile sale peste 12.000 de medici, a propus ca medicii să refuze să mai facă gărzi suplimentare.

Citește și Medicii amenință cu un protest fără precedent în sistemul sanitar. S-au săturat să facă gărzi suplimentare fără să fie plătiți

„Condiţiile de muncă şi de plată ale medicilor din România suportă multe îmbunătăţiri, iar misiunea instituţiei noastre este să le pună în practică în cel mai scurt timp posibil.

În nota obişnuită de deschidere manifestată faţă de medici, de pacienţi şi de reprezentanţii acestora, vineri a avut loc o întâlnire de lucru cu Solidaritatea Sanitară în care au fost discutate aceste probleme.

Gărzile efectuate de personalul medical în afara programului de lucru vor fi făcute de la 1 august pe baza unui contract de muncă separat şi plătite în baza legislaţiei actuale. Ministerul Sănătăţii a iniţiat şi un dialog cu Ministerul Muncii pe această temă pentru a ne asigura în interesul personalului medical că nu vor exista discrepanţe la plata contractelor de muncă încheiate cu unităţile sanitare. La începutul săptămânii viitoare va fi trimisă către spitale o circulară care să clarifice modul de redactare a acestor contracte în contextul prevederilor OUG20/2016 aşa încât procesul să se desfăşoare fără probleme”, a transmis într-un comunicat Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, de comun acord cu reprezentanţii sindicali a fost convenit un calendar de lucru prin care cererile lor să fie incluse în modificările ce vor fi aduse la Ordinul 870/2004, actul normativ care reglementează timpii de lucru şi gărzile din unităţile sanitare.

„Ministerul Sănătăţii lucrează în regim accelerat la aceste modificări, iar motivul este extrem de simplu: situaţia actuală nu este normală.

Aşadar, odată incluse cererile şi recomandările în forma nouă a OMS 870/2004, documentul va fi trimis conform legii spre consultare către toate sindicatele, iar formă agreată va fi afişată în transparenţă decizională.

Ministerul Sănătăţii asigură încă o dată întregul personal medical şi pe toţi pacienţii că are deschidere faţă de orice sugestie. Suntem aici ca să lucrăm împreună cu toţi actorii din sistem pentru rezolvarea unor probleme ce au trenat nepermis de mult”, se mai precizează în comunicatul MS.

sursa: digi24.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax