Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii: Producătorii care nu au avut venituri în 2013 din cauza calamităţilor beneficiază de amnistie fiscală

Publicat

Producătorii agricoli care nu au înregistrat venituri în anul 2013 din cauza calamităților vor beneficia de amnistie fiscală pentru impozitul pe norma de venit, a declarat, marți, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Salut inițiativa Ministerului de Finanțe prin care cei care nu au înregistrat venituri în anul 2013, pentru că au avut calamitate producțiile, iar conform legislației în vigoare trebuiau să plătească un impozit la norma de venit, vor avea o amnistie fiscală, adică nu vor mai trebui să plătească acele sume. De acum, legislația va fi foarte clară: cei care nu au înregistrat venituri nu pot să plătească impozit pe norma de venit. Avem o colaborare foarte bună cu Ministerul de Finanțe și cred că, așa cum am identificat soluții pe această zonă, vom găsi și pentru taxa pe stâlp sau pe alte zone care afectează agricultura”, a afirmat Daniel Constantin, la Palatul Parlamentului.

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat, luni, pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice /MFP/, impozitul pe venitul din activități agricole datorat pentru anul fiscal 2013 de către agricultorii și asociațiile agricole care au înregistrat pagube în cursul anului trecut, din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile sau extreme, va fi diminuat proporțional cu gradul de calamitate al producției.

Pentru a beneficia de această măsură de sprijin, trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiții: impozitul a fost stabilit pe bază de norme de venit, pentru producția agricolă nu au fost încheiate polițe de asigurare și producția a fost calamitată în proporție de peste 30%.

Gradul de calamitate se dovedește cu documentul emis de autoritatea competentă, în condițiile legii, precizează MFP.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax