Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătăţii: Spitalele închise „eronat” ar putea fi reactivate

Publicat

Fostul Centru de Sănătate Baia de Arieş

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, în această perioadă se analizează posibilitatea ca unităţile medicale închise în luna aprilie a anului trecut, pe fondul reducerilor de cheltuieli, să fie reactivate.

Ministerul Sănătății a decis închiderea a 67 de spitale în țară, majoritatea fiind transformate în cămine de bătrâni și centre de permanență, cu medici de familie.  Ministrul Sănătăți, Vasile Cepoi, a anunțat că în această perioadă se analizează situația acestora și că există chiar și  posibilitatea redeschiderii unor spitale care au fost ” închise eronat”.
Vasile Cepoi a declarat că „Dacă vom constata că erau într-adevăr servicii spitaliceşti şi atunci a fost eronat întreruptă activitatea acelui spital, vom permite să se refacă, dacă este posibil, dacă constatăm că are resursele necesare… Dacă au pus lacăt, ridică lacătul, cheamă înapoi personalul medical şi au rezolvat problema. Care sunt costurile? Utilităţile le-au plătit până acum, e treaba lor că n-au păstrat spitalul. Iar, de acum încolo, dacă spitalul funcţionează, plăteşte utilităţile. Oricum, ei pot, prin lege au dreptul să plătească utilităţile, dacă vor să sprijine un spital local”. Acesta a precizat că în urma analizei se va decide care spitale care vor putea fi redeschise și care vor deveni centre de sănătate multifuncționale.
Ministrul Sănătăți a spus că eventualele costuri care vor apărea în urma redeschiderii spitalelor vor fi suportate de autoritățile locale, deoarece spitalele le aparțin.

Reamintim că, în Alba, este cazul mult-discutat al spitalului de la Ocna Mureş, cel din Zlatna şi centrul de sănătate din Baia de Arieş.

Andreea MEZEI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. geta

    luni, 28.05.2012 at 09:42

    cu Usl-ul ne intoarcem cu 10 ani in urma

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax