Actualitate
Ministrul Agriculturii: Micii româneşti vor putea fi exportaţi în ţările Uniunii Europene, din iunie. Ce aditivi au fost autorizaţi
Micii românești vor putea ajunge pe mesele cetăţenilor din Uniunea Europeană din iunie. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin spune că aceste produse vor putea fi comercializate și exportate pe piața UE după publicarea regulamentului privind includerea aditivilor folosiți în prepararea pastei de mici în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
„Regulamentul european prin care se permite utilizarea aditivilor în prepararea micilor românești, respectiv bicarbonatul de sodiu și carminul, va fi publicat în primele zile din luna iunie în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. În aceste condiții, micii românești nu mai au nicio problemă și vor putea fi exportați în spațiul comunitar”, a declarat Daniel Constantin.
După votul favorabil din 10 martie în Comitetul permanent pentru lanțul alimentar și sănătatea animală (SCFCAH), se mai aşteaptă autorizarea aditivilor bicarbonat de sodiu și carmin la prepararea mititeilor românești acordul Parlamentului și al Consiliului European.
În urma deciziei SCFCAH, au fost autorizați mai mulți aditivi pentru utilizare la prepararea anumitor produse, printre care „costillas adobadas” din Spania, „gyros”, „souvlaki”, „bifteki”, „soutzoukaki” și „kebap” din Grecia, şunca sărată de Crăciun din Finlanda şi „pljeskavice” din Croația.
sursa: agerpres
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News