Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Agriculturii: Toţi producătorii agricoli de produse româneşti vor avea acces în piețe. Primarii vor comunica soluțiile

Publicat

Toţi producătorii agricoli de produse româneşti vor avea în continuare acces în pieţe, dă asigurări ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul spune că au fost identificate ”soluţii adecvate” pentru ca activitatea în pieţele agroalimentare şi accesul producătorilor de produse româneşti să se realizeze fără expunerea la riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2.

”În urma unei evaluări punctuale a fiecărei pieţe agroalimentare aparţinând unităţilor administrativ-teritoriale, s-a avut în vedere aplicarea unor variante de funcţionare, în funcţie de specificul pieţei”, notează Oros.

Astfel, unde sunt pieţe închise şi se pot rabata pereţii, se vor organiza astfel încât să fie deschise, unde este posibil se vor muta mesele alocate producătorilor agricoli în spaţiile din proximitatea pieţelor. De asemenea, se vor organiza pieţe agroalimentare volante, în aer liber, pe alte amplasamente, spune şeful de la Agricultură.

„Fiecare UAT urmează să comunice public soluţiile funcţionale în cursul acestei zile. Indiferent de varianta de lucru aleasă, aceasta va fi monitorizată zilnic de instituţiile statului cu responsabilităţi în domeniu, astfel încât riscul de îmbolnăvire a cetăţenilor să fie cât mai redus”, a precizat ministrul.

Ministrul a mai spus că și spațiile comerciale din incinta piețelor vor rămâne deschise.

Reamintim că prefectul de Alba, Nicolae Albu, a precizat sâmbătă că deocamdată la nivel de județ nu a fost luată vreo hotărâre unitară privind funcționarea piețelor, iar reprezentanții unor primării de municipii din județ au comunicat deja că aceste locații rămân deschise și după data de 9 noiembrie (de exemplu, Aiud, Blaj, Sebeș).

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mlorin moman

    duminică, 08.11.2020 at 20:22

    Ra…..lor ati terminat agricultura si satele………

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax