Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Prefectul de Alba: Nu am luat vreo decizie pentru piețele agroalimentare. Circulația pietonală s-a redus pe timp de noapte

Publicat

Prefectul de Alba, Nicolae Albu spune că nu a fost luată deocamdată vreo decizie privind închiderea piețelor agroalimentare la nivelul județului și se așteaptă o hotărâre la nivel național în acest sens.

Acesta a făcut sâmbătă declarații, alături de șeful DSP Alba, Alexandru Sinea, despre situația din județ în contextul COVID și măsurile decise.

”Nu am luat nicio decizie privind piețele agroalimentare. Așteptăm decizia la nivel național. Vom găsi modalități să nu blocăm mediul economic, dar să asigurăm și prevenirea îmbolnăvirilor, la recomandarea specialiștilor”, a spus Albu.

Vezi LIVE VIDEO: Precizările autorităților din Alba despre RESTRICȚIILE impuse în județ și evoluția cazurilor COVID

Prefectul mulțumește cetățenilor care respectă noile reguli, în ceea ce privește circulația pe timp de noapte. ”Cu siguranță, gradual, se va putea observa o scădere (a circulației pe timp de noapte – n.r.)”, a precizat prefectul.

”Avem 109.000 de teste prelucrate până acum la nivel de județ. Testăm pe 4 teste RT PCR – 3 la DSP Alba și unul la Spitalul Județean. În continuare colegii vor lucra pe definiția de caz, e bine să identificăm și cazurile asimptomatice.

Analizăm zilnic situația din județ și propunerile de la nivel național. Deja am luat măsura restricționării circulației pe timp de noapte în localitățile în care incidența este peste 6 la mia de locuitori (intervalul 23.00-5.00). Am luat în calcul și un interval de o oră înainte și după ce merg angajații  la serviciu, să nu fie necesară completarea declarației, să se poată merge la cumpărături.

De asemenea, am luat decizia de reducere a capacității de transport în comun și reguli speciale pentru magazine. Se intensifică acțiunile de control. Vom lua măsuri graduale, ca să protejăm cetățenii. Fac apel la cetățeni: depinde doar de noi să depășim această situație”, a declarat prefectul.

Prin Hotărârea CJSU nr. 57 din 5.11.2020, la Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Ciugud și Cricău au intrat în vigoare, de vineri dimineața, mai multe restricții, printre care carantină parțială (interzicerea circulației pe timp de noapte, cu excepții), limitarea numărului de clienți în magazine și a numărului de călători în mijloacele de transport în comun.

Vezi integral GHID: RESTRICȚIILE din județul ALBA și cele la nivel național. Ce măsuri trebuie respectate și în ce perioadă

Alte măsuri au fost impuse prin Hotărârea CJSU nr. 58/6.11.2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax